Reisadvies: Is Duitsland een veilig vakantieland?

Berlijn is net als de rest van Duitsland veilig
Berlijn is net als de rest van Duitsland veilig

Reizen in Duitsland is veilig. Er zijn geen risico’s voor de veiligheid. Houd er wel rekening mee dat terreuraanslagen onverwacht zijn en overal plaats kunnen vinden. Verder is er geen tot weinig racisme en hoef je ook niet bang te zijn voor natuurgeweld in Duitsland. Wij geven je in dit artikel meer informatie over het actuele reisadvies van Duitsland.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Duitsland? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Duitse Ertsgebergte en Praag
Aanbod Rondreizen Duitsland / Rondreizen Duitsland


Bekijk alle reizen naar Duitsland
Duitsland Wijnland
Aanbod Rondreizen Duitsland / Rondreizen Duitsland


Bekijk alle reizen naar Duitsland

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Huidig reisadvies

Heel Duitsland is veilig om naar toe te reizen. Houd er wel rekening mee dat overal in de wereld op het moment een verhoogde dreiging is op terroristische aanslagen, dus ook in Duitsland.

Onveilige gebieden

Er zijn geen onveilige gebieden in Duitsland. 

Veiligheid Berlijn

Berlijn, de hoofdstad van Duitsland is veilig. 

Houd ook hier rekening mee

Verkeersveiligheid
De Duitse infrastructuur is uitstekend. Let wel op dat er bepaalde wegen in Duitsland zijn waar geen maximussnelheid geldt. Hier mag je harder dan 130 kilometer per uur rijden. Houd er dus rekening mee dat je andere weggebruikers tegen kunt komen die veel harder rijden dan jij, zodat je niet verrast wordt. Rijd daarnaast tijdens winterse omstandigheden extra voorzichtig in Duitsland en met winterbanden. Winterbanden zijn namelijk verplicht in Duitsland als er winterse omstandigheden zijn.

Gezondheid
In Duitsland heb je weinig kans om een reizigersziekte te krijgen. Mocht je toch ziek worden, dan is de Duitse medische zorg uitstekend. Ook het kraanwater in Duitsland is veilig om te drinken.

Criminaliteit
Er is niet veel criminaliteit in Duitsland. Er zijn maar enkele kleine criminele activiteiten zoals diefstal en zakken die gerold worden. Dit komt vooral voor op toeristische plekken.

Natuurgeweld
Duitsland kent weinig natuurgeweld. Alleen in de winter zijn er slechte weersomstandigheden die van invloed kunnen zijn op het verkeer. Wees in de winter dus altijd extra voorzichtig op wegen in Duitsland.

Racisme
Toeristen met een niet-westers uiterlijk die buiten de grote steden reizen, kunnen slachtoffer worden van racisme in het voormalige Oost-Duitsland. De kans op racisme is niet erg groot, toch blijft de kans altijd aanwezig.

Seksueel geweld
Tijdens de jaarwisseling van 2015 op 2016 zijn er in Keulen aanrandingen geweest bij vrouwen. De daders van deze aanrandingen zijn niet bekend. Seksueel geweld komt verder niet vaak voor in Duitsland.

Check de site van de Rijksoverheid voor het meest actuele reisadvies.

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar Duitsland.

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,4

Gerelateerde artikelen