Bezienswaardigheden in Frankfurt

Frankfurt in Duitsland
Frankfurt in Duitsland

De stad Frankfurt is gelegen aan de rivier de Main en heeft als officiële benaming Frankfurt am Main. Frankfurt is het belangrijkste financiële centrum van Duitsland. De stad is centraal gelegen en hierdoor een van de belangrijkste verkeersknopen van Europa. Alles rondom en in de stad is goed bereikbaar. Dankzij de grote wolkenkrabbers wordt de stad ook wel Mainhatten genoemd wat een verwijzing is naar de rivier de Main en naar Manhattan in New York City. In Frankfurt zijn tal van verschillende bezienswaardigheden. Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Financiële hart 

Frankfurt staat bekend als het financiële hart van Duitsland. In deze stad is de Duitse aandelenbeurs gevestigd. Ook zitten hier de Deutsche Bundesbank en verschillende hoofdkantoren van grote banken. De Europese Centrale Bank is tevens in Frankfurt gevestigd. Dit maakt de stad ook het financiële hart van Europa. Naast dat de stad een belangrijke zakenstad is, worden er in Frankfurt jaarlijks ongeveer vijftig beurzen georganiseerd. Deze beurzen worden gehouden in Messe Frankfurt. De Duitse aandelenbeurs is een van de meest toonaangevende aandelenbeurzen te wereld. Daarnaast vind je in Frankfurt ook de grootste boekenbeurs ter wereld (Frankfurter Buchmesse) en wordt hier de autobeurs IAA gehouden.

Frankfurt in de nacht
Frankfurt in de nacht

De rivier de Main 

Frankfurt am Main heet zo omdat de stad gelegen is aan de Duitse rivier de Main. Deze rivier is belangrijk voor de stad Frankfurt. Op een eiland in de Main stonden namelijk de eerste nederzettingen die later de basis vormden voor de stad Frankfurt. De stad wordt door de rivier verdeeld in twee delen maar die worden met elkaar verbonden door middel van negentien bruggen. De rand van de Main is voornamelijk ingericht met wandel- en fietspaden, parken en speelgelegenheden. Een boottochtje over de rivier is een echte aanrader.

De Main in Frankfurt
De Main in Frankfurt
Vraag gratis een offerte aan

Alte Oper

De Alte Oper is een concerthal en het voormalige operagebouw in het centrum van Frankfurt. Het gebouw is gebouwd in het jaar 1880 en opende met de opera Don Giovanni van Mozart haar deuren. Het gebouw werd echter gebombardeerd in 1944 tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de jaren '70 is het gebouw langzaam weer in haar oude glorie hersteld. Op 28 augustus 1981 werd het gebouw heropend als een modern concertgebouw. Vandaag de dag wordt de Alte Oper nog steeds gebruikt voor klassieke en hedendaagse muziekuitvoeringen. Er worden zo'n 50 evenementen per jaar gehouden in het oude gebouw.

Alte Oper in Frankfurt
Alte Oper in Frankfurt

Römerberg 

Al sinds de Middeleeuwen is het centrum van de oude stad (Altstadt) gelegen op de Römerberg. Het Römer ligt direct aan dit plein en bestaat uit drie losstaande gebouwen. Deze drie gebouwen zijn rond 1400 gekocht van een rijke koopmansfamilie. De namen van de gebouwen zijn: Haus Zum Römer, Haus Alt-Limpurg en het Haus Löwenstein. De middeleeuwse sfeer is perfect gereconstrueerd op dit plein. Op het plein vind je naast deze drie gebouwen het Historisch Museum en de Gerechtigkeitsbrunnen. Een stukje van het plein af vind je de twee historische gebouwen: de Sint-Paulskerk en de Dom van Frankfurt.

Römerberg in Frankfurt
Römerberg in Frankfurt

Palmengarten 

Midden in de stad bevindt zich Palmengarten met planten van over de hele wereld. Hier bevind je je in een subtropisch landschap waar je prachtige palmbomen, grote planten en varens kunt bewonderen. In een grotachtige doorgang worden de tropische kleuren van de onderwaterwereld getoond. Het Tropicarium in Palmengarten is zeker een bezoek waard. Hier vind je flora van verschillende landschappen zoals savanne, moessonregenwoud en mist. Tropicarium vertoont de tropische landschappen. Als je de flora van de koele gebieden wil bekijken is Subantarctic een aanrader. Ook het bloemenhuis op de kwekerij geeft een wonderlijk uitzicht. Je kijkt hier naar een zee van bloemen verspreidt over wel 200 m².

Palmengarten in Frankfurt
Palmengarten in Frankfurt

Ebbelwei-Express 

Het lokale drankje van Frankfurt is de beroemde appelwijn. Je kunt in Frankfurt in een tram stappen genaamd de Ebbelwei-Express. Deze tram brengt je door Frankfurt heen waardoor je de stad gemakkelijk kunt ontdekken onder het genot van een glaasje appelwijn. Daarnaast krijg je pretzels en wordt er vrolijke muziek gedraaid in de tram. Kijk van tevoren wel even naar de openingstijden van deze gekleurde tram zodat je hem niet mist.

Ebbelwei-Express in Frankfurt
Ebbelwei-Express in Frankfurt


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen