Reisadvies: Is Duitsland een veilig vakantieland?

Brandenburger Tor in Berlijn
Brandenburger Tor in Berlijn

Duitsland is een populair vakantieland. Het land heeft tientallen leuke steden voor de perfecte stedentrip, maar ook de natuur is er prachtig. Dit maakt Duitsland onder andere het ideale land voor een fietsvakantie. Duitsland heeft naast de adembenemende natuur ook een rijke cultuur met een interessante geschiedenis. Daarnaast is Duitsland ook nog eens een veilig vakantieland. Lees hieronder meer over het actuele reisadvies voor Duitsland.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Duitsland

Duitsland heeft een oranje reisadvies. Het aantal besmettingen van het coronavirus zijn nog steeds hoog in Duitsland waardoor het wordt afgeraden naar dit land te reizen, met uitzondering van strikt noodzakelijke reizen. Vanaf 16 december tot en met 10 januari geldt er in Duitsland een lockdown en gelden er beperkende coronamaatregelen. In het hele land zijn horecagelegenheden, tehater- en concertgebouwen en bioscopen gesloten. Toeristische overnachten zijn niet toegestaan, alleen reizigers die voor werk reizen mogen ondergebracht worden. Voor aankomst in Duitsland dien je je te registeren en bij aankomst ben je verplicht 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Pas wanneer je een negatieve coronatest kan aantonen, mag de quarantaine worden verbroken. Voor grensbewoners gelden er mogelijk uitzonderingen. 

Onveilige gebieden in Duitsland

Er zijn geen onveilige gebieden in Duitsland.

De Bodensee in Duitsland
De Bodensee in Duitsland

Veiligheid in Duitsland

Duitsland is een veilig vakantieland zonder bijzondere veiligheidsrisico's. Houd er wel rekening mee dat terreuraanslagen onverwacht zijn en overal plaats kunnen vinden. Blijf dus alert op plaatsen waar veel mensen samen komen. Criminaliteit komt er bijna niet voor. Er zijn maar enkele criminele activiteiten zoals diefstal en zakkenrollen. Dit komt vooral voor op toeristische plekken. Ook Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een veilige stad. Er gelden geen bijzondere veiligheidsrisico's.

Skyline van Berlijn
Skyline van Berlijn

Houd hier ook rekening mee

  • Voor de Nederlandse reiziger is een geldige identiteitskaart of geldig paspoort vereist.
  • Duitsland heeft bepaalde milieuzones. Voor deze zones is een milieusticker verplicht.
  • Het smokkelen en handelen van drugs is verboden. Hier staan hoge straffen op, vaak een stuk hoger dan in Nederland.
  • Over het algemeen heeft Duitsland geen last van natuurgeweld met uitzondering van de lawines in wintersportgebieden.
  • Houd er rekening mee dat bepaalde snelwegen in Duitsland geen snelheidslimiet hebben. Hier mag je harder dan 130 kilometer per uur rijden, wat veel Duitse automobilisten ook doen.
  • In de winter is het hebben van winterbanden verplicht.

Link

Kijk voor het actuele nieuws over de veiligheid in Duitsland op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Accommodatietip

Duitsland is onder andere geschikt voor een wandelvakantie, fietsvakantie en stedentrip. Maar wist je dat Duitsland ook meerdere all inclusive hotels heeft? Bij een all inclusive denk je vaak snel aan een Turkije of Egypte, maar niet iedereen wil zo ver van huis weg. De all inclusive hotels in Duitsland zijn hier de ideale oplossing voor. In dit artikel hebben wij er een aantal voor jullie opgesomd en uitgewerkt.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,4

Gerelateerde artikelen