Alle dierentuinen in Duitsland

Tijger in de Berlin Zoo
Tijger in de Berlin Zoo

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

In Duitsland liggen erg veel leuke dierentuinen. Deze zijn ideaal als je iedere dierentuin in Nederland al een keer bezocht hebt, als je gewoon een keer wat anders wilt of als je op vakantie bent in Duitsland. In dit artikel lees je wat de leukste dierentuinen zijn van Duitsland.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Dierentuinen in Duitsland

In Duitsland liggen 414 dierentuinen. Ieder jaar worden deze dierentuinen in Duitsland samen door meer dan 175 miljoen bezoekers bezocht. Ook voor Nederlanders die vlakbij de grens wonen zijn de parken populaire trekpleisters. Daarnaast heeft Duitsland enkele van de grootste en oudste dierentuinen ter wereld. Omdat het onmogelijk is om alle dierentuinen gedetailleerd te beschrijven, kozen wij de vijf leukste voor je uit. 

Berlin Zoo
Mocht je verblijven in de Duitse hoofdstad, dan is een bezoekje aan de Berlin Zoo zeker de moeite waard. De dierentuin van Berlijn is erg beroemd, want de Berlin Zoo is de dierentuin met de meeste diersoorten ter wereld. In het hart van Berlijn kun je kennis maken met veel soorten van het dierenrijk. Zo zijn er onder andere leeuwen, nijlpaarden, oerang-oetans en giraffes. Maar ook onbekendere diersoorten zijn te bekijken in de dierentuin, waaronder de Afrikaanse jachtshond. In de dierentuin kun je verschillende shows bekijken of zien hoe de dieren gevoed worden tijdens enkele voedermomenten. Daarnaast kun je ook nog een dier adopteren terwijl je in de dierentuin bent. De Berlin Zoo is iedere dag geopend, van 09.00 uur tot 17.00 uur. Van 1 maart tot en met 25 oktober is de dierentuin geopend tot 17.30 uur. Voor een volwassene kost een kaartje €10. Wil je ook entree tot het aquarium, dan betaal je €13. De toegangsprijs voor kinderen van 5 tot en met 15 jaar is €6,50 of €10 (inclusief entree aquarium). Daarnaast heeft de dierentuin ook enkele voordelige familietickets.

De ingang van Berlin Zoo
De ingang van Berlin Zoo


Zoo Leipzig
In de Duitse stad Leipzig ligt ook een mooie, grote dierentuin. In de Zoo Leipzig wonen meer dan 850 dierensoorten. Het park is opgedeeld in verschillende delen, die elk een eigen thema hebben. De thema's zijn: Azië, Zuid-Amerika, Afrika, Pongoland, Gondwanaland en Founder's Garden. De Zoo Leipzig bestaat al sinds 1878. In de Founder's Garden kun je kennismaken met de geschiedenis van de dierentuin. In Gondwanaland waan je jezelf in het regenwoud van Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Hier vind je behalve veel diersoorten, ook meer dan vijfhonderd plantensoorten. Pongoland is het huis van de apen: hier vind je onder andere chimpansees, gorilla's, bonobo's en oerang-oetans. In de themawerelden Azië, Zuid-Amerika en Afrika maak je kennis met de dier- en plantsoorten die in die landen voorkomen. De Zoo Leipzig is geopend vanaf 09.00 uur. Afhankelijk van in welke maand je het park bezoekt, is het geopend van 17.00, 18.00 uur of 19.00 uur. Een ticket voor volwassenen kost €16, een ticket voor kinderen €9.
Gondwanaland in Zoo Leipzig
Gondwanaland in Zoo Leipzig


Zoo Duisburg
De dierentuin in de Duitse stad Duisburg staat vooral bekend om de dolfijnen die het park heeft. Duisburg ligt in de buurt van de Nederlandse grens en daardoor is de dierentuin aantrekkelijk voor een leuk dagje uit met het gezin. In de dierentuin van Duisburg wonen meer dan 2.150 dieren, in ongeveer 280 diersoorten. Deze dierentuin is opgericht in 1938 en bestaat uit twee delen. Deze twee delen worden verbonden door een brug. Ieder jaar wordt de Zoo Duisburg door vele bezoekers bezocht. De dolfijnen zijn veruit de meest populaire dieren in de dierentuin. Jaarlijks wordt alleen al het dolfinarium in de dierentuin door ruim 1 miljoen geïnteresseerden bezocht. De toegangsprijs voor een volwassene is €16, voor kinderen van 3 tot en met 17 jaar kost een kaartje €9. De Duisburg Zoo is het gehele jaar geopend vanaf 09.00 uur. In de zomer sluit het park om 18.30 uur, in de winter om 16.00 uur.
Rode vogel in Duisburg Zoo
Rode vogel in Duisburg Zoo


Kölner Zoo
In 1860 werd er een dierentuin in de Duitse stad Keulen opgericht. De locatie van deze dierentuin is erg mooi: de Kölner Zoo ligt in een soort van stadstuin en wordt omgeven door mooie gebouwen. In 2005 werd er in de Kölner Zoo een olifantenpark aangelegd, waar een grote kudde Indische olifanten verblijft. Daarnaast ligt er in het park ook de Hippodom, waar het gebied rond de Nijl is nagebootst. Hier vind je onder andere krokodillen en nijlpaarden. Er leven in de Kölner Zoo meer dan 10.000 dieren, in ongeveer 750 verschillende soorten. Vooral na de Tweede Wereldoorlog is de Kölner Zoo sterk uitgebreid: het park is tegenwoordig vier keer zo groot als toen het was bij de opening in 1860. De Kölner Zoo opent haar deuren om 09.00 uur. Van maart tot en met oktober sluit de dierentuin om 18.00 uur, van november tot en met februari om 17.00 uur. Voor volwassenen kost een toegangsticket €17,50. De ticketprijs voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is €8,50.
Kamelen in de dierentuin van Keulen
Kamelen in de dierentuin van Keulen


Weltvogelpark Walsrode
Als je erg geïnteresseerd bent in vogels, dan is een bezoekje aan het Weltvogelpark in Walsrode zeker de moeite waard. In dit park zijn meer dan 675 vogelsoorten te bekijken. Zo vind je in het park bekende vogelsoorten, zoals de Kolibrie, de kleinste vogel ter wereld. Daarnaast wonen er in het park ook enkele bedreigde vogelsoorten, waaronder de Kagoe. Bovendien woont de gevaarlijkste vogel ter wereld, de Kasuaris, ook in het park. Het Weltvogelpark is geopend van 18 maart tot en met 31 oktober. In het park vinden dagelijks veel spannende shows plaats, zoals de grootste vliegshow in Europa of een leuke indoorshow. Behalve de vogels bekijken, kun je ook wandelen door de prachtige tuin die bij het vogelpark hoort. Een ticket voor het park kost €20 voor volwassenen en €15 voor kinderen.
Kasuaris, gevaarlijkste vogel ter wereld
Kasuaris, gevaarlijkste vogel ter wereld
Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen