Stedentrip Hannover

Het gemeentehuis in Hannover
Het gemeentehuis in Hannover

Hannover. Dat is toch die studentenstad op een paar uurtjes afstand rijden van Nederland? Dit is het enige wat ik voor mijn bezoek aan Hannover over de stad wist. Compleet blanco reed ik in drieënhalf uur naar deze Duitse stad en overtrof het al mijn verwachtingen. Hannover blijkt een enorm levendige stad te zijn met hippe ontmoetingsplaatsen, leuke winkels en restaurants en opvallend veel natuur. In dit artikel probeer ik je ervan te overtuigen dat een stedentrip naar Hannover zeker een goed idee is.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Waarom Hannover?

Met meer dan 500.000 inwoners en 40.000 studenten is Hannover een levendige studentenstad. Ondanks dat bijna 90% van oud-Hannover tijdens de Tweede Wereldoorlog verloren is gegaan, is er bij de wederopbouw voor gezorgd dat er voldoende groen terug kwam. Hannover heeft dan ook niet voor niets de titel 'Groenste stad van Duitsland' op zijn naam staan. Daarnaast is niet alles verloren gegaan, in het oude stadscentrum zijn nog voldoende oude straatjes te vinden om je even het gevoel te geven door de middeleeuwen te wandelen. Daarnaast heeft Hannover een groot voetgangersgebied wat een walhalla is voor de winkelliefhebbers onder ons. Ben je een cultuurliefhebber? Er zijn meer dan genoeg musea en theaters te vinden in Hannover. Voor een rustige wandeling zijn Herrenhäuser Gärten, een baroktuin, en Maschsee een aanrader, een recreatiegebied waar je kunt ontspannen, joggen, eten, feesten en watersporters terecht kunnen. In eerste instantie had ik bij Hannover een beeld dat het een vrij grijze en ongezellige stad was, mijn menig is echter volledig bijgesteld!

Het oude gedeelte van Hannover
Het oude gedeelte van Hannover

De Herrenhäuser Gärten

De Herrenhäuser Gärten is een plek die je zeker niet mag overslaan als je een stedentrip naar Hannover maakt. Het wordt een van de belangrijkste baroktuinen van Europa genoemd en is vanuit de stad zeer goed te bereiken met de tramlijn 4 of 5. Aan de voorzijde ligt het opnieuw opgebouwde Schloss Herrenhäusen, dat in eerste instantie in de Tweede Wereldoorlog werd vernield. Vanuit het kasteel kijk je uit op de immense en prachtig aangelegde tuin, wat regelmatig het decor is voor evenementen zoals de jaarlijkse vuurwerkcompetitie in de zomer. Vijf zaterdagen is het een spektakel in de tuinen. Wij maakten een van deze vuurwerkshows mee en ik kan je zeggen, dat is een aanrader!

De Herrenhäuser Gärten
De Herrenhäuser Gärten
Vraag gratis een offerte aan

Eten en drinken

Wat is een stedentrip zonder lekker eten en drinken? Voor een typische Duitse maaltijd is Bavarium een aanrader. Dit typisch Duits ingerichte restaurant zit midden in het centrum en heeft een echte biergarten. Bij warm weer is het hier goed vertoeven, heb ik zelf kunnen ontdekken. Voor een bijzonder biertje ben je bij de Craft Bier Bar in het oude gedeelte van de stad aan het goede adres. Ze tappen hier 24 biertjes van de tap, daarnaast hebben ze nog een honderdtal soorten op de fles. Een goede pizza eten? Pizza Manufaktur Linden is de perfecte plek voor genieters. Als je nadat je je buikje rond hebt gegeten het nachtleven van Hannover in wilt duiken staat een bezoek aan 200ponies en Palo Palo garant voor een avond vol dansplezier.

Craft Bier Bar
Craft Bier Bar

Theater en musea

Hannover staat erom bekend kunst en theater aan te bieden van hoog niveau. Of het nu gaat om een musical, concert, operavoorstelling of een van de diverse musea, het heeft allemaal een internationaal aanzien. Het GOP Theater is een welbekend theater in Hannover met optredens van artiesten die het publiek iedere keer weer zullen verbazen. In Staatsoper Hannover worden uitstekende vertolkingen gegeven van beroemde opera en het Sprengel-museum is een van de meest gerenommeerde kunstmusea van de 20e en 21e eeuw. Ook Kunstverein Hannover is een aanrader, dit centrum is al 180 jaar het centrum voor hedendaagse kunst. Er zijn wisselende tentoonstellingen te aanschouwen, maar ook kan je events bijwonen en gesprekken voeren met kunstenaars.

Het GOP Theater
Het GOP Theater

Rondleidingen door Hannover

Tot slot geef ik jullie nog wat tips over dingen die je echt gezien of gedaan moet hebben in Hannover. Wil je bijvoorbeeld meer te weten komen over de stad Hannover? Boek dan een rondleiding bij de plaatselijke VVV. Gids Elke Siebert neemt je op een gewelde manier mee door de stad. Het thema van de rondleiding mag je zelf bepalen, denk bijvoorbeeld aan thema's als 'Het oude centrum', 'Unique' of 'Voor kinderen'. Een andere manier om de stad op een originele manier te verkennen is per segway of per gps-avontuur. Als je alle highlights van de stad tijdens een zelfstandige wandeling wilt bekijken is de Rode Draad een goed alternatief. Dit is een informatieboekje dat te verkrijgen is bij de VVV. Het is heel simpel om de route te volgen, op veel plekken in de stad staat de rode lijn zelfs gedrukt op de straat.

Bij een rondleiding door Hannover kom je ook door het oude gedeelte
Bij een rondleiding door Hannover kom je ook door het oude gedeelte

Slapen in Hannover

Comfortabel en midden in het centrum overnachten? Grand Hotel Mussmann in Hannover heeft prachtige en comfortabele kamers. Je hebt ze zelfs met bubbelbad en douche met geluidssysteem! En er zat een televisie in de badkamerspiegel, mocht je echt geen moment willen missen van je favoriete serie. Ook het ontbijt is hier iedere ochtend erg lekker en uitgebreid. Een kamer in dit hotel boek je vanaf 154 euro per nacht voor twee personen.

De suite in Grand Hotel Mussmann
De suite in Grand Hotel Mussmann

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen