Duitsland van A tot Z

Kasteel Dortmund
Kasteel Dortmund

A van auto

De makkelijkste manier om vanuit Nederland naar Duitsland te reizen is met de auto. Het wegennet in Duitsland is een van de beste van Europa. Let er wel op dat de meeste grote steden een autovrij centrum hebben.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

B van Beethoven

Ludwig van Beethoven werd in 1770 in Bonn geboren. Zijn geboortehuis is een museum. Hier bevinden zich nog originele instrumenten en partituren van Beethoven.

C van curryworst

De curryworst werd in Berlijn uitgevonden maar wordt inmiddels in heel het land gegeten. Naast de curryworst worden er nog veel andere soorten worst gegeten in Duitsland. Op straat kom je vaak kraampjes tegen die de worsten verkopen. Vraag gratis een offerte aan

D van Dortmund

Dortmund is een stad waar je o.a. goed kunt winkelen. Naast grote warenhuizen zijn er ook veel kleine boetiekjes te vinden. Dortmund is tevens een vertrekpunt voor vele fietstochten in de omgeving. Al rond 880 werd de plaats voor het eerst vermeld in documenten onder de naam Throtmani.

E van Eisenach

In het stadje Eisenach staat het indrukwekkende, sprookjesachtige kasteel Wartburg. In 1067 werd dit kasteel gebouwd. Maar pas in de 19e eeuw kreeg het bekendheid, dit kwam door de romantische opera Tannhäuser van Richard Wagner.

Kasteel Eisenach Duitsland
Kasteel Eisenach Duitsland

F van Frankfurt am Main

Frankfurt am Main is de grootste stad in de Duitse deelstaat Hessen en de 5e stad van Duitsland. Dortmund is het voornaamste financiële centrum van het land, o.a. de Bundesbank en de Duitse beurs zijn er gevestigd.

G van Görlitz

Görlitz is een leuk stadje aan de oevers van de Neisse, die de natuurlijk grens vormt met Polen. Untermarkt en Obermarkt zijn mooie marktpleinen omringd door interessante gebouwen.

H van Hackepeter

Hackepeter is een typisch streekgerecht van Berlijn en Brandenburg. Hackepeter is gekruid varkensgehakt wat je op de botherham doet.

I van IJzersmelterij van Völklingen

De IJzersmelterij van Völklingen staat sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een voorbeeld van een geïntegreerd ijzer- en staalcomplex waarbij het hele productieproces op één locatie plaatsvindt. Sinds 1986 is het een museum, tentoonstellingsruimte en concerthal.

J van Jena

Jena ligt in het Saaledal en is een goed uitgangspunt om de natuur te ontdekken. Naast een van de oudste botanische tuinen van Duitsland nodigen ook de historische parkcomplexen je uit tot rust en ontspanning.

Kasteel Jena
Kasteel Jena

K van KaDeWe

KaDeWe, Kaufhaus des Westens, is een warenhuis in de hoofdstad Berlijn. Met zo`n 60.000 m2 verkoopoppervlak is het zelfs het grootste warenhuis van het Europese continent. In 2007 bestond KaDeWe 100 jaar.

L van Leipzig

Leipzig ligt in de deelstaat Saksen in het oosten van Duitsland. De dierentuin, Zoo Leipzig, werd in 1878 opgericht en is een van de oudste dierentuinen ter wereld.

M van Museum 1806

Museum 1806 ligt in de omgeving van Jena. Het museum brengt een hulde aan de Pruisische en Franse soldaten die op 14 oktober 1806 gevochten hebben bij het slagveld Jena/Auerstedt.

N van Nedersaksen

Nedersaksen is op één na grootste deelstaat van Duitsland. Je hebt er avontuurlijke, spannende en mooie fiets- en wandelroutes. De hoofdstad van de deelstaat Nedersaksen is Hannover.

Hannover Duitsland
Hannover Duitsland

O van Oberhausen

De stad Oberhausen ligt in het Ruhrgebied in het westen van Duitsland. In Oberhausen vind je o.a. het winkelcentrum CentrO. Dit is één van de grootste winkel- en vrijetijdscentra van Duitsland en bekend door zijn grote jaarlijkse kerstmarkt.

P van Potsdammer Platz

Potsdammer Platz in Berlijn is een enorm groot cultureel complex met o.a. het museum voor kunstnijverheid (Kunstgewerbemuseum), museum voor schilderkunst (Gemäldegalerie), de Nationale Bibliotheek en de Philharmonie.

Q van ?

R van Reichstag

Reichstag is het Rijksdaggebouw in Berlijn. In 1933 werd een gedeelte van het gebouw afgebrand, daarna werd het weer rustig aan opgebouwd. Van 1933 tot 1990 werd het gebouw voor andere doeleinden gebruikt maar vanaf 1990 biedt het weer onderdak aan het Duitse parlement.

S van Saksen

In de deelstaat Saksen is in alle jaargetijden van alles te doen en te beleven. Je vind er o.a. de bruisende steden Dresden en Leipzig. Saksen is goed te bereiken, het ligt tussen Berlijn en de Tsjechische grens.

T van Trier

Trier is de oudste stad van Duitsland. Het is een metropool, een universiteitsstad en een belangrijk verkeersknooppunt.

Dom van Trier Duitsland
Dom van Trier Duitsland

U van Unter den Linden

Unter den Linden in Berlijn is een van de bekendste lanen van Duitsland. Unter den Linden was de praalweg van de Pruisische koningen. Nu zijn er veel bezienswaardigheden langs deze 2 km lange laan.

V van Visbek

Visbek is een gemeente in de deelstaat Nedersaksen. Plaatsen in de gemeente zijn o.a. Endel, Halter, Rechterfeld en Varnhorn.

W van Weihnachtsmärke

De Weihnachtsmärke (kerstmarkten) in december zijn een goede gelegenheid om een bezoek te brengen aan ons buurland, Duitsland. Bijna in iedere stad is een Weihnachtsmärkt. Bij de stalletjes/kraampjes kun je glühwein, worst en zelfgemaakte kerstartikelen kopen.

X van ?

Y van ?

Z van zonsondergang

De zonsondergang over de Rijn is een prachtig gezicht. Vooral vanaf de Burgplatz in het centrum van Düsseldorf. Aangezien de Rijn 800 km door Duitsland stroomt zijn er uiteraard meer unieke plekken om een zonsondergang te bewonderen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen