Winter in Thüringen

Monument Thuringen winter Duitsland sneeuw
Monument Thuringen winter Duitsland sneeuw

De Duitse deelstaat Thüringen, in het midden van Duitsland, ligt op maar een paar uurtjes rijden van Nederland. Het is de schatkamer van Midden-Duitsland, waar de culturele dorpen, steden en attracties worden omgeven door natuurlijke weelde. Vooral in de wintermaanden veranderd Thüringen in een speeltuin voor de actieve toerist. Je kunt er langlaufen, sneeuwschoenwandelen, skiën en/of snowboarden maar een bezoek aan een van de gezellige kerstmarkten mag ook niet ontbreken.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Actieve wintersporten

Met 38 liften en een aantal rode en blauwe pistes is het Thüringer Wald bij voldoende sneeuwval geschikt voor de beginnende tot de ervaren skiër. Maar ook voor andere wintersporten zoals sneeuwschoenwandelen, skispringen, ijsraften en Offroad skaten ben je in Thüringen op de juiste plek. Ook voor een dagje schaatsen zit je in Thüringen goed. Op de ijsbaan van Ilmenau of de overdekte ijsbaan in Erfurt kun je je zeker een paar uurtjes vermaken.

Kerstmarkten in Thüringen

Vanaf half november worden de eerste kerstmarkten geopend in Thüringen. De kerstmarkten in Weimar, Erfurt en Eisenach staan bol van gezelligheid en activiteiten. De kerstmarkt in Erfurt is de grootste van Thüringen, bij meer dan 200 kraampjes kun je terecht voor allerlei kerstproducten. In Weimar wordt het stadhuis altijd omgetoverd tot een levensgrote adventskalender waar de kerstman dagelijks een kalenderdeur opent. Alle kerstmarkten in Thüringen zijn gratis toegankelijk. Vraag gratis een offerte aan

Prachtige natuur

De deelstaat Thüringen staat bekend om zijn prachtige natuur. In de winter veranderd het groene landschap is een geweldig skigebied, vooral voor langlaufers. Er zijn een aantal natuurparken waar je in de winter schitterende wandelingen kunt maken. De Rennsteiggarten Oberhof is een botanische tuin met meer dan 4000 verschillende soorten plantensoorten uit de bergen, ook hier kun je je goed vermaken.

Overige activiteiten

Naast de typische winterse activiteiten kun je het hele jaar door verschillende activiteiten doen in Thüringen. Er zijn genoeg mooie oude steden (Erfurt, Jena en Weimar) en doordat Thüringen de oorlog redelijk goed is doorgekomen zijn er nog veel oude bezienswaardigheden bewaard gebleven. De deelstaat staat ook bekend om de vele kastelen en burchten die het rijk is. De botanische tuin in Jena, die zowel een onderwijs- als onderzoekstuin is, heeft voor de bevolking van de plaats en zijn bezoekers een populaire functie als dagrecreatie. Weimar is een stad met een mooi Bauhaus museum. 

Overnachten in Thüringen

Wil je meer dagen in Thüringen verblijven dan is het aan te raden van te voren een accommodatie te boeken, vooral in de zomer. Er zijn veel verschillende overnachtingsmogelijkheden zoals 'slapen bij de boer', een leuke manier om in contact te komen met het landelijke leven. Er zijn ruim 250 boerenverblijven in de regio. De meest populaire manier van overnachten is in een vakantiehuis of hotel. Deze zijn er dan ook in verschillende categorieën met uiteenlopende faciliteiten. Verblijf je liever in het centrum van één van de oude steden of midden in de prachtige natuur, alles is mogelijk. Vraag je gratis offerte bij ons aan !

Thüringen in de zomer 

In de zomer is deze streek een fantastische plek voor wandel- of fietsvakanties. Het wordt wel het "groene hart" genoemd en dat is niet voor niks. We laten je in het filmpje zien hoe mooi het er is als alles in bloei staat. 

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen