De Oostzeekust van Noord-Duitsland

Warnemünde
Warnemünde

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Het noorden van Duitsland wordt door veel mensen niet gezien als een echte strandbestemming, maar toch leent deze regio zich hier uitstekend voor. Je hebt er een mooi kustgebied met diverse pieren en gezellige badplaatsen, gelegen aan zee. De deelstaten Mecklenburg-Voor-Pommeren, Nedersaksen en Sleeswijk-Holstein grenzen aan de Oost- en Noordzee. De Oostzeekust van Noord-Duitsland is de moeite waard als je van natuur, watersport, rust en cultuur houdt. Onze reisexperts vertellen je graag wat je zeker gezien moet hebben!

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Klimaat Noord-Duitsland

Qua klimaat is het klimaat in het noorden van Duitsland te vergelijken met dat van Nederland. Er heerst een gematigd zeeklimaat, wat inhoudt dat de winters zacht zijn en de zomers aan de koele kant. De gemiddelde temperatuur in de zomer is 20°Celsius. De kans op regen is aanwezig, maar met de juiste kleding in de koffer mag dat de pret niet drukken. Daarnaast is het net als in Nederland ook mogelijk dat je er een paar hele mooie zomerdagen meemaakt.

Mecklenburg-Voor-Pommeren

Mecklenburg-Voor-Pommeren is de meest waterrijke deelstaat van Duitsland met een wateroppervlakte van 130.000 hectare. Het ligt direct aan de Oostzee en heeft een kuststrook van ongeveer 1.900 kilometer lang met witte zandstranden en steile oevers. De grootste stad is de havenstad Rostock en de hoofdstad is Schwerin. De vele meren in dit gebied zijn geliefd bij watersporters, wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers en rustzoekers. De grootste badplaats van Mecklenburg-Voor-Pommeren is Kühlungsborn. Ook het 925 km² grote Rügen is erg geliefd. Dit eiland is met het vasteland verbonden en is het grootste eiland van Duitsland.

Rugen in Duitsland
Rugen in Duitsland
  

Vraag gratis een offerte aan

Nedersaksen

Nedersaksen is gelegen tussen de rivieren Ems in het westen en de Elbe in het oosten. De streek is na Beieren de grootste deelstaat van Duitsland en heeft Hannover als hoofdstad. Er zijn in totaal dertien natuurparken waar je waterrijke landschappen, bossen en heidelandschappen vindt. De streek beschikt ook over verschillende heerlijke zandstranden. Hier kun je ook prima watersporten. Nedersaksen staat tevens bekend als aspergestreek, ongeveer 20 procent van de Duitse asperges wordt hier geoogst. Op culinair gebied ben je hier dan ook in het voorjaar aan het juiste adres.

Tuinen Nedersaken Duitsland
Tuinen Nedersaken Duitsland

Sleeswijk-Holstein

De deelstaat Sleeswijk-Holstein grenst zowel aan de Oostzee als de Noordzee, de deelstaten Mecklenburg-Voor-Pommeren, Hamburg en Nedersaksen. Daarnaast grenst het ook nog aan Denemarken. Typerend voor deze kuststreek zijn de witte zandstranden en de groene stranden. Het binnenland wordt gekenmerkt door bossen, weilanden en glooiende heuvels. Er zijn verschillende oude steden met mooie burchten, kastelen en oude stadskernen in dit gebied.

Strand in Sleeswijk-Holstein
Strand in Sleeswijk-Holstein

Bezienswaardigheden Noord-Duitsland

Wasserschloss Glücksburg
Wasserschloss Glücksburg is een van de belangrijkste Renaissancekastelen in Noord-Europa. Hertog Johan de Jongere heeft slot Glücksburg tussen 1582 en 1587 laten bouwen. De belangrijke familie Sleeswijk-Holstein-Sonderburg-Glücksburg was de eigenaar van dit slot. Deze familie was zeer invloedrijk aan meerdere hoven in Europa. Door huwelijken en vererving werd de familie deel van koninklijke families. Zo kan deze waterburcht beschouwd worden als de wieg van de koningshuizen uit Denemarken, Engeland, Noorwegen en Griekenland.

Wasserschloss Glücksburg
Wasserschloss Glücksburg


Müritz Nationaal Park
In het Müritz Nationaal Park zijn speciale routes voor wandelaars en fietsers die je door een sprookjesachtig groot landschap leiden met diverse meren. In totaal vind je er meer dan 130. Verder bestaat het geboed uit prachtige en oeroude beukenbossen en geheimzinnige moerassen. Het natuurgebied is in de ijstijd ontstaan en is een plek geworden voor zeldzame vogels om te broeden.


Warnemünde
De badplaats Warnemünde heeft het breedste zandstrand van de hele Duitse Oostzeekust en is vooral in de zomer erg populair bij toeristen. Het is eigenlijk een stadsdeel van de bekende havenstad Rostock, in Mecklenburg-Voor-Pommeren. In augustus vindt er jaarlijks de bekende regatta Warnemünder Woche plaats, wat een groot zeilevenement is.

Auswandererhaus
Auswandererhaus in Bremerhaven laat beelden zien van emigranten en hun redenen om te vertrekken naar verschillende plekken ter wereld, denk bijvoorbeeld aan New York. Je zou het misschien niet zeggen, maar in deze stad vind je het grootste emigratiehuis van Europa! Er vertrokken meer dan 7 miljoen mensen voor een avontuur naar het buitenland tussen 1830 en 1974. 

Auswandererhaus
Auswandererhaus

Accommodatietip: Yachthafenresidenz Hohe Düne in Rostock

Tot slot nog een filmpje over de Oostzeekust, met de mooiste fietsmogelijkheden:

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen