Mooiste kastelen in Duitsland

Slot Neuschwanstein
Slot Neuschwanstein

Van ondoordringbare forten, bestand tegen het grofste geweld, tot weelderige paleizen. De vele kastelen die Duitsland rijk is waren stuk voor stuk gebouwd met een bijzondere functie in het achterhoofd. Veel van deze architectonische pracht is gelukkig bewaard gebleven en nu open voor bezoekers, hetzij in museum- als in hotelvorm. Wij zochten een aantal bijzondere kastelen, inclusief kasteelhotels, voor je uit.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Prachtige Kastelen


Neuschwanstein
We starten deze opsomming direct met misschien wel de allermooiste en allerbekendste. Slot Neuschwanstein in Füssen. Dit prachtige kasteel is gebouwd aan het eind van de negentiende eeuw en heeft nooit enige militaire doeleinden vervuld. Misschien dat hierdoor het kasteel nog in zulke perfecte staat verkeerd. Het was eigenlijk een vakantiehuisje voor Ludwig de Tweede van Beieren. Ludwig had een grote passie voor het werk van Richard Wagner, de beroemde operacomponist, wiens werk als inspiratie diende bij de bouw. Het kasteel heeft echter ook zelf geïnspireerd. Zo was het Neuschwanstein dat Walt Disney in zijn achterhoofd had tijdens het ontwerpen van het kasteel in Disneyland.

Binnen bij Slot Neuschwanstein
Binnen bij Slot Neuschwanstein


Lichtenstein Castle
Hoewel de naam anders doet vermoeden licht dit prachtige kasteel in Duitsland, en niet in het kleine alpiene vorstendom. Slot Lichtenstein is het jongste kasteel op deze lijst en pas gebouwd in de negentiende eeuw. Op deze zelfde plek stond in de twaalfde eeuw wel een ander kasteel maar Lichtenstein is bovenop de vergane ruïnes gebouwd. De steile rotsen waar Lichtenstein op gebouwd is vormt een werkelijk sprookjesachtig schouwspel. De binnenkant is echter iets minder sprookjesachtig en weelderig. Je vindt er immers een grootste collectie wapens en pantser uit verschillende tijdsperiodes.
Het Lichtenstein kasteel
Het Lichtenstein kasteel


Schwerin
In het plaatsje Schwerin, gevestigd in het hoge noorden van Duitsland, vind je het gelijknamige slot. Dit gigantische kasteel is gebouwd op een eilandje in het meer van Schwerin. Toen een fantastische strategische plek en nu de aanleiding voor indrukwekkende foto's. Het enorme kasteel staat al een klein millennium, hetzij in verschillende gedaantes. In de loop der jaren was het immers vervallen en opnieuw opgebouwd. Momenteel is het 'Neuschwanstein van het noorden' de zetel voor de deelstaat Mecklenburg voor Pommeren. Deze deelstaat poogt het slot op te laten nemen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Kasteel Schwering
Kasteel Schwering


Hohenschwangau
Dit bijzondere kasteel staat hier al sinds de twaalfde eeuw maar de huidige gedaante dateert uit de achttiende. Niet alleen de indrukwekkende neogotische stijl draagt bij aan de wonderschone verschijning van deze burcht. De zachte pastelgele kleur waarin het hele kasteel is ondergedompeld maakt het sprookjesplaatje helemaal af. Het is hier waar Ludwig de Tweede van Beieren, het brein achter Neuschwanstein, zijn jeugd heeft doorgebracht.
Het pastelgele kasteel
Het pastelgele kasteel


Hohenzollern
Bovenop de Hohenzollern berg staat het gelijknamige kasteel. Deze burcht met haar puntige torens biedt adembenemende vergezichten over het hele gebied. Eenmaal uitgekeken op de mooie regio, bekijk dan vooral ook het bijzondere kasteel. Het kasteel in haar huidige staat is opgebouwd vanuit een ruïne, begin negentiende eeuw. Toentertijd verkeerde enkel de kapel van het immense bouwwerk in aanzienlijke staat. De Hohenzollern familie is nog steeds in het bezit van het kasteel maar gelukkig is het wel te bezoeken. Naast een kijkje in het kasteelleven kun je ook genieten van de kunstcollectie die de Hohenzollern familie heeft gespaard.
Hohenzollern en het prachtige vergezicht
Hohenzollern en het prachtige vergezicht

Kasteelhotels

Na het zien van deze prachtige foto's kijk je om je heen en valt je eigen stulpje misschien wat tegen. Jij zou natuurlijk ook wel graag in een mooi kasteel willen wonen. Onze oosterburen snappen dit heel goed. Een handvol van de Duitse kastelen is omgetoverd tot hotel. Hier kun je heerlijk slapen zonder dat het blauwe bloed door je aderen stroomt. Voor sommige hotels moet je misschien wat diep in de buidel tasten maar je krijgt er een unieke ervaring voor terug.

Bensberg
Neem je pyjama bijvoorbeeld eens mee naar slot Bensberg. Dit prachtige kasteel is gebouwd naar het voorbeeld van Versailles. Net als dit weelderige Franse paleis heeft ook Bensberg een aanzienlijke grandeur. In de geschiedenis heeft het onder andere gefunctioneerd als ziekenhuis en opvangtehuis. Nu is het echter een van de beste vijfsterrenhotels van heel Duitsland. Honderdtwintig kamers voorzien van alle denkbare luxe. Veel gasten verlaten tijdens hun verblijf amper het kasteel, wat niet vreemd is met een toprestaurant en rustgevende spa.

Het Bensberg hotel
Het Bensberg hotel


Waldeck
Na een heerlijke nacht je gordijnen openslaan om getrakteerd te worden op een adembenemend uitzicht over het meer. Het kan wanneer je een overnachting boek in Slot Waldeck. Honderdtwintig meter boven het spiegelende water van de Edersee ligt dit bijzondere kasteel. Naast een hotel is er in het verdedigingsbouwwerk ook een museum gevestigd en kun je in de omgeving uitstekend ontspannen. Van golfen tot uitgebreide wandelingen door de vredige natuur.
Het fantastische uitzicht vanuit een van de kamers
Het fantastische uitzicht vanuit een van de kamers


Tot slot nog een prachtig filmpje over Neuschwanstein in de winter   Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen