Reisadvies: Is Duitsland een veilig vakantieland?

Reisadvies Duitsland
Reisadvies Duitsland

Ga je op bezoek bij ons buurland? Lees je voor vertrek dan in over het reisadvies voor Duitsland. Zo ga je goed voorbereid op reis en weet je waar je als toerist in Duitsland rekening mee moet houden. Lees in dit artikel het actuele reisadvies voor Duitsland.

Duitsland is een populair vakantieland. Het land heeft tientallen leuke steden voor de perfecte stedentrip, maar ook de natuur is er prachtig. Dit maakt Duitsland onder andere het ideale land voor een fietsvakantie. Duitsland heeft naast de adembenemende natuur ook een rijke cultuur met een interessante geschiedenis. Daarnaast is Duitsland ook nog eens een veilig vakantieland. 

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Duitsland

Het reisadvies voor Duitsland is groen.
Reisadvies Duitsland

Onveilige gebieden in Duitsland

Er zijn geen onveilige gebieden in Duitsland. Alleen in de wintersportgebieden is het goed om alert te zijn op lawines die hier kunnen voorkomen. Ga je op wintersportvakantie? Houd dan goed de berichtgeving in de gaten en volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.  Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Duitsland en de hoofdstad Berlijn

Duitsland is een veilig vakantieland zonder bijzondere veiligheidsrisico's. Er zijn in Duitsland een aantal geweldsincidenten geweest. De Duitse autoriteiten kunnen daarom de veiligheidsmaatregelen aanscherpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan veiligheidsmaatregelen bij openbare gebouwen, grote evenementen en publieke bijeenkomsten zoals de populaire kerstmarkten. Ook op het vliegveld en bij grensovergangen kunnen verscherpte controles plaatsvinden, zoals extra identiteitscontroles. Daarnaast is het altijd goed om er rekening mee te houden dat terreuraanslagen onverwacht zijn en overal plaats kunnen vinden. Blijf dus alert op plaatsen waar veel mensen samen komen. Betreft criminaliteit is Duitsland vergelijkbaar met Nederland. Er zijn maar enkele criminele activiteiten zoals diefstal en zakkenrollen. Dit komt vooral voor in de grotere steden, op toeristische plekken of in het openbaar vervoer. Ook Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een veilige stad. Er gelden geen bijzondere veiligheidsrisico's.

Skyline van Berlijn
Skyline van Berlijn

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor de Nederlandse reiziger is een geldige identiteitskaart of geldig paspoort vereist.
  • Duitsland heeft bepaalde milieuzones. Voor deze zones is een milieusticker verplicht.
  • Het smokkelen en handelen van drugs is verboden. Hier staan hoge straffen op, vaak een stuk hoger dan in Nederland.
  • Houd er rekening mee dat bepaalde snelwegen in Duitsland geen snelheidslimiet hebben. Hier mag je harder dan 130 kilometer per uur rijden, wat veel Duitse automobilisten ook doen.
  • In de winter is het hebben van winterbanden verplicht.

Link

Kijk voor het actuele reisadvies voor Duitsland op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,4

Gerelateerde artikelen