Interessante musea in Weimar

Monument Goethe en von Schiller Weimar
Monument Goethe en von Schiller Weimar

Weimar is de tweede stad van Thüringen en bevindt zich in het groene hart van Duitsland. Het is een stad met 65.000 inwoners die nog steeds in aantal stijgt. De gemeente investeert veel in het opknappen van de historische binnenstad wat heeft geresulteerd in een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In 1999 was Weimar 'Culturele Hoofdstad van Europa'. In de loop der jaren hebben veel beroemde personen in de stad gewoond waardoor er verschillende musea zijn ontstaan die deze bekendheden herdenken. Een uitstapje naar een van deze interessante musea is dan ook zeker aan te raden.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Johann Wolfgang von Goethe

De Duitse wetenschapper, romanschrijver, dichter en filosoof Johann Wolfgang von Goethe heeft zijn sporen nagelaten in Weimar. De laatste jaren van zijn leven woonde hij in Weimar en hier schreef hij o.a. Faust wat misschien wel zijn meest bekende werk is. Je kunt zijn woonhuis bezichtigen waar tegenwoordig het Nationaal Goethe Museum in herbergt. Ook zijn tuinhuis is een bezienswaardigheid die veel bezoekers trekt. Hier vind je de eeuwenoude bibliotheek en originele secretaire van dhr. Goethe zelf.

Friedrich Wilhelm Nietzsche

Friedrich Wilhelm Nietzsche was ook een invloedrijke Duitse filosoof en filoloog die de laatste jaren van zijn leven inwoner was van Weimar. In Villa Silberblick, waar hij zijn dagen als ziek man sleet, bevindt zich tegenwoordig het Nietzsche-archief die is opgericht door zijn zus Elisabeth Förster-Nietzsche. Doordat zij een vurig aanhanger was van de Nazi-ideologie bezocht Hitler dit archief zelfs een aantal keer, hoogstwaarschijnlijk wel alleen uit pr-overwegingen. Er is namelijk niet bekend dat hij ooit een werk van Nietzsche heeft gelezen. Vraag gratis een offerte aan

Johann Christoph Friedrich von Schiller

Ook Johann Christoph Friedrich von Schiller was een beroemde inwoner van Weimar. Hij staat bekend als één van de grootste literatoren van de Duitse geschiedenis. Hij werd geboren als Johann Christoph Friedrich Schiller, maar toen hij in 1802 tot de adelstand werd verheven maakte hij er Johann Christoph Friedrich von Schiller van. Zijn oude woonhuis is omgetoverd tot museum waar je veel over hem te weten komt. Op de Theaterplatz staat een standbeeld van Goethe en Schiller samen.

Andere excursies vanuit Weimar

Ben je het cultuur snuiven in de musea een beetje zat dan zijn er uiteraard ook andere leuke dingen om te doen in de omgeving van Weimar. Wat dacht je bijvoorbeeld van fiets- of wandeltocht langs de verschillende kastelen in de streek of heerlijk relaxen in één van de thermale baden. De hoofdstad van Thüringen, Erfurt ligt op 20 km afstand en heeft zijn eigen bijzondere bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn zoals de oude Joodse synagoge of de historische binnenstad.

Bauhaus in Weimar 

Ben je geinteresseerd in Bauhaus kun je in Weimar ook heel goed terecht. We laten het zien in dit korte filmpje. Weimar is een uitstekende uitvalsbasis om cultuur te snuiven, te genieten van de prachtige natuur in de omgeving én om te relaxen in een thermaal bad of op het terras.

Tip: wist je dat Weimar in Thuringen ligt? Een geweldige streek voor een actieve vakantie. Je ziet het in dit filmpje. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

6,0

Gerelateerde artikelen