Tips voor fietsroutes in Duitsland

De Moezel in Duitsland
De Moezel in Duitsland

Duitsland staat bekend om haar prachtige natuur, rust en stilte. Hierdoor is ons buurland bij uitstek geschikt voor een mooie fietsvakantie. In dit artikel lees je handige tips en informatie over routes voor een mooie fietsvakantie in Duitsland.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Fietsen in Duitsland

Wil je op fietsvakantie naar Duitsland, probeer dan de grote bekende steden te vermijden. In deze steden is het erg druk en kun je niet op je gemak fietsen. Wil je wel een Duitse stad bekijken, dan is het beter om een dagtrip te maken. Tijdens je fietsvakantie is het juist bijzonder om de mooie natuur te ontdekken en te genieten van de natuur, rust, kalmte en ontspanning. Je hebt de optie om zelf je hele reis te organiseren, maar je kunt ook een georganiseerde fietsvakantie bij een reisorganisatie boeken. Reisorganisaties bieden zowel individuele reizen als groepsvakanties aan. De beste reisperiode voor een fietsvakantie naar Duitsland zijn de maanden april en mei. Het is dan niet meer zo koud, maar ook niet te warm en de natuur staat wel al mooi in bloei. Duitsland heeft ontzettend veel leuke fietsroutes, waaronder langs de Moezel en door de Eifel.

De Eifel

De Eifel is misschien wel het meest bekende natuurgebied van Duitsland. Dit mooie natuurgebied ligt in de Duitse deelstaten Rheinland-Pfalz en Nordrhein-Westfalen. Door en om dit natuurgebied lopen goede asfalt fietsroutes. Overal in de Eifel is goede bewegwijzering, waardoor je veel keuze hebt in fietsroutes. Extra bijzonder zijn de fietspaden op voormalige spoorlijnen die niet langer in gebruik zijn. Deze routes lopen onder viaducten, tunnels en ver weg van het andere verkeer. Een andere optie is om een fietsroute te kiezen die door het mooie Moezeldal loopt. Vraag gratis een offerte aan

Langs de Moezel

De Moezel is een rivier die loopt door Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. In totaal is deze rivier 544 kilometer lang. Langs de Moezel in Duitsland ligt een prachtig wijngebied, met mooie groene heuvels en karakteristieke wijndorpjes. Dit is een van de meest mooie fietsgebieden in Duitsland die goed is te verkennen per fiets. Er zijn routes door het Moezeldal voor fietsers van alle niveaus. Een van de bekendste fietsroutes door de Moezel is de Mosel-Radweg. Dit is een fietsroute van 240 kilometer. Deze route start bij een middeleeuwse vestiging, genaamd Schloss Thorn. Tijdens deze route kom je langs steden en bezienswaardigheden als Trier en de beroemde wijnberg Zeller Schwarze Katz.

Uitzicht op Trier
Uitzicht op Trier

Beieren

In de regio Beieren ligt maar liefst 9.000 kilometer aan prachtige fietsroutes. De meest bekende fietsroute in Beieren is de Main-Radweg. Volgens de nationale Duitse fietsbond behoort deze route tot de top tien mooiste fietsroutes in Duitsland. Tijdens deze fietsroute kom je langs Würzburg, Bamberg en Kulmbach. Uiteindelijk eindig je bij de rivierbronnen van de Rode en Witte Main. Deze twee rivieren vloeien samen tot de Main, die wordt beschouwd als de levensader van Beieren. In totaal is de Main 524 kilometer lang.

Elberadweg

De Elberadweg is al zes keer verkozen tot de meest populaire Duitse fietsroute. Deze internationale fietsroute is meer dan 800 kilometer lang. De Elberadweg loopt van Hamburg in Duitsland tot aan Tsjechië. Langs deze route kom je langs een prachtige flora en fauna, bruisende steden, leuke terrasjes en historische bezienswaardigheden. De Elberadweg is opgedeeld in twee delen: een deel dat loopt van Praag naar Magdenburg en een deel van Magdenburg naar Cuxhaven. Het eerste deel is 500 kilometer lang en het tweede deel is 460 kilometer lang.

Römer-Lippe route

De Römer-Lippe route is vooral erg geschikt voor fietsliefhebbers die houden van historie. Deze fietsroute loopt van Detmold naar Xanten. De centrale fietsroute is 295 kilometer. Tijdens deze route kun je op elf punten kiezen om of de centrale route te vervolgen of om een kleine thematische deelroute te vervolgen. In een deelroute van 39 kilometer kun je bijvoorbeeld de geschiedenis van Romeinse legersoldaten ontdekken.

Standbeeld van keizer Traianus in Xanten
Standbeeld van keizer Traianus in Xanten


Sommige fietsroutes in Duitsland zijn erg lang, maar het is ook mogelijk om een kleinere deelroute te volgen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een etappe van een langere route kiezen, zodat je enkele dagen fietsplezier hebt.

Tot slot delen we nog onze favoriete kust van Duitsland: de

Oostzeekust ! 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen