De leukste bezienswaardigheden en excursies in Düsseldorf

Mediahaven in Düsseldorf ©Düsseldorf Tourismus
Mediahaven in Düsseldorf ©Düsseldorf Tourismus

Düsseldorf is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. In Düsseldorf ligt alles vlak bij elkaar, wat vele mogelijkheden biedt voor een bezoek aan deze stad. Wij vroegen local en marketingmanager Rebecca Banditt van Düsseldorf Tourismus tijdens het City Breaks persevent 2019 naar de leukste bezienswaardigheden en excursies in Düsseldorf. In dit artikel lees je wat je echt niet mag missen tijdens een bezoek aan deze stad.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Eten en drinken in de Altstadt

De Altstadt (Oude Binnenstad) van Düsseldorf telt ruim 260 cafés, bars en restaurants. Specialiteit is het Altbier, een donker bovengistend gebrouwen bier. Dit kun je het beste proeven bij de eigen brouwerijen met lange, houten tafels, grote glazen bier en traditionele gerechten zoals gebraden rundvlees. Bovendien heeft iedereen hier goede gesprekken met elkaar, waardoor je je hier meteen thuis voelt. Naast bier mag ook een glaasje Killepitsch, de kruidenlikeur van Düsseldorf, niet ontbreken. Deze drink je aan het einde van de dag in het proeflokaaltje Et Kabüffke. Om meer over de historische Altstadt en zijn verhalen te weten te komen, kun je een rondleiding boeken. Ook leuk: ga mee met de drie uur durende Foodwalk. Je proeft dan culinaire lekkernijen en bezoekt een mosterd- en een kruidenwinkel. De Andreas-wijk staat bekend om het veelzijdige aanbod op het gebied van eten en is een echte aanrader.

Altstadt ©Düsseldorf Tourismus
Altstadt ©Düsseldorf Tourismus

Winkelen in de Königsallee

Shoppingfans vinden in de winkelstraat Königsallee de hipste mode van luxe merken. Langs een prachtig kanaal (Stadtgraben) met oude platanen vind je hier exclusieve winkels, internationale merken en zes overdekte winkelcentra. Het is een populaire winkelstraat, waar elk uur bijna 5.000 mensen doorheen lopen. Onder de locals staat de straat bekend als Kö. De Kö is 800 meter lang en 75 meter breed, waarmee het de grootste boulevard van Düsseldorf is.

Königsallee ©Düsseldorf Tourismus
Königsallee ©Düsseldorf Tourismus
Vraag gratis een offerte aan

Kö-Bogen

In de wijk Königsallee valt de Kö-bogen meteen op door de bijzondere architectuur. De Duitse architect Daniel Libeskind heeft dit winkel- en kantorencomplex ontworpen. De eerste drie verdiepingen van het gebouw bieden ruimte aan winkels en de bovenste drie verdiepingen worden gebruikt als kantoorruimte. Door het gebruik van lokaal gewonnen leisteen en glas weerspiegelt het gebouw de groene en historische omgeving.

Kö-Bogen ©Düsseldorf Tourismus
Kö-Bogen ©Düsseldorf Tourismus

Kijk uit op de stad vanuit de MedienHafen

De MedienHafen is een oude haven met een mix van innovatieve architectuur en hippe gastronomie. In de afgelopen 30 jaar hebben toparchitecten zoals Helmut Jahn en David Chipperfield hun steentje bijgedragen aan de architectonische veelzijdigheid van de wijk. Wil je genieten van een prachtig uitzicht over de stad? De Rheinturm (Rijntoren) is met 240,5 meter het hoogste gebouw van de stad en heeft zowel een uitzichtplatform als restaurant. Ook het Pebble's terras is een van de mooiste uitkijkpunten van Düsseldorf. Benieuwd naar de verhalen achter de architectuur in de MedienHafen? Neem deel aan de MedienHafen-rondleiding van Düsseldorf Tourismus om alles te weten te komen over de spectaculaire gebouwen.

MedienHafen ©Düsseldorf Tourismus
MedienHafen ©Düsseldorf Tourismus

Gehry-gebouwen

Een bekende plaats in de MedienHafen zijn de Gehry-gebouwen. Deze worden door menig toerist gefotografeerd vanwege de bijzondere verschijning. Het zijn drie dansende torens in wit, zilver en rood. Stuk voor stuk zijn het echte blikvangers met kantelende wanden, scheve torens en in het metselwerk gekantelde vensters. Het ontwerp komt van de hand van Frank O. Gehry, onder andere bekend van het Guggenheim Museum in Bilbao.

Gehry-gebouwen ©Düsseldorf Tourismus
Gehry-gebouwen ©Düsseldorf Tourismus

Maak een tour door Little Tokyo

Düsseldorf is de Duitse stad waar de meeste Japanners wonen, namelijk ruim 8.000. Er zijn in Düsseldorf en omgeving ongeveer 500 Japanse bedrijven gevestigd, waaronder Hotel Nikko. Je kunt hier Japans ontbijten en dineren. Nergens anders in het land kun je de Japanse sfeer zo goed proeven als in Düsseldorf, om precies te zijn in de Japanse wijk (Little Tokyo). Naast supermarkten en restaurants zijn er in de wijk ook leuke bezienswaardigheden, waaronder de Japanse tuin en het EKÖ-Haus. Om Japanse families het gevoel van thuis te geven is er zelfs een Japanse school en kinderopvang. Düsseldorf Tourismus biedt een tour aan in 'Tokyo am Rhein', bestaande uit een stadswandeling en proeverij.

Little Tokyo tour
Little Tokyo tour

Wandel langs Urban Art-kunstwerken

In de afgelopen jaren is 'Urban Art' steeds populairder geworden in Düsseldorf. Iedere zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur vindt de Urban Art-rondleiding plaats. De wandeling begint op de hoek van de Ellerstrasse en de Willi Becker Allee. Klaus Rosskothen, galeriehouder en curator van de UrbanArt galerie Pretty Portal, toont de meest spannende kunstwerken in Düsseldorf. Kenmerkend voor Düsseldorf zijn de stickers met geesten uit het videospel Pac-Man. Naast stickers kun je ook muurschilderingen en paste-ups bewonderen. Een unieke manier om kennis te maken met de stad!

Urban Art ©Klaus Rosskothen
Urban Art ©Klaus Rosskothen

Bezoek het Kunstpalast

Het Kunstpalast is een levendig huis der kunsten. De schilderijen, grafieken, sculpturen en glasobjecten in de collectie strekken zich uit van de klassieke Oudheid tot in de 21e eeuw. Een bijzonder kunstwerk is het videokunstwerk 'Fisch Flies on Sky' van Nam June Paik. Dit kunstwerk is als mozaïek aan het plafond aangebracht, waardoor het het beste liggend op de rug bekeken kan worden. De glascollectie is een van de grootste van Europa. In de expositieruimte van meer dan 4.000 vierkante meter vinden regelmatig bijzondere exposities plaats. Zo is er in de herfst van 2019 een tentoonstelling over mode-ontwerper Pierre Cardin.

Kunstpalast ©Düsseldorf Tourismus
Kunstpalast ©Düsseldorf Tourismus

Ontdek de Wehrbahn-lijn

De zes stations van de zogenaamde Wehrhahn-lijn zijn meer dan overstapplaatsen voor reizigers. Ingenieurs en kunstenaars hebben gezamenlijk de vormgeving ontwikkeld. Ieder station heeft een individueel karakter, dat schilderachtige, beeldhouw-, interactieve, klank- of geometrische kwaliteiten vertoont. De New York Times noemt de Wehrbahn-lijn 'kunst en magie in een Duitse metrolijn'. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen en het verhaal achter deze stations te ontdekken.

Wehrbahn-lijn ©Joerg Hempel
Wehrbahn-lijn ©Joerg Hempel

Bezoek de hippe wijk Flingern

De wijk Flingern barst van de creativiteit en is een must om te bezoeken tijdens je trip naar Düsseldorf. De wijk heeft prachtige street art en in de Freilichtgalerie kun je deze kunst bezichtigen. Naast street art-kunstenaars is de wijk ook bekend om de modedesigners. Zij wonen en/of werken in woonateliers, oude industriegebouwen en werkplaatsen op een binnenplein. Onder andere Marion Strehlow, Tina Miyake en Laurence Leleux hebben een atelier in de wijk. Je kunt kleren en andere zelfgemaakte spullen kopen in verschillende boetiekjes en winkels rondom de Ackerstrasse.

Flingern ©Düsseldorf Tourismus
Flingern ©Düsseldorf Tourismus


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen