5 minder bekende steden in Duitsland

Het romantische stadje Heidelberg
Het romantische stadje Heidelberg

Iedereen kent de bekende Duitse metropolen Berlijn, Hamburg en Keulen. Maar Duitsland heeft nog zoveel meer te bieden dan enkel deze populaire bestemmingen. Ga eens op stedentrip naar een wat minder bekende (en toch net zo mooie) stad en ontdek welke bijzondere plekjes Duitsland nog meer heeft. We hebben vijf minder bekende steden in Duitsland voor jou beschreven die ook zeker een bezoekje waard zijn.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Duisburg

In het Ruhrgebied vind je een echte industriecultuur. Duisburg is een van de steden in Duitsland met het meeste water. Er zijn wel 650 bruggen, meer dan in Venetië of Sint Petersburg. Breng een bezoekje aan Zoo Duisburg en spot een koala. Of ga fietsen door de stad, langs de meren en door de bossen. Duisburg is heel eenvoudig te bereiken met de trein: vanaf Amsterdam reis je in maar twee uur naar deze mooie industriestad.

De haven van Duisburg
De haven van Duisburg

Heidelberg

Heidelberg is al erg bekend onder Chinese en Amerikaanse toeristen, maar wat minder onder Nederlanders. Onterecht, als je het ons vraagt. Heidelberg is dé stad voor een romantische stedentrip. In de hele stad heb je een prachtig uitzicht op Schloss Heidelberg, het symbool van Heidelberg. De stad werd in 1693 door Frankrijk gebombardeerd en vanaf 1700 werd de stad heropgebouwd in Barokstijl. Heidelberg is een echte studentenstad, wat een mooi contrast geeft met de oude uitstraling die de stad heeft. Er zijn leuke restaurants en bars en elk jaar vinden er verschillende festivals plaats.

Schloss Heidelberg
Schloss Heidelberg
Vraag gratis een offerte aan

Kassel

De stad Kassel is vooral bekend geworden door de Documenta die er eens in de vijf jaar plaatsvindt. De documenta bestaat al sinds 1955 en is de belangrijkste tentoonstelling van de actuele beeldende kunst ter wereld. De tentoonstelling duurt precies 100 dagen. Verder heeft Kassel een prachtig park, UNESCO Werelderfgoed Bergpark Wilhelmshöhe. Deze Duitse stad is daarnaast de geboorteplaats van de gebroeders Grimm en vanaf september 2015 is de Grimmwelt geopend, een museum gewijd aan het werk van de Grimm broers.

De mooie omgeving van Kassel
De mooie omgeving van Kassel

Lübeck

Lübeck komt je waarschijnlijk het meest bekend voor in dit rijtje. Toch vinden wij dat Lübeck nog ondergewaardeerd wordt als reisbestemming. Deze stad, gelegen in het noorden van Duitsland, heeft een enorm aantal monumenten en ademt nog steeds een middeleeuwse sfeer uit. Bekende bezienswaardigheden van de door water omringde stad zijn de Marienkirche en de Holstentor. Lübeck valt sinds 1987 onder het UNESCO Werelderfgoed.

Lübeck aan het water
Lübeck aan het water

Osnabrück

Osnabrück is gelegen vlakbij Münster en heeft een prachtig historisch centrum waar je verschillende bezienswaardigheden kunt bezoeken of een kop koffie kunt drinken op een terras. De gezellige stad heeft een lange geschiedenis, die je overal in het stadje tegenkomt. Er zijn daarnaast in de smalle straatjes van Osnabrück veel leuke, kleine winkeltjes te vinden waar je goed kunt shoppen. Vervolgens ga je lekker een hamburger eten bij een van de gezellige restaurants of bistro's.

Gezellige straatjes in Osnabrück
Gezellige straatjes in Osnabrück


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen