Top 5 excursies Duitsland

Slot Neuschwanstein
Slot Neuschwanstein

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Wij Nederlanders denken al gauw bij Duitsland aan braadworst, lederhosen en bierbuiken. Maar onze oosterburen hebben veel meer dan dat. Zo hebben ze veel bijzondere, mooie en leuke excursies. Wij hebben voor jullie een top 5 gemaakt.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Slot Neuschwanstein

Slot Neuschwanstein is een sprookjeskasteel op een berg aan de Alpenrand in Beieren. Toen Ludwig II op zijn 18e verjaardag koning van Beieren werd, startte hij verschillende bouwprojecten, zo ook dit prachtige sprookjeskasteel. Ludwig II stond ook wel bekend als de 'sprookjeskoning' van Beieren. Hij was namelijk een echte sprookjesliefhebber. Het kasteel is ontworpen door Christian Jank. In 1869 startten Eduard Riedel en Georg von Dollman met de bouw van dit kasteel, maar toen Ludwig II in 1886 overleed, stopten ze er direct mee.

Bezoekers van Slot Neuschwanstein kunnen er voor kiezen om naar boven te lopen, maar kunnen er ook voor kiezen om per trein of zelfs per koets naar boven te gaan. Het bezoeken van dit kasteel is een echte beleving. Het kasteel van Walt Disney's Doornroosje is zelfs geïnspireerd op Slot Neuschwanstein! Daarnaast is het kasteel gelegen in de prachtige natuur, waar men ook nog mooie wandelingen kan maken. Dit is dus zeker een bezoekje waard!

Slot Neuschwanstein
Slot Neuschwanstein

2. Königlicher Hirschgarten

Königlicher Hirschgarten is de grootste biertuin in München. Deze biertuin heeft plaats voor maar liefst 8.000 bezoekers. Er zijn 5 bars aanwezig met niet alleen biervaten Augustinerbier, maar ook traditionele seizoensgebonden gerechten uit Beieren. Ook is er een zelf-service aanwezig waar men eten kan pakken, van salades tot gebak. De tuin heeft een oppervlakte van 40 hectare en grenst aan Neuhausen. Werknemers van Hirschgarten rijden in golfkarretjes om de bierglazen op te halen. Heb je zin om te genieten op het terras en om een biertje te drinken dat is gebrouwd in München? Dan mag je deze biertuin zeker niet overslaan!

Königlicher Hirschgarten
Königlicher Hirschgarten
Vraag gratis een offerte aan

3. Tour door Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber is een stad in de Duitse deelstaat Beieren. Met een stadsmuur met 42 torens lijkt het net of de tijd hier heeft stilgestaan en laat het een mooi stuk van de geschiedenis zien. Ik deze stad hangt een dromerige en romantische sfeer. Een bekende bezienswaardigheid is de Sint-Jakobskerk met het Heilig Bloedaltaar. Vroeger dachten mensen dat een druppel bloed van Christus uit het altaar, een goddelijke zegen beloofde.

Het hele jaar door vinden er culturele evenementen plaats in de stad. Zo wordt er onder andere met Pinksteren en Kerstmis flink uitgepakt. In de nazomer is er een soort wijnfeest, waar je allerlei strekenwijn kan proeven. Ook zijn er veel eethuisjes en restaurants waar je de typische gerechten kunt eten. Rothenburg ob der Tauber heeft maar liefst tien bijzondere bezienswaardigheden. 's Avonds geeft de Nachtwacht een rondleiding in het Engels of in het Duits. Lopend door de smalle steegjes vertelt hij verhalen over hoe de mensen hier in de Middeleeuwen geleefd hebben en laat hij je de mooiste plekjes van de Rothenburg ob der Tauber zien. Het bezoeken van deze stad en het volgen van de rondleiding is zeker de moeite waard!

Rothenburg ob der Tauber
Rothenburg ob der Tauber


4. Berlijnse muur

Iedereen kent de Berlijnse muur wel als de scheiding tussen het communistische oosten en het kapitalistische westen van Berlijn. Na 30 jaar gescheiden van elkaar te zijn geweest, bestormde inwoners van Berlijn op 9 november 1989 de Berlijnse muur. Er werden stukken uit gehakt waardoor inwoners eindelijk weer van het oosten naar het westen van de stad konden, en andersom. Die dag staat bekend om ‘de val van de Berlijnse muur’.

Twee jaar na het ‘vallen van de muur’, werd het bijna helemaal afgebroken. Toch staan er nog enkele stukken van de Muur en deze zijn populaire bezienswaardigheden geworden. Het deel waar de stukken muur staan, wordt ook wel de ‘East Side Gallery’ genoemd. 1.200 meter van de muur is beschilderd met mooie tekeningen door kunstenaars vanuit de hele wereld. Het zijn mooie en indrukwekkende kunstwerken, zeker de moeite waard om te bezoeken en te bewonderen!

Berlijnse muur
Berlijnse muur

5. Europa-Park

Europa-Park is het grootste attractiepark van Duitsland, gelegen in het Zwarte Woud. Dit attractiepark is een van de best bezochte parken van Europa. Tijdens de Golden Ticket Awards is dit park zelfs uitgeroepen tot het beste park ter wereld! Naast meer dan honderd attracties, waarvan elf achtbanen, heeft Europa-Park nog veel meer te bieden. Zo kunnen bezoekers verschillende shows bijwonen en kan men een reis door Europa maken. Er zijn namelijk veertien Europese landen nagebouwd tot in de kleinste puntjes. De attracties zijn enorm divers, voor iedere leeftijd heeft dit park iets te bieden. Er is zelfs een bioscoop en een indoorspeeltuin aanwezig! Het park is ingericht in verschillende thema’s. Zo is er een thema ‘Grimms Sprookjesbos’ en een thema ‘Het Koninkrijk van de Minimoys’. Dit wil je toch een keer bezocht hebben?

Europa-Park
Europa-Park


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen