Reisadvies: Is Duitsland een veilig vakantieland?

Brandenburger Tor in Berlijn
Brandenburger Tor in Berlijn

Duitsland is een populair vakantieland. Het land heeft tientallen leuke steden voor de perfecte stedentrip, maar ook de natuur is er prachtig. Dit maakt Duitsland onder andere het ideale land voor een fietsvakantie. Duitsland heeft naast de adembenemende natuur ook een rijke cultuur met een interessante geschiedenis. Daarnaast is Duitsland ook nog eens een veilig vakantieland. Lees hieronder meer over het actuele reisadvies voor Duitsland.

Aanbieders van vakanties naar Duitsland
Bolderman Excursiereizen (excursiereizen) Klik
Novasol (vakantiehuizen) Klik
Buro Scanbrit (landenspecialist) Klik
Sawadee Reizen (rondreizen) Klik
De Jong Intra Vakanties (allround) Klik
Kras (allround) Klik
HotelSpecials.nl (hotel) Klik
TUI (allround) Klik

Huidig reisadvies voor Duitsland

Het reisadvies voor Duitsland is aangepast van geel naar oranje. Het aantal coronabesmettingen is gestegen waardoor reizen naar Duitsland wordt afgeraden. Noodzakelijke reizen zijn een uitzondering. Bij terugkomst uit Duitsland in Nederland ga je 10 dagen in thuisquarantaine. De Duitse overheid heeft ook nieuwe coronamaatregelen ingevoerd. Horecagelegenheden, bioscopen en theater- en concertgebouwen zijn gesloten. Toeristische overnachtingen zijn niet meer toegestaan, alleen zakenreizigers mogen nog ondergebracht worden. Voor reizigers uit Nederland en Duitsland die een grensgebied bezoeken gelden uitzonderingen op het quarantainebeleid.

Onveilige gebieden in Duitsland

Er zijn geen onveilige gebieden in Duitsland.

De Bodensee in Duitsland
De Bodensee in Duitsland

Veiligheid in Duitsland

Duitsland is een veilig vakantieland zonder bijzondere veiligheidsrisico's. Houd er wel rekening mee dat terreuraanslagen onverwacht zijn en overal plaats kunnen vinden. Blijf dus alert op plaatsen waar veel mensen samen komen. Criminaliteit komt er bijna niet voor. Er zijn maar enkele criminele activiteiten zoals diefstal en zakkenrollen. Dit komt vooral voor op toeristische plekken. Ook Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een veilige stad. Er gelden geen bijzondere veiligheidsrisico's.

Skyline van Berlijn
Skyline van Berlijn

Houd hier ook rekening mee

  • Voor de Nederlandse reiziger is een geldige identiteitskaart of geldig paspoort vereist.
  • Duitsland heeft bepaalde milieuzones. Voor deze zones is een milieusticker verplicht.
  • Het smokkelen en handelen van drugs is verboden. Hier staan hoge straffen op, vaak een stuk hoger dan in Nederland.
  • Over het algemeen heeft Duitsland geen last van natuurgeweld met uitzondering van de lawines in wintersportgebieden.
  • Houd er rekening mee dat bepaalde snelwegen in Duitsland geen snelheidslimiet hebben. Hier mag je harder dan 130 kilometer per uur rijden, wat veel Duitse automobilisten ook doen.
  • In de winter is het hebben van winterbanden verplicht.

Link

Kijk voor het actuele nieuws over de veiligheid in Duitsland op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Accommodatietip

Duitsland is onder andere geschikt voor een wandelvakantie, fietsvakantie en stedentrip. Maar wist je dat Duitsland ook meerdere all inclusive hotels heeft? Bij een all inclusive denk je vaak snel aan een Turkije of Egypte, maar niet iedereen wil zo ver van huis weg. De all inclusive hotels in Duitsland zijn hier de ideale oplossing voor. In dit artikel hebben wij er een aantal voor jullie opgesomd en uitgewerkt.

Heeft u interesse in een reis naar Duitsland? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,4

Gerelateerde artikelen