Shoestring compenseert CO≤-uitstoot reizen vanaf 2016

Geschreven op 18 december 2015 door Anique

Het landschap van Maleisisch Borneo
Het landschap van Maleisisch Borneo
Shoestring gaat vanaf 1 januari 2016 de CO²-uitstoot van alle reizen in het geheel compenseren. Dit wil zeggen dat de internationale vluchten worden gecompenseerd, maar ook de landarrangementen waar de accommodaties en het vervoer ter plaatse onder vallen.

Compenseren van CO²

De specialist in rondreizen hecht veel waarde aan het verminderen van de druk die door het toerisme wordt uitgeoefend op de natuurlijke, maar ook sociale leefomgeving van haar reisbestemmingen. De CO²-uitstoot wordt gecompenseerd door middel van een samenwerking met Trees for All. Samen hebben zij de vrijgekomen broeikasgassen van de reizen van Shoestring in kaart gebracht. Hierbij is gebruik gemaakt van zones, waarbij de wereld in vijf zones is opgedeeld. Standaard wordt de CO²-uitstoot van iedere gemaakte reis gecompenseerd, per zone waar door gereisd wordt. Het bedrag dat Shoestring compenseert, wordt door Trees for All geïnvesteerd in het bosherstelprogramma in Borneo.

De CO²-uitstoot per zone
De CO²-uitstoot per zone

Bosherstelprogramma

Shoestring steunt het bosherstelprogramma op Borneo in Maleisië in samenwerking met Trees for All. Oorspronkelijke boomsoorten worden hierbij teruggeplaatst in beschadigde stukken bos, wat van belang is voor de rijke biodiversiteit van het gebied. Met donaties wordt nieuw bos geplant en wordt bestaand bos door de lokale bevolking beschermd.

Duurzaamheid

Bij duurzaam toerisme reis je, maar blijf je wel rekening houden met het milieu, natuur, cultuur en de mens. Steeds meer mensen ontdekken de wereld door te reizen, waardoor de effecten hiervan ook lokaal voelbaar zijn. Er worden bij Shoestring geen reisproducten aangeboden die de mensen, dieren, planten, natuur en cultuur beschadigen.

Nieuws

Artikelen