De 5 mooiste steden in Nedersaksen

De straten van Hildesheim
De straten van Hildesheim

Nedersaksen is een grote deelstaat in het noordwesten van Duitsland,33travel/"> met als bekende hoofdstad Hannover. De regio telt veel rivieren, meren, bossen, bergen en leuke wandel- en fietsmogelijkheden. Ook zijn er schitterende paleizen en burchten die zeker een bezoekje waard zijn. Je kunt vanuit Hannover uitstapjes maken naar de leuke, oude steden rondom de hoofdstad. Wij hebben de vijf mooiste steden in Nedersaksen voor je op een rijtje gezet.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Hannover

In de Nedersaksische metropool Hannover is altijd wel wat te beleven. Indrukwekkend is de tuinarchitectuur in de Herrenhäuser Gärten, dat in de zomer een sprookjesachtig decor vormt voor vuurwerkshows, theaters en concerten. Bekijk ook het nieuwe raadhuis van Hannover, het Leineschloss en de Erlebnis-Zoo. Daarnaast heeft de stad een groot aanbod aan ontspanning, recreatie en cultuur en worden er regelmatig evenementen georganiseerd.

Het nieuwe raadhuis van Hannover
Het nieuwe raadhuis van Hannover


Hameln

Iedereen kent Hameln van het sprookje van de rattenvanger van Hamelen. Het stadje ligt verscholen in de glooiende heuvels van het Weserbergland. In de prachtige oude binnenstad vindt van mei t/m september het rattenvangeropenluchtspel plaats en de musical Rats. Daarnaast is het leuk een rondvaart te maken op de Wezer of een bezoekje te brengen aan de glasblazerij van Hameln.

Winkelstraat in Hameln
Winkelstraat in Hameln
Vraag gratis een offerte aan

Hildesheim

Hildesheim heeft unieke kerken en cultuurhistorische monumenten. Daarvan staan St. Michaelis en de dom op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Beroemd is ook de legendarische duizendjarige rozenstruik die tegen de dom groeit. Je kunt de 'rozenroute' lopen en zo de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad afgaan. Verder heeft Hildesheim een erg mooi historisch marktplein met leuke terrasjes en winkeltjes.

De St. Michaelis in Hildesheim
De St. Michaelis in Hildesheim

Lüneburg

De middeleeuwse Hanzestad Lüneburg biedt zijn bezoekers veel levendige culturele bezienswaardigheden en daarnaast de grootste kroegendichtheid van Europa. Lüneburg is een echte universiteitsstad en heeft moderne winkels en authentieke cafés en restaurants. Breng een bezoekje aan het raadhuis, de oude haven en de St. Nicolai-Kerk of maak een fietstocht langs de Elbe.

Het mooie plaatsje Lüneburg
Het mooie plaatsje Lüneburg


Wolfenbüttel

Wolfenbüttel is de stad van de Jägermeister, die je beslist moet proeven als je in deze stad bent. In het vriendelijke stadje kun je genieten van het oude centrum, verschillende kerken, het hertogelijk slot en de beroemde Herzog August Bibliothek. Er zijn leuke, smalle straatjes, zoals de Krumme Straße. Ook kun je leuk winkelen in Wolfenbüttel en in november en december is er een mooie, sprookjesachtige kerstmarkt in het stadje.

Wolfenbüttel heeft leuke, smalle straatjes
Wolfenbüttel heeft leuke, smalle straatjes


2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen