Wellnessvakantie in Duitsland

Wellness sauna Duitsland
Wellness sauna Duitsland

Bijtanken in Duitsland wordt door steeds meer Nederlanders gedaan. En dan bedoel ik niet de auto volgooien met benzine of diesel maar jezelf even helemaal opladen. Je laten masseren, gebalanceerd eten en tot rust komen, dat zijn de ingrediënten voor een ontspannen weekend of week bijtanken in Duitsland. Tijdens deze wellnessvakantie besteed je tijd aan jezelf, omgeven door een mooie natuur en gezond klimaat. Wellnessbestemmingen als Baden-Baden, Bad Pyrmont, Bad Driberg, Bad Griesbach en Bad Wiessee staat voorop als het gaat om medische kennis of gewoon om te relaxen en bij te tanken.

Aanbieders van vakanties naar Duitsland
Bolderman Excursiereizen (excursiereizen) Klik
Novasol (vakantiehuizen) Klik
Buro Scanbrit (landenspecialist) Klik
Sawadee Reizen (rondreizen) Klik
De Jong Intra Vakanties (allround) Klik
TUI (allround) Klik
HotelSpecials.nl (hotel) Klik
Chalet.nu (vakantiehuizen) Klik

Baden-Baden

Aan de voet van het Zwarte Woud ligt de elegante badplaats Baden-Baden. Hier kun je winkelen, een gokje wagen in het prachtige casino en relaxen in de kuuroorden. De Romeinen bouwden hier 2.000 jaar geleden al thermale baden toen ze de 12 warme bronnen ontdekten. Vandaag de dag staat Baden-Baden in de hele wereld bekend als bad- en cultuurstad met een hoge medische reputatie. Naast gekwalificeerde klinieken zijn er vele spa- en wellnesshotels waar je helemaal tot rust kunt komen en kunt genieten van behandelingen als Aziatische massages, Lomi Lomi of ayurveda.

Bad Pyrmont

Al meer dan 500 jaar komt men naar Bad Pyrmont om 'iets' aan de gezondheid te doen in de kuur- en wellnessoorden. De natuurlijke geneesmiddelen als koolzuur, zouthoudend water en modder vind je hier in overvloed. Een behandeling met modder zorgt ervoor dat je de gewrichten beter kunt bewegen, verbetert de bloedcirculatie en ontspant de spieren. Ook voor cultuur ben je in deze muziekbadplaats aan het juiste adres. In de zomer worden er regelmatig concerten en toneelstukken georganiseerd.

Bad Driburg

In de badplaats Bad Driburg in Nordrhein-Westfalen vind je geneeskrachtige modder- en minerale baden. Het is de enige badplaats van Duitsland die in privébezit is. Bad Driburg kent een lange geschiedenis als het om wellness gaat, al meer dan 225 jaar wordt de heilzame modder gebruikt om verschillende aandoeningen te genezen. Maar er is meer dan alleen maar wellness in dit stadje: het is een van de belangrijkste centra van de Europese glashandel en in het Gräflicher Park kun je mooie wandelingen maken.

Bad Griesbach

Wellness en golfen gaan al jaren hand-in-hand, zo ook in Bad Griesbach. Naast relaxen in een van de verschillende bronnen met geneeskrachtig warm bronwater kun je hier ook golfen op 6 18-holes golfbanen en 3 9-holes golfbanen. Ook de kinderen kunnen zich vermaken op de 6-holes kindergolfbaan. Nergens anders in het land vind je zo veel kwalitatief goede golfbanen op zo'n klein stuk oppervlak. Bad Griesbach ligt in de deelstaat Beieren en door het stromende riviertje Rott wordt de streek rondom het kuuroord ook wel het 'Beierse Toscane' genoemd.

Bad Wiessee

Als je aan komt rijden in dit stadje komt de gezonde berglucht je tegemoet. Deze lucht is ook erg goed voor mensen met allergieën of gevoeligheid voor pollen en huisstofmijt. Bad Wiessee ligt aan een bergmeer en heeft een zacht klimaat. Hier moet je zijn voor de meest krachtige jodium-zwavelbronnen van Duitsland. Het ruim opgezette bad- en saunalandschap 'Bade Park Bad Wiessee' biedt met vier binnen- en buitenbassins volop afwisseling en ontspanning voor iedereen die wilt bijtanken.

Boulevard Bad Wiessee
Boulevard Bad Wiessee

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen