Altstadt in Düsseldorf

Standbeeld Johan Willem van de Palts Dusseldorf
Standbeeld Johan Willem van de Palts Dusseldorf

Altstadt is de meest populaire nachtbestemming in Düsseldorf voor zowel toeristen als lokale bewoners. Zoals de naam al zegt, is dit het oudste gedeelte van Düsseldorf. Bijna alles is hier tijdens de Tweede Wereldoorlog plat gebombardeerd, maar de gebouwen zijn hierna weer opnieuw opgebouwd. Altstadt staat bekend als 'The longest bar in the world'. Deze bijnaam heeft de stad te danken aan de meer dan 260 bars, restaurants en cafés die in dit gebied te vinden zijn. Ook liggen er historische gebouwen, verschillende musea en kun je ontspannen bij de promenade van de Rijn, waar je allerlei boten voorbij ziet varen. Shoppen doe je op de Flinger Strasse.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Historische gebouwen en kunst

Er zijn verschillende historische gebouwen in Altstadt te ontdekken, namelijk het geboortehuis van de grote Duitse dichter Heinrich Heine, die in 1797 werd geboren in het huis aan de Bolkerstrasse 53. Zijn leven in Düsseldorf heeft hij in 'Buch Le Grand' en 'Memoiren' beschreven.

Verder ligt op de Marktplatz het oude stadhuis, met het standbeeld van Johan Willem van de Palts (Jan Wellem) ervoor. Hij werd geboren in 1658 en was van 1679 tot zijn dood in 1716 hertog van Gulik en Berg, vanaf 1690 keurvorst van de Palts en vorst van Palts-Neuburg en vanaf 1697 graaf van Megen.

Altstad <a href=
Altstad <a href=
Dusseldorf " width="720" height="400" />
Ook is hier de Schlossturm (kasteeltoren) te vinden. Dit was oorspronkelijk een deel van het Düsseldorfs kasteel. De eerste 3 verdiepingen in de toren dateren nog uit de dertiende eeuw. Later werd er een vierde en vijfde verdieping toegevoegd. Ook kreeg de toren in 2001 een nieuwe inrichting. De toren is gelegen op de Burgplatz.

Een van de grootste kunstcollecties van Duitsland is Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen. Deze collectie is te bezoeken op Grabbeplatz.

Uitgaan

Als je uit wilt gaan in Düsseldorf, moet je in Altstadt zijn. Dit is hét uitgaansgebied van de stad en hier bruist het nachtleven dan ook. Al vroeg op de avond is het erg druk met zowel jongeren als ouderen. Onder de jongeren is de Ratinger Strasse erg populair en op de Bolker Strasse wemelt het van de toeristen.

Bier
Het bier wat hier wordt geschonken is Schlösser alt bier. Dit bier wordt in Altstadt gebrouwen en is bij verschillende kroegen ook het enige bier wat geschonken wordt. Het bier is donker en redelijk bitter. In sommige plekken wordt er steeds nieuw bier gegeven terwijl je hier niet om vraagt, om duidelijk te maken dat je genoeg gehad hebt, kun je een viltje op je glas leggen.
Vraag gratis een offerte aan

Rheinuferpromenade

Deze promenade is een echte flaneerplek. Op zonnige dagen kun je een mooie zonsondergang zien vanaf de trappen bij de Schlossturm. Op de 3 kilometer lange boulevard ligt ook een mooi park. De plek is tevens populair onder straatartiesten en skaters. Deze plek was voor 1993 nog heel anders, toen lag er een drukke autoweg langs de Rijn die nu ondergronds ligt. Daarnaast liggen er verschillende outlets van onder andere Armani, Prada, Cartier, Jil Sander en Louis Vuitton. Maar ook zijn er verschillende winkelcentra en winkels als ZARA, H&M, Kult en Benneton te vinden.

In de buurt

Mediaharbour
Deze buurt is genoemd naar de haven die hier ligt. Het district ligt op loopafstand van Altstadt en heeft zijn naam te danken aan de media die ze aan willen trekken om hier hun bedrijf te vestigen. Hier bevinden de mediabedrijven en mode- en designkantoren zich. Ook ligt hier het lokale radiostation van Düsseldorf. De haven is gebouwd in de jaren '70 en in de toekomst willen ze hier ook huizen gaan bouwen. Er liggen allerlei bijzondere gebouwen, zoals een gebouw van aluminium, een gebouw met verschillende kleuren poppen en ga zo maar door.

Altstad in Dusseldorf
Altstad in Dusseldorf

Winkelen
Ook buiten Altstadt kun je goed winkelen. Op de grote winkelstraat Königsallee zijn erg veel winkels te vinden, Nederlanders zeggen vaak dat het een beetje te vergelijken is met de PC Hooftstraat in Amsterdam. Hier ligt ook een moderne winkelpassage dat Schadow Arkaden heet. Op een oppervlakte van 17.000 m2 liggen 67 outlets en mainstream-winkels als Esprit, H&M en ZARA. Wanneer je honger krijgt van al dat shoppen, kun je op de onderste verdieping een hapje gaan eten. Ook heb je de Schadowstrasse, die vergeleken wordt met de Kalverstraat. Hier liggen schoenenboetieks, maar ook grote warenhuizen.

Meer informatie vind je op http://www.duesseldorf.de/de/

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen