Watersporten in het blauwe paradijs

Schorfheide Duitsland watersport
Schorfheide Duitsland watersport

Net boven Berlijn ligt het grootste watersportgebied van Europa:33travel/"> het blauwe paradijs (Das blaue Paradies). Als je een combinatie wilt van culturele highlights in de stad en ongerepte natuur, dan is deze regio daar perfect voor. Het gebied vol met rivieren, kanalen en meren zorgt voor honderden kilometers aan vaarplezier. Natuurlijk valt er naast watersport ook wat anders te beleven in deze omgeving. Zo kan je een bezoek brengen aan de historische steden als Rheinsberg en Potsdam of natuurgebieden als Schorfheide.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Bootje varen

Met een boot kan je de binnenwateren van dit gebied perfect verkennen. Je kan ervoor kiezen om een motorjacht te huren, of mee te doen aan tochten. Diverse vaarspecialisten maken tochten naar Berlijn, de meren van Mecklenburg-Vorpommern en het Spreewald. Zelf varen is daarbij mogelijk. Je hebt meestal geen vaarbewijs nodig. Wel volstaat er op vrijwel alle binnenwateren gelegen in het noordoosten, een charterbewijs. Dit bewijs wordt verstrekt na een stoomcursus van 3 uur.

Vanuit Nederland kan je ook met de boot naar het blauwe paradijs varen via het Mittellandkanaal en het Elkbe-Havelkanaal. Er zijn vanuit het blauwe paradijs verschillende richtingen die aansluitingen hebben op het waterwegnetwerk van Berlijn, Brandenburg en Mecklenburg-Vorpommern. Met de opening van het Werbellin kanaal wordt ook het noorden van Brandenburg aantrekkelijker voor toeristen op het water. Het loopt door het natuurgebied de Schorfheide, wat het grootste aaneengesloten bosgebied is van Duitsland. Er zijn bij het meer genoeg overnachtingsmogelijkheden, op het water maar ook op het land. Zo zijn er campings, kasteelhotels maar ook een drijvende caravans.

Bijzondere watersporten

Fietsen op het water, ook dat kan in het blauwe paradijs. Zo`n 25 bedrijfjes bieden hier verschillende sporten aan, waaronder de Mountain Water Bike. Dit is een speciale fiets met drijvers, die men kan testen op de rivier de Peene. Naast fietsen op het water bieden ze ook sporten aan als kanovaren, wandelen en paardrijden.

In het blauwe paradijs kan het echter nóg gekker, je kunt er namelijk ook lopen op het water. De speciale Mecklenburg-Wasserschuhe heeft 2,35 meter lange drijvers die iets weg hebben van een mini-kano. Je beweegt je vervolgens voort met peddels. De sport wordt Sea Walking genoemd, en is een sportieve activiteit die heel het jaar door gedaan kan worden.

Mindervaliden zijn in het blauwe paradijs ook op de goede plek. Ze hebben hier namelijk kano's met een kiepbeveiliging. Ze kunnen zelfs hun zeilbewijs halen op de Plauer See. Ook kunnen mindervaliden mee op een zeilschip, waar ze vanaf de boot het kasteel van Rheinsberg kunnen bewonderen. Vraag gratis een offerte aan

Drijvende caravan

Voor degene die geen boot hebben, maar een caravan, en toch van het water willen genieten is er de drijvende caravan. De haven van Ziegeleipark Mildenberg bouwen caravans om tot een echte boot. Er zijn speciale voertuigen ontworpen, die gemotoriseerd zij, en waar de camper of caravan opgereden wordt. Zo heb je wel je eigen caravan of camper, maar verblijf je op het water. Wie extra veel ruimte zoek kan een Seemobil huren. Dit is een woonboot die compleet ingericht is, met een enorm zonnedek erop.

Er zijn in het blauwe paradijs dus genoeg leuke en bijzondere watersporten te doen, zeker de moeite waard om een keer te bezoeken!

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen