Wandelen en fietsen in Thüringen

Nationaal Park Hainich
Nationaal Park Hainich

Wandelen en fietsen zijn geliefde activiteiten voor toeristen in Duitsland. Zo worden er verschillende wandel- en fietsreizen gemaakt langs de Duitse Rijn of in de deelstaat Rijnland-Palts. Maar ook Thüringen is populair voor de actieve toerist. En terecht want je vindt er een netwerk van 16.000 km goed bewegwijzerde wandelroutes en maar liefst 1700 km aan lange afstand fietsroutes vanaf ongeveer 35 km. Thüringen heeft als bijnaam 'het groene hart' van Duitsland en hoe kun je dat beter ontdekken dan op de fiets of tijdens een wandeltocht.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wandelen

Thüringen is goed op weg om het grootste en bekendste wandelgebied van Duitsland te worden met een netwerk van maar liefst 16.000 km aan wandelroutes door een afwisselend landschap. Je wandelt langs stuwmeren, steden en dorpjes, rivieren, bossen en dalen en kan op sommige routes informatie krijgen over interessante verhalen die zich er in het verleden afspeelde. Nationaal Park Hainich en wandelroute Rennsteig zijn twee uitblinkers die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken.

* Nationaal Park Hainich

In het noordoosten van de deelstaat Thüringen ligt het door rode beuken gedomineerde Nationaal Park Hainich. Niet zo lang geleden was dit nog verboden militair terrein maar vandaag de dag kun je er prachtige wandelingen maken al dan niet onder leiding van een ervaren, enthousiaste gids. In het park leven veel vlinders en wilde katten en men hoopt dat de lynx binnenkort zijn intrede doet. Het Baumkronenpfad (Boomtoppenpad) brengt je tot boven de boomtoppen waardoor je de natuur eens vanaf een andere kant kunt bekijken. Vraag gratis een offerte aan

* Wandelroute Rennsteig

Rennsteig is de 168 km lange route tussen Blankenstein en Hörschel en misschien wel de meest befaamde wandelroute van Thüringen. In ieder geval heeft het in 2005 een prijs gekregen voor de mooiste wandelroute van Duitsland en heeft dit te danken aan de prachtige bossen en bergen waar je doorheen wandelt. Onderweg kun je rusten en als je om je heen kijkt zie je schitterende vergezichten. De Rennsteig loopt bijna helemaal over de hoge delen van het Thüringer Woud om vervolgens het Frankenwald in te duiken. Er zijn documenten gevonden waaruit blijkt dat de wandelroute al in 1330 gebruikt werd en hiermee is het de oudst bekende wandelroute van Duitsland.

Fietsen

Via 13 goed aangelegde en aangegeven lange afstand routes kun je heel Thüringen doorkruisen. Naast deze routes zijn de lokale en regionale fietspaden ook goed begaanbaar is de bewegwijzering makkelijk te volgen. De deelstaat staat hoog in de top 10 van meest geliefde fietsgebieden van Duitsland maar de nummer 1 plaats is hun doel. Fietsen in Thüringen betekent fietsen langs rivierdalen, stuwmeren, bergen, steden en dorpjes. De Ilmtal fietsroute (122 km) van Allzunah tot Bad Sulza en de Thüringer-steden-fietsroute (225) van Eisenach tot Altenburg zijn de meest populaire routes in de regio. De bovengenoemde (wandelroute) Rennsteig kun je uiteraard ook per fiets verkennen.

Meer informatie over de deelstaat Thüringen vind je op de site van Thuringen-Tourismus.de

Thüringen heeft alles in huis om je actieve vakantie tot een groot succes te maken!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen