10 redenen om Berlijn te bezoeken

Brandenburger Tor Berlijn Duitsland
Brandenburger Tor Berlijn Duitsland

Berlijn is naast alleen de hoofdstad van Duitsland met ruim 3,5 miljoen inwoners ook de grootste stad van het land, en de tweede grootste stad van Europa. Berlijn staat bekend als een van de groenste steden van Europa en met een hoog ontwikkeld cultureel leven, liberale levensstijl en relatief goedkoop in verhouding tot andere Europese hoofdsteden. Kortom, redenen genoeg om deze wereldstad te bezoeken! Hier een selectie uit de vele to-do's die de stad te bieden heeft.

Aanbieders van vakanties naar Duitsland
Bolderman Excursiereizen (excursiereizen) Klik
Novasol (vakantiehuizen) Klik
Buro Scanbrit (landenspecialist) Klik
Sawadee Reizen (rondreizen) Klik
De Jong Intra Vakanties (allround) Klik
TUI (allround) Klik
HotelSpecials.nl (hotel) Klik
Chalet.nu (vakantiehuizen) Klik

1. Unter den Linden

Unter den Linden is de bekendste straat van Berlijn, en stamt uit 1647. Deze laan heeft in het verleden verscheidene belangrijke functies gediend voor Pruisische vorsten, de bourgeoisie en later in de industriële revolutie. De straat loopt vanaf de Brandenburger Tor naar Alexanderplatz, en in de afstand van 2 km zijn een groot aantal belangrijke bezienswaardigheden te zien. Enkele belangrijke gebouwen aan Unter den Linden zijn de Brandenburger Tor, het oorlogsmonument de Neue Wache, de Humboldt Universiteit en de Berliner Staatsoper. Tevens zijn er in de zeer nabije omgeving van Unter den Linden ontzettend veel bezienswaardigheden te vinden.

2. Berlijnse Muur

Door heel Berlijn zijn restanten van de Muur te vinden, maar van de invloed die deze betonnen muur had is tegenwoordig weinig te merken. Het langste overgebleven stuk van de Muur is te vinden langs de oever van de Spree, tussen Ostbahnhof en de Oberbaumbrücke. Dit stuk muur, ook wel de East Side Gallery geheten, is in 1989 door 118 kunstenaars beschilderd en is met zijn 1316 meter lengte de grootste openlucht galerie ter wereld.

3. Uitgaan

Berlijn staat bekend als de uitgaans- en cultuurstad van Europa met talloze cafés, bars, clubs, restaurants voor ieder wat wils. Uitgaansgelegenheden zitten niet geconcentreerd op één plaats maar zijn te vinden op verschillende plaatsen in de stad. Enkele populaire uitgaansgelegen zijn o.a. de Oranienburger Strasse/Hackescher Markt, Kürfürstendamm en Kollwitzplatz. Daarnaast staat Berlijn bekend om de vele Techno-dj's en clubs waarbij de techno liefhebber zijn hart op kan halen.

4. Fernsehturm

De 368 meter hoge Fernsehturm is het grootste gebouw van de stad en is een goed aanknopingspunt naar Alexanderplatz aangezien deze vanuit ongeveer overal in Berlijn te zien is. In de bol zelf bevindt zich op 203 meter een restaurant en een uitkijkpunt waar tegen betaling van het uitzicht genoten kan worden.

5. Großer Tiergarten

Het Großer Tiergarten is het grootste park van Berlijn en is te vinden in district Mitte. De oppervlakte van het park is 210 ha en wordt doorbroken door een aantal grote wegen. In de omgeving van de Tiergarten zijn ook veel monumenten te vinden, zoals o.a. de Brandenburger Tor, de Siegessaule en het Sowjetisches Ehrenmal.

6. Tacheles

Das Kunsthaus Tacheles, ook wel bekend als Tacheles en staat sinds de jaren '90 symbool voor de liberale en culturele levensstijl van Berlijn. In het pand zijn een bioscoop, exposities, bars en clubs te vinden. Hoewel deze plek jarenlang vrij onbekend is gebleven, wordt deze plek langzaamaan door meer toeristen bezocht.

7. Eten en drinken (Kreuzberg)

De multiculturele wijk Kreuzberg staat bekend om de diversiteit van culturen die zich in de wijk bevinden. Kreuzberg kent om deze reden ontzettend veel eetgelegenheden waarbij elke cultuur uit de wijk vertegenwoordigd wordt. Ook zijn hier veel hippe bars en restaurants en andere uitgaansgelegenheden te vinden.

8. Gendarmenmarkt

De Gendarmenmarkt is gelegen achter de straat Unter den Linden, en is één van de bekendste pleinen van de stad. Aan dit schitterende plein bevinden zich het Konzerthaus Berlin en aan de weerszijden de twee op elkaar lijkende kerken; de Französischer Dom en de Deutscher Dom.

9. Hamburger Bahnhof – Museum für Gegenwart

Het museum Hamburger Bahnhof is het museum voor hedendaagse kunst en bevindt zich in de buurt van station Hauptbahnhof. Het museum was voorheen een spoorwegstation en kent zelf een rijke geschiedenis maar is sinds 1996 ingericht als museum. Het museum is dinsdag t/m zondag geopend.

10. Zoologischer Garten

De Zoologischer Garten, ook wel Zoo Berlin genoemd, werd in 1844 geopend en is daarmee een van de oudste dierentuinen ter wereld en de oudste dierentuin van Duitsland. De Zoologischer Garten is 35 ha groot waarop zich 14.000 dieren bevinden, waarvan 1500 verschillende diersoorten. D dierentuin bevindt zich bij Bahnhof Zoologischer Garten.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen