Youkoso in Düsseldorf

Matcha Thee Yousoko Japanse wijk
Matcha Thee Yousoko Japanse wijk

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Na Londen en Parijs, is in Düsseldorf het grootste Japanse gedeelte van Europa te vinden. Dit gedeelte is gelegen op de Immermannstrasse. Wanneer je komt vergeet je even dat je in Duitsland bent en waan je je in Japan, of zoals ze in Düsseldorf zeggen: klein Tokyo.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Omgeving

Wanneer je de Immermannstrasse passeert, is de omgeving ineens veranderd in een gebied met Japanse mensen, borden, restaurants, Japanse supermarkten, telefoonwinkels, boekenwinkels en ander soort winkels. Ook zijn er speciale kappers voor Japans haar, Japanse scholen en boeddhistische en shintoïstische tempels, het geloof van deze bevolkingsgroep. Verder hoor je de Japanse taal veel voorbij komen wanneer je over straat loopt. Daarnaast is deze straat mede van Japanse reisbureaus, massagesalons, apotheken, makelaars en beauty salons, de thuisbasis.

Traditionele Japanse dranken en etenswaren in Düsseldorf

Matcha Thee
Een Japanse thee die door de Duitse Japanners wordt omschreven als de espresso van de groene thee is Matcha Thee. Het is een sterke drank, omdat de poeder van groene thee hiervoor wordt gebruikt, wat letterlijk vertaald 'matcha' is. Deze warme drank bevat veel cafeïne en wordt geserveerd met Japanse zoetigheden, wat uit sojabonen en suiker bestaat. De thee wordt door Japanners gedronken tijdens ceremonies. Het drinken van de drank is een vorm van meditatie, Japanners gaan geknield en draaien het kopje eerst 3 keer in hun handen, daarna maken ze een compliment over het kopje waarin de thee geserveerd wordt. Vervolgens nemen ze 3 keer een nip en daarna mag de thee gedronken worden.

Bubble Thee
In Düsseldorf ligt de “Bubble Tee Shop”. Hier kun je de traditionele bubble thee proberen, wat een Taiwanese thee is met fruit en melk gemengd. Deze bubble thee is ontstaan in de jaren 1980 en bestaat nu ook in ijsthee.

Kobe beef
Dit is een relatief duur, maar wel speciaal soort vlees. Het vlees heeft betrekking op delen van het rund van de zwarte Tajima-Ushi ras van Wagyu runderen. Het vlees wordt als delicatesse beschouwd en staat bekend om zijn malsheid, smaak en vette gemarmerde structuur. Het kan op verschillende manieren worden bereid. De echte authentieke Japanse kobe beef is alleen in Japanse gedeeltes en Japan te koop.

Sushi
Sushi is een echt Japans gerecht. In het Japanse gebied liggen verschillende sushirestaurants. Ten eerste heb je er de all you can eat sushirestaurants, die vooral gericht zijn op toeristen en waar veel jongeren op af komen. Hier kun je eten bestellen via een iPad. Daarnaast heb je nog een origineel Japans sushirestaurant, wat gelegen is op de Klosterstrasse. De bediening praat hier vaak alleen traditioneel Japans. Vraag gratis een offerte aan

Zaken

De eerste Japanners kwamen naar Düsseldorf om zaken te doen. Omdat het aantal mensen uit Japan dat Duitsland bezocht toenam, werd er in de jaren '60 het eerste Japanse restaurant geopend. Hierna volgde al snel een boekenwinkel, school en zakencentrum. Tegenwoordig is Düsseldorf tot een echte Japanse zakenstad uitgegroeid. De meeste mensen die hier voor zaken komen, verblijven er 3 tot 5 jaar voordat ze terug gaan naar hun eigen land.

Manga

De jongeren die hier rondlopen zijn vaak te vinden in een Japanse boekenwinkel. Hier worden originele comics en boeken verkocht die in het Japans geschreven zijn, zoals Pokémon en Dragon Ball. De tekenstijl van Japanse comics is Manga. Jongeren kunnen vaak erg goed tekenen en communiceren via deze visualisatie. Sommige jongeren gaan dan ook gekleed in kimono's, manga- of animékostuums. Het schoonheidsbeeld van meisjes is erg Europees. Haren worden vaak lichter geverfd en de huid wordt door middel van make-up blanker gemaakt. Harmonie is belangrijk voor het Japanse volk, zowel bij kleren, eten en sfeer. Deze mensen zijn vaak indirect, kalm en geven niet snel hun mening.

Japandag

Japandag is een dag waar de Japanse mensen in Düsseldorf erg trots op zijn. Dit feest wordt sinds 2002 1 keer per jaar gevierd in Altstadt, het oude gedeelte van Düsseldorf. Dit is het grootste Japanse festival ter wereld. Er komen minstens een miljoen bezoekers op dit festival af. Op deze dag kun je de Japanse cultuur echt meemaken met Japanse muziek, Japans eten en drinken, workshops, Japanse comics en traditioneel vuurwerk uit Japan in de vorm van verschillende figuren, zoals Hello Kitty. In 2012 zal het festival op 2 juni plaatsvinden.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen