Bijzondere stedentrips in Duitsland

Skyline Bremen Duitsland stedentrip
Skyline Bremen Duitsland stedentrip

Al jaren is Duitsland een geliefde bestemming voor een stedentrip. De meeste toeristen gaan naar Berlijn, Keulen, Dresden en Düsseldorf maar Duitsland kent veel meer mooie steden zoals Bremen, Dortmund, Erfurt, Frankfurt, Hamburg en Stuttgart. Dit zijn steden waar je kennis kunt maken met de beste wijnen van Duitsland, unieke musicals kunt bekijken, verse vis kunt kopen op de vismarkt en concerten kunt bijwonen in de beste concertzalen van het land.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Bremen

De oude Hanzestad Bremen is zowel historisch als modern. Het raadhuis van Bremen op de Marktplatz is een mooi uitgangspunt om de stad te ontdekken. Het beeld van de Bremer Stadsmuzikanten mag absoluut niet overgeslagen worden. In Kunsthalle Bremen vind je belangrijke collecties uit de middeleeuwen en in Museum Weserburg moet je zijn voor hedendaagse kunst. In 'Schnoor', de oudste stadswijk van de stad, verkopen sierkunstenaars, galeries en souvenirswinkels hun unieke (zelfgemaakte) producten. Bremen ligt op 334 km afstand van Utrecht en is te bereiken met auto, vliegtuig en trein.

Dortmund

Dortmund is de grootste stad van het Ruhrgebied en biedt alle ingrediënten voor een geslaagde stedentrip. Hier vind je gevarieerde musea, prachtige theaterstukken, mooie stadsparken en muziek van hoog niveau in het Konzerthaus Dortmund. In Casino Hohensyburg kun je je geluk beproeven en vergeet vooral niet een Dortmunder te bestellen op het terras. Dortmund ligt op 205 km afstand van Utrecht en is te bereiken met auto en trein. Vraag gratis een offerte aan

Erfurt

In de groene deelstaat Thüringen, in het midden van Duitsland ligt een stad met veel historische schoonheden. Dit openbaart zich vooral door de bijzondere gebouwen, interessante musea en de vele bekende personen die een link hadden of hebben met de stad. In deze universiteitsstad kun je genieten van een drankje op het terras of concert in Slot Molsdorf. De huizen en winkels op de historische Krämerbrug mogen ook zeker niet overgeslagen worden. Erfurt ligt op 548 km afstand van Utrecht en is te bereiken met auto en trein.

Frankfurt

Frankfurt is een stad van contrasten met o.a. de moderne bankenwijk aan de ene kant en de historische bezienswaardigheden aan de andere kant. Door alle wolkenkrabbers die er staan heeft de stad de bijnaam 'Mainhatten' en vanaf een van de vele bruggen in de stad zie je een mooie skyline. Maar ook de oude gebouwen zijn goed vertegenwoordigd in de stad. Het oude stadhuis is daar een mooi voorbeeld van. Winkelen en uitgaan maken de stedentrip in Frankfurt compleet. Frankfurt ligt op 408 km afstand van Utrecht en is te bereiken met auto, vliegtuig en trein.

Hamburg

Gelegen aan de Elbe is Hamburg een van de grootste metropolen van Duitsland en heeft het een van de grootste zeehavens ter wereld. Begin de stedentrip Hamburg eens met een bezoek aan St.-Michaelis, vanaf deze barokkerk heb je namelijk een grandioos uitzicht over de stad met de vele bruggen. De vismarkt op zondagochtend is ook aan aanrader. Het is een drukte vanjewelste in de wereld van verse vis en bedrijvige visverkopers. Wil je 's avonds ook vermaakt worden bezoek dan een musical, met 3 musicaltheaters is Hamburg de hoofdstad van de musical. Hamburg ligt op 445 km afstand van Utrecht en is te bereiken met auto, vliegtuig en trein.

Stuttgart

Stuttgart heeft alles voor een bijzondere stedentrip, van prachtige kastelen tot de eerste televisietoren ter wereld en van mineraalbaden tot bekroonde wijnen. De hoofdstad van de deelstaat Baden-Württemberg staat bekend als automobielstad met o.a. het spectaculaire Mercedes-Benz Museum en het Porsche Museum. Ook voor een avond cultuur ben je hier goed, het Stuttgarter Ballet treedt al 50 jaar op en heeft de bouwstenen gelegd voor Stuttgarts reputatie als balletbolwerk. Stuttgart ligt op 584 km afstand van Utrecht en is te bereiken met auto, vliegtuig en trein.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen