De luchthavens in Duitsland

Informatiebord op Frankfurt Airport
Informatiebord op Frankfurt Airport

Zestien steden in Duitsland hebben een internationaal vliegveld. Een aantal hiervan liggen vlakbij de Nederlandse grens. Voor sommige Nederlandse vakantiegangers is het hierom soms aantrekkelijk om te vliegen vanaf Duitsland. Door te vliegen vanaf een Duits vliegveld kunnen sommige bestemmingen namelijk makkelijker, sneller en soms ook goedkoper bezocht worden. In dit artikel lees je alle handige informatie over een aantal bekende Duitse vliegvelden, die goed bereikbaar zijn vanuit Nederland. 

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Airport Weeze

Luchthaven Weeze ligt in Weeze, vlakbij de Nederlandse grens en in de buurt van de steden Nijmegen, Arnhem en Venlo. Mede om deze reden is de luchthaven erg populair onder Nederlanders. Vluchten van onder andere RyanAir, Hamburg International, Sky Airlines, Hapagfly en Transavia vertrekken vanaf dit vliegveld. De bestemmingen van de vluchten liggen vooral binnen Europa, zoals Barcelona, Rome, Stockholm, Glasgow en Londen. Het vliegveld is op verschillende manieren goed te bereiken. Nabij de luchthaven kan er geparkeerd worden voor verschillende tijdsperiodes, maar ook per trein en bus kun je het vliegveld bereiken. Bij de luchthaven ligt er een hostel waar je voor €29 voor een persoon per nacht kunt overnachten. Op Airport Weeze liggen winkels, verschillende eetgelegenheden en een restaurant met een mooi panorama-uitzicht. De winkelruimte van Airport Weeze beslaat 450 m². Hier kunnen reizigers meer dan 4.700 artikelen kopen.

Vliegtuig RyanAir op Airport Weeze
Vliegtuig RyanAir op Airport Weeze

Flughafen Düsseldorf

Op 8 kilometer afstand van de stad Düsseldorf vind je het op twee na grootste vliegveld van Duitsland. In 2014 vlogen maar liefst 21,8 miljoen passagiers via Düsseldorf. Het vliegveld heeft drie grote terminals en een kleine terminal. Maatschappijen zoals Lufthansa, Air France, Air Berlin en TUIfly maken gebruiken van de luchthaven. Flughafen Düsseldorf is met het openbaar vervoer goed te bereiken, want er ligt gewoon een treinstation bij het vliegveld. Daarnaast rijden er ook bussen en metro's naar de luchthaven. Via de Autobahn 44 en 52 is het vliegveld ook snel te bereiken per auto. In de buurt van het vliegveld liggen twee hotels, het Sheraton Airport Hotel en het Maritim Airport Hotel. Het vliegveld heeft een terras, zes lounges, ongeveer zestig winkels en meer dan veertig bars en eetgelegenheden. Daarnaast heeft de luchthaven ook een leuke reismarkt. Hier kun jij inspiratie opdoen voor je volgende reis. De reismarkt op Flughafen Düsseldorf is het grootste reisbureau van Duitsland en bestaat uit meer dan veertig reisorganisaties. Daarnaast werken er meer dan veertig professionele consultants die al jouw vragen kunnen beantwoorden. Eventueel kun jij jouw volgende reis al boeken terwijl je nog op het vliegveld bent.

Hal van Düsseldorf Airport
Hal van Düsseldorf Airport
Vraag gratis een offerte aan

Frankfurt Airport

Frankfurt Airport wordt ook wel Flughafen Frankfurt am Main genoemd. Deze luchthaven ligt op 12 kilometer ten zuidwesten van Frankfurt. De geschiedenis van Frankfurt Airport start vlak na de Tweede Wereldoorlog. Het vliegveld had toen vanuit militair oogpunt een strategisch zeer belangrijke positie. De Amerikanen begonnen met het veelvuldig gebruik van het vliegveld. Toen de Duitse burgers weer vrij mochten reizen vanaf 1951, vonden passagiers al snel hun weg naar Frankfurt Airport. Vanaf deze grote luchthaven in Duitsland kunnen meer dan 275 bestemmingen worden bereikt. In 2014 reisden meer dan zestig miljoen passagiers via Frankfurt Airport. Frankfurt Airport is goed bereikbaar via zowel het openbaar vervoer als per auto. Het vliegveld ligt vlakbij de Duitse Autobahn A3, waardoor het vanuit Nederland makkelijk te bereiken is. Tussen de twee terminals van de luchthaven rijdt er bovendien een gratis shuttlebus. Rondom het vliegveld liggen enkele hotels en het gebouw de Squaire (samenvoeging van Square en Air). Dit gebouw is rechtstreeks verbonden met het treinstation en terminal 1 van het vliegveld. In de Squaire liggen daarnaast ook kantoren van maatschappij Lufthansa, een medisch centrum en veel restaurants en winkels. Als je moet wachten op je vlucht, verveel je je dan ook zeker niet op Frankfurt Airport.

Terminal Frankfurt Airport
Terminal Frankfurt Airport

Münster – Osnabrück International Airport

Op 28 kilometer van Münster en op 35 kilometer van Osnabrück ligt het vliegveld Münster- Osnabrück International Airport. Münster – Osnabrück International Airport is het 16e grootste vliegveld van Duitsland. Vanaf deze luchthaven, die vlakbij de Nederlandse grens ligt, vliegen vluchten naar bestemmingen als Fuerteventura, Istanbul en Hurghada. Daarnaast vertrekken er ook een aantal binnenlandse vluchten vanaf het vliegveld, naar bijvoorbeeld München, Frankfurt en Stuttgart. Dagelijks vertrekken er ongeveer 45 vluchten van het vliegveld van verschillende luchtvaartmaatschappijen, zoals Air Berlin, Air Luxor, KLM, Hapag Air en Hamburg International. De meest populaire bestemming vanaf Münster – Osnabrück International Airport is Antalya. Op dit vliegveld vind je een zeer ruime keuze in restaurants en winkels. Bij deze luchthaven ligt geen treinstation, maar er rijden wel bussen naar de luchthaven vanaf de stations van Münster, Ibbenbürren en Osnabrück. Met de auto naar de luchthaven reizen is ook erg aantrekkelijk door de relatief lage parkeerprijzen.

Vliegtuig van Air Berlin
Vliegtuig van Air Berlin


Als je in de buurt van de grens woont en graag jouw volgende vakantie wilt boeken, kijk dan ook eens of welke vluchten boekbaar zijn vanaf Duitse vliegvelden. Dit kan zo maar meer reisalternatieven en bestemmingen mogelijk maken. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen