Sprookjesroute Duitsland

Het glazen muiltje van Assepoester
Het glazen muiltje van Assepoester

Er was eens... (Das war einmal... ) 

Onder andere Roodkapje, De Rattenvanger van Hamelen, Rapunzel en Assepoester zijn sprookjes die zijn verzameld door de Gebroeders Grimm. Volg de Duitse sprookjesroute in Hessen en kom langs de Duitse steden en dorpen waar de Gebroeders Grimm hebben geleefd en beleef tijdens deze reis de mooiste sprookjes!

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De Gebroeders Grimm

De Gebroeders Grimm hebben meer dan tweehonderd jaar geleden vele sprookjes en verhalen bewerkt en verzameld. Ze startten hun sprookjesreis in Hanau en eindigden in Bremen. In 1804 startten ze met het verzamelen van de sprookjes. In 1812 kwam het eerste boek uit en in 1856 het laatste boek. In het boek 'Grimm' kun je alle sprookjes lezen. Nu zijn veel bekende sprookjes onder andere terug te vinden in de Efteling en in Europa Park. In totaal hebben de broers maar liefst tweehonderd sprookjes en tien legendes verzameld.
Duitse sprookjesroute

Sprookjesroute

Tijdens je reis langs de 600 kilometer lange sprookjesroute, ook wel de Deutsche Märchenstraße genoemd, kom je langs verschillende steden en dorpen waar de Gebroeders Grimm de sprookjes hebben verzameld. Deze bijzondere route ligt in de provincie Hessen. De route start in Hanau en eindigt in Bremen.Je kan natuurlijk zelf bepalen welk route je neemt en welke steden je wel of niet wil bezoeken. In veel van deze steden zie je de sprookjes terugkomen. Zo vind je in Trendelburg het Rapunzel Hotel waar je een sprookjesachtige overnachting kan boeken, in de dorpen verschillende musea en in Hamelen de bijzondere huisjes.Daarnaast worden er vaak op zondag in de dorpjes de sprookjes nagespeeld, zoals in Hamelen van mei tot oktober de Rattenvanger van Hamelen. Ook in Steinhau, de woonplaats van de Gebroeders Grimm, vind je een museum over de twee broers en hun sprookjes.

de Rattenvanger van Hamelen
de Rattenvanger van Hamelen

In de stad Marburg komen een aantal sprookjes echt tot leven. Door deze stad loopt een pad dat zo'n 109 meter naar boven stijgt. Wanneer je dit pad volgt, zie je verschillende sprookjes terugkomen. Zo komen de koppen van de wolf en de zeven geitjes uit de stadsmuur, zie je Sneeuwwitje en haar zeven dwergen op een muurtje staan en kun je de schoen van Assepoester passen. Ook het peperkoekenhuisje van Hans en Grietje komt voorbij.
Sneeuwwitje en de zeven dwergen
Sneeuwwitje en de zeven dwergenVele plaatsen die aan de route liggen staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Zo staat het prachtige raadhuis van Bremen en het Bergpark en Schloss Wilhelmshöhe op deze lijst. In het Bergpark loopt twee keer per week in de zomer, op woensdag en zondag, een waterval naar beneden. Ieder half uur gaat een deel van de waterval zijn werking doen, wat je een prachtig beeld geeft.
Raadhuis Bremen
Raadhuis Bremen
Vraag gratis een offerte aan

Vervoer en verblijf

Aangezien de route 600 kilometer lang is, kun je het beste met de auto of de camper reizen. In de grote plaatsen vind je veel hotels waar je kunt verblijven maar ook zijn er veel staanplaatsen voor de camper aanwezig. Vanaf deze staanplaatsen zijn de sprookjesachtige steden en dorpen gemakkelijk te bereiken. Daarnaast kun je verschillende fietsroutes van een verschillend aantal kilometers doen in Hessen, ook wel 'het land van Grimm' genoemd. De sprookjesroute is een echte beleving voor jong en oud!

Huis beschilderd met sprookjes in Steinhau
Huis beschilderd met sprookjes in Steinhau


… en ze leefden nog lang en gelukkig!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

5,9

Gerelateerde artikelen