Grootste en leukste kerstmarkten van Duitsland

Een kerstkraam in Duitsland
Een kerstkraam in Duitsland

Stap binnen in de Blokker, Xenos, Action of IKEA en de kerstversieringen verwelkomen je met open armen. Al vroeg in het jaar kun je al heel gemakkelijk in de kerstsferen komen, maar het fijnste kerstgevoel krijg je natuurlijk al slenterend over de kerstmarkt. De Duitsers zijn experts als het aankomt op kerstmarkten. Half november worden de eerste al opgebouwd. In welke steden vind je nou de allermooiste en allergezelligste kerstmarkten? Je leest het hier!

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Dresden

Met uitzicht op de spectaculaire Frauenkirche biedt de kerstmarkt in Dresden een bijna sprookjesachtige ervaring. Rondom de kerk zijn er talloze kraampjes te vinden met leuke snuisterijen en smakelijke hapjes. Van al het lekkers is met name de kerststol een waar culinair fenomeen. Dresden is beroemd om haar kerststollen. Elk jaar is er een commissie die toeziet hoe de zoete lekkernij op de traditionele manier gebakken wordt en van hoogwaardige kwaliteit is. Wanneer dit het geval is, en het komt uit Dresden of de omgeving, mag het ook het prestigieuze keurmerk dragen. De kerstmarkt in Dresden vindt plaats van 28 november 2018 tot en met 24 december 2018 en is geopend van 10.00 uur tot 21.00 uur van maandag tot en met zondag en van 10.00 uur tot 22.00 uur op vrijdag en zaterdag. Een uitzondering op de regel is 24 december. Deze dag is de markt van 10.00 uur tot 14.00 uur geopend.
Accommodatietip: Star G Premium Dresden Altmarkt

Dresden kerstmarkt
Dresden kerstmarkt

Münster

Gelukkig zijn er ook mooie kerstmarkten dichter bij onze grens. In Münster, net over de grens van Enschede, vind je een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. Eigenlijk zijn het meerdere kleine kerstmarktjes welke op loopafstand door de stad verspreid liggen. Overal tussen de lichtjes vind je heerlijke lekkernijen als aardappelkoek, braadworst en gepofte kastanjes. Ook indrukwekkend houtsnijwerk, speelgoed en de mooiste decoraties liggen verspreid door Münster. Op de Aegidiimarkt staat er naast de kraampjes ook een prachtig kerststalletje en wordt de kerstsfeer versterkt door de klanken van het glockenspiel. De kerstmarkt in Münster vindt plaats van 26 november 2018 tot en met 23 december 2018 en is van zondag tot en met donderdag geopend van 11.00 uur tot 20.00 uur, en op vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 21.00 uur.
Accommodatietip: Mövenpick Münster
Vraag gratis een offerte aan

Oberhausen

Ook in Oberhausen zijn er meerdere kerstmarkten te vinden waarvan er twee de hoofdrol spelen. In het centrum vind je er een prachtig 'Weihnachtswald'. Een kerstmarkt gelegen tussen de torenhoge, verlichte dennenbomen. Waan je langs de bomen en het voelt alsof je door een prachtig kerstbos wandelt. Dit gecombineerd met de leuke authentieke kraampjes maakt het Weihnachtswald een gezellige ervaring. Deze markt vindt plaats van 21 november 2018 tot en met 23 december 2018 en is van zondag tot en met donderdag geopend van 12.00 uur tot 20.00 uur, en op vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 22.00 uur. Worden de arctische december temperaturen je iets teveel, of eigenlijk te weinig? Dan is er een tweede grote kerstmarkt in het CentrO, het grootste winkelcentrum van Duitsland. Hier kun je die fantastische kerstsfeer opsnuiven zonder kou te lijden of nat te worden. De markt in het CentrO vindt plaats van 16 november 2018 tot en met 23 december 2018 en is op maandag tot en met vrijdag geopend van 11.00 uur tot 22.00 uur, op zaterdag van 10.00 uur tot 22.00 uur en op zondag van 11.00 tot 21.00 uur.
Accommodatietip: NH Oberhausen

Dortmund

'Groots', dat is het woord om de kerstmarkt van Dortmund te omschrijven. Met haar ruim driehonderd kraampjes is deze kerstmarkt wellicht de grootste van heel Duitsland. Ondanks de enorme hoeveelheid kraampjes hoef je niet bang te zijn voor blaren onder de voet want de compacte opbouw zorgt ervoor dat de driehonderd kraampjes op loopafstand van elkaar liggen. Elke marktkoopman heeft dus ook uitzicht op de gigantische kerstboom te midden van de markt. Met vijfenveertig meter hoogte is deze verlichte kolos niet te missen. Deze kerstmarkt vindt plaats van 22 november tot en met 30 december en is op maandag tot en met donderdag geopend van 10.00 uur tot 21.00 uur, op vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 22.00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 21.00 uur. Op 24 december is de markt geopend van 10.00 uur tot 14.00 uur en op 25 november en 25 december is de kerstmarkt gesloten.

Kerstkraam met keramiek
Kerstkraam met keramiek

Osnabrück

De kerstmarkt van Osnabrück staat niet alleen te bekend als een mooie en gezellige kerstmarkt, maar is ook de kerstmarkt met de grootste speeldoos ter wereld. Het zes meter hoge instrument kent meerdere kerstklassiekers. De afbeeldingen op de speeldoos vertellen het welbekende kerstverhaal. Uiteraard biedt de historische binnenstad een prachtige decor om te genieten van de fijne kersttradities en lekkernijen. Deze markt vindt plaats van 26 november 2018 tot en met 22 december 2018 en is dagelijks geopend van 12.00 uur tot 21.00 uur, en op zaterdag en zondag tot 22.00 uur.

Berlijn

Iets verder van huis maar zeker de moeite waard zijn de kerstmarkten in Berlijn. De Duitse hoofdstad kent meerdere kerstmarkten met allen een eigen sfeer. Kortom, ideaal om meerdere dagen te vertoeven. Zo kun je op Alexanderplatz klassieke ambachten als glasblazen en smederijen aanschouwen, dit terwijl de grootste kerstpiramide van Europa telkens over je schouder meekijkt. Ook bij de beroemde Gedächtniskirche wordt alles omgetoverd tot een magisch winterwonderland met alles erop en eraan. Glühwein, draaimolens en ontelbaar veel lichtjes zijn hier de normaalste zaak ter wereld. Maar ook de andere kerstmarkten die Berlijn rijk is, staan bol van deze kerstmarktingrediënten en bieden een unieke ervaring. De kerstmarkten vinden plaats tussen 26 november 2018 en 31 december 2018. Iedere kerstmarkt heeft haar eigen openingstijden. De meeste markten zijn geopend van 10.00 uur tot 21.00 uur of 22.00 uur. Ook hier is 24 december een uitzondering. Dan is de markt geopend van 10.00 uur tot 14.00 uur.
Accommodatietip: Ellington Berlin

Berlijn kerstmarkt
Berlijn kerstmarkt

Aken (Aachen)

Rondom de klassieke dom van Aken wordt jaarlijks deze sfeervolle kerstmarkt opgebouwd. De markt biedt net als velen een rijk assortiment aan houtsnijwerk, decoraties en lekkernijen. De echte smulpaap moet zeker de kruidkoek proberen. De koek, Akense Print, is een koek gemaakt van amandelen, suiker, noten en een heerlijke chocoladeglazuur. Ook andere lekkernijen als speculaas, marsepeinbroden en 'Spitzkuchen' worden hier vers bereid en zijn niet te versmaden. Wil je de decemberkilootjes tot een minimum beperken? Dan kun je Aken misschien beter links laten liggen... Deze kerstmarkt vindt plaats van 24 november 2018 tot en met 23 december 2018 en is de hele week geopend van 11.00 uur tot en met 21.00 uur, op 25 november van 18.00 uur tot 21.00 uur en op 23 december van 11.00 uur tot 20.00 uur.

Aachen kerstmarkt
Aachen kerstmarkt

Keulen (Köln)

Het hoeft zeker niet winter of kerst te zijn om van Keulen te genieten, de stad is immers al leuk van zichzelf. Maar de kerstsferen geven Keulen net dat beetje extra. Maar liefst zes kerstmarkten zijn gelegen in de binnenstad. Gelukkig zijn deze allemaal op loopstand van elkaar. In de haven wordt de kerst gecombineerd met de zeevaart wat een zeer unieke ervaring oplevert. Gemoedelijke zeelui brengen een unieke sfeer in de haven die nergens anders te vinden is. Verschillende kerstspecialiteiten met vis als hoofdingrediënt zijn hier te proeven. Ook de overige vijf markten bieden een mooi scala aan interessante producten en activiteiten. Speelgoed, decoraties en glühwein zullen zeker niet ontbreken. De kerstmarkt genaamd 'Christmas Avenue' is een internationaal fenomeen omdat het een van de weinige homokerstmarkten ter wereld is; dé ontmoetingsplaats voor de homo- en lesbienne gemeenschap. De kerstmarkten in Keulen vinden plaats van 26 november 2018 tot en met 23 december 2018. Ook hier hebben alle markten eigen openingstijden. De meeste zijn geopend van zondag tot en met woensdag van 11.00 uur tot 21.00 uur, donderdag en vrijdag van 11.00 uur tot en met 22.00 uur en zondag van 10.00 uur tot en met 22.00 uur.
Accommodatietip: Classic Harmonie

Kerstmarkt Keulen
Kerstmarkt Keulen

Trier

De oudste stad van Duitsland biedt niet alleen veel historisch moois maar ook veel kerstgenot. Het midwinterfeest wordt elk jaar feestelijk voorbereid met de kerstmarkt die, ondanks dat het een eindje rijden is, erg populair is onder de Nederlanders. Dit is niet zonder reden want het is een waar genot om hier te zijn. De mooiste kerstdecoraties en lekkere hapjes zijn er de orde van de dag. Maar vooral de gemoedelijke sfeer maken van Trier een waar kerstparadijs. De kerstmarkt is relatief klein wat uitstekend werkt met de authentieke gebouwen en gezellige winkels. Nostalgie ten top. Deze markt vindt plaats van 26 november 2018 tot en met 22 december 2018 en is van maandag tot en met donderdag geopend van 10.30 uur tot 20.30 uur, op vrijdag en zaterdag van 10.30 uur tot 21.30 uur en op zondag van 11.00 uur tot 20.30 uur.
Accommodatie: Mercure Trier Porta Nigra

Kerstmarkt in Trier
Kerstmarkt in Trier

Düsseldorf

De mooiste kerstmarkt die de Oosterburen kennen is echter toch wel die in Düsseldorf. En omdat Düsseldorf lekker dicht bij de Nederlandse grens ligt is het een ware aanrader. De levensgrote kribbe is met de hand gemaakt in Bethlehem en is een echte bezienswaardigheid. Over meerdere pleinen is de 'weihnachtsmarkt' uitgestrekt maar wel op een prettige loopafstand. De pleinen hebben elk een eigen stijl. Kraampjes in renaissance stijl passen bij de architectuur van de Marktplatz terwijl het Heinrich-Heine-Platz een markt in Jugendstil huisvest. Een zee van lichtjes, de geur van dennennaalden en de lekkerste hapjes, alles is te vinden in Düsseldorf. Een waar winterwonderland. Deze kerstmarkt vindt plaats van 22 november 2018 tot en met 30 december 2018 en is van zondag tot en met donderdag geopend van 11.00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 21.00 uur. Op 24 december is de markt geopend van 10.00 uur tot 14.00 uur en op 25 november en 26 december is markt gesloten.
Accommodatie: Moxy Duesseldorf South

Ook overdag is Düsseldorf zeer sfeervol
Ook overdag is Düsseldorf zeer sfeervol

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

17 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen