Tien tips stedentrip Keulen

de skyline van Keulen
de skyline van Keulen

Met een geschiedenis die bijna 2000 jaar teruggaat is Keulen een van de oudste steden van Europa. De stad staat bekend om het culturele en architectonische erfgoed, en op slechts 227 kilometer van Utrecht gelegen is het een goede bestemming voor een weekendje weg. Reisgraag.nl heeft de tien beste tips voor je op een rijtje gezet.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Dom van Keulen

Als je per trein naar Keulen reist is de Dom van Keulen het eerste wat je bij aankomst ziet. De gotische kathedraal is de grootste van heel Duitsland. De bouw begon in 1248 en duurde maar liefst 632 jaar. Vanuit de twee torens, die beide ruim 157 meter hoog zijn, heeft men een goed uitzicht over de stad.

2. Altstad

De Dom is gelegen in Altstad, de oudste wijk van Keulen. In deze smalle straatjes vind je veel traditionele restaurants, bruine cafés en brauhausen. In een brauhaus wordt het Kölsch-bier, het bier van de streek, gebrouwen en geschonken. Vaak kun je er lokale specialiteiten bijbestellen. Keulen telt 24 brauhausen, waarvan Päffgen de populairste is. Vraag gratis een offerte aan

3. Gross. St. Martin

In de Altstad vind je ook de Romaanse kerk Gross St. Martin. Het meest markante aan de kerk is de 84 meter hoge vierkante toren, die op elke hoek een klein achthoekige torentje heeft waardoor deze aandoet als een vestingtoren. De kerk, die van binnen vrij eenvoudig is ingericht, kreeg het zwaar te verduren tijdens de Tweede Wereldoorlog maar is prachtig gerestaureerd.

4. Raadhuistoren

De raadhuistoren is gebouwd tussen 1407 en 1410 en, net als de Dom, in gotische stijl. De toren is 61 meter hoog en de verschillende verdiepingen hebben elk hun eigen functie. De beelden waarmee de toren versierd is zijn allemaal personen uit de belangrijke geschiedenis van Keulen.

5. Kölner Seilbahn

Met deze kabelbaan maak je een tocht over de Rijn, het is de enige in Duitsland die over een rivier gaat. Hierdoor heb je een bijzonder uitzicht over de stad en kun je ook de Dom eens vanuit een hoger punt bekijken. Ga je 's avonds, dan zorgen de vele lichtjes voor een mooi panoramabeeld van de stad.

6. Belgisches Viertel

Winkelen doe je in het Belgisches Viertel. Een fijne wijk met veel leuke winkeltjes die net even anders zijn dan de grote winkelketens. Je vindt hier allerlei uiteenlopende zaken, van mode voor mannen en vrouwen tot kleine hebbedingetjes en hippe gadgets.

7. Schokoladenmuseum

In het meest bezochte museum van Keulen wordt uitgelegd hoe en wanneer chocolade voor het eerst is ontstaan. Ook leer je wat er tegenwoordig allemaal met chocolade en cacao wordt gedaan en kun je een kijkje nemen bij de productiemachines. En uiteraard zijn er mogelijkheden om de chocolade zelf te proeven! Probeer een van de wafels bij de chocoladefontein of de repen die bij de uitgang worden uitgedeeld.

8. EL-DE Haus

Het EL-DE Haus diende als hoofdkantoor van de Gestapo, de geheime politie van Nazi-Duitsland. Onder het regime van de nazi's vonden hier ondervragingen plaats. De gevangenis lag in de binnenstad van Keulen, waardoor voorbijgangers het geschreeuw van de mensen die gemarteld werden konden horen. Je kunt diverse vertrekken, waaronder de martelkamers, bezoeken. Op de bovenverdiepingen krijg je uitleg over de opkomst van de NSDAP en Hitlers dictatuur.

9. Volksgarten

In dit grote park met meer, gelegen in het zuiden van Keulen, is veel te beleven. Je kunt er onder meer waterfietsen en voor de kinderen is er een grote speeltuin. Geniet van het mooie weer met een drankje in de biergarten of wandel over de aangelegde paden langs het meer of het indrukwekkende fort.

10. Farina Haus

Keulen werd in de 18e eeuw wereldberoemd doordat de parfumeur Giovanni Maria Farina zijn parfum vernoemde naar de stad. Hij maakte in 1709 voor het eerst Eau de Cologne en tegenwoordig maakt de achtste generatie Farina nog steeds het parfum in de oudste Eau de Cologne fabriek ter wereld. In het museum leer je alles over de geschiedenis van het parfum en uiteraard kun je het achteraf ook in de bijbehorende winkel kopen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,7

Gerelateerde artikelen