Hannover

Raadhuis Hannover Duitsland
Raadhuis Hannover Duitsland

Hannover is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen en ligt aan de Leine. De stad is onderverdeeld in 13 stadsdistricten en 51 stadsdelen.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Hannover
Plaatsen in de buurt van Hannover (Duitsland) :
 • Nedersaksen (48 km)
 • Bremen (100 km)
 • Osnabrück (115 km)
 • Naumburg (131 km)
 • Maagdenburg (131 km)
 • Hamburg (132 km)
 • Saksen-Anhalt (152 km)
 • Winterberg (155 km)
 • Nordrhein-Westfalen (177 km)
 • Lübeck (178 km)
 • Ervaringen

  op 1 december 2014 plaats: Hannover, reisperiode: november 2014

  Ik vond Hannover een prachtige stad. Mooie winkels, Leuke kerstmarkten.

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 6
  • Cultuur 7
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 7
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Hannover

  Altstadt (Hannover)

  Altstadt
  Altstadt
  Kaart met locatie Altstadt

  Bij een bezoek aan Hannover kun je natuurlijk niet de historische binnenstad, ook wel Altstadt genoemd, overslaan. De Altstadt heeft veel te bieden en het is zeker aan te raden om hier even doorheen te wandelen. In de charmante oude binnenstad vind je onder andere middeleeuwse huizen, smalle steegjes, veel bezienswaardigheden en verrassende winkeltjes. Het is mogelijk om met een gids te voet de Altstadt te verkennen. Meer informatie over deze tour vind je bij het Toeristische Informatie Punt van Hannover.

  Neues Rathaus (Hannover)

  Neues Rathaus
  Neues Rathaus
  Kaart met locatie Neues Rathaus

  Het Neues Rathaus, oftewel het nieuwe stadhuis,  is een van de bekendste gebouwen in Hannover. Het gebouw heeft iets weg van een barok kasteel en is daarom uiterst geschikt als oriëntatiepunt tijdens je bezoek aan de stad. Hoewel het gebouw er oud uit ziet is het pas gebouwd in 1913. Het gebouw is doordeweeks geopend voor bezoekers en bij binnenkomst stuit je op vier modellen die de stad laat zien in de tijd van de middeleeuwen, voor de Tweede Wereldoorlog, in 1945 en vandaag de dag. Daarnaast zijn er verschillende zalen waar mooie schilderijen, mozaïek en kunstwerken te bewonderen zijn. Ben je op zoek naar een goed uitzichtspunt? Dan ben je hier op de juist plek. Een lift brengt de bezoekers naar een hoogte van 43 meter. Hier heb je uitzicht over de hele stad en kun je bij helder weer zelfs het Harz-gebergte zien.

  Niedersächsische Landesmuseum Hannover (Hannover)

  Niedersächsische Landesmuseum Hannover
  Niedersächsische Landesmuseum Hannover
  Kaart met locatie Niedersächsische Landesmuseum Hannover

  In het Niedersächsische Landesmuseum Hannover is de Landesgalerie te bewonderen. Deze collectie omvat kunst uit de 11e eeuw tot aan de 20e eeuw. Van Duitse of Italiaanse renaissance en barok tot schilderijen van Vlaamse en Nederlandse kunstenaars. Het Landesmuseum heeft ook een vivarium waar meer dan 2.000 exotische reptielen, vissen en amfibieën te zien zijn. Daarnaast is er een grote verzameling aan oude kunst- en gebruiksvoorwerpen uit alle delen van de wereld te vinden in het museum. Wie geïnteresseerd is in archeologie mag ook zeker niet de grote archeologische collectie overslaan. Kortom, er is genoeg te zien in het Niedersächsische Landesmuseum Hannover.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Duitsland bekijken.

  Vervoer

  Hannover is een van de belangrijkste verkeersknooppunten van Duitsland, met veel spoorweg- en autosnelwegverbindingen. Hannover bezit ook een modern openbaar vervoersysteem, dat naast busdiensten bestaat uit een trambedrijf (Stadtbahn) en S-Bahn. Hannover heeft vier binnenhavens aan het Mittellandkanaal, en een luchthaven (Hannover-Langenhagen).

  Geschiedenis

  Hannover ontstond in de Middeleeuwen uit het aan de oever van de Leine gelegen dorp Honovere. Al in het jaar 1000 was dit een marktplaats. Hannover kreeg in 1241 stadsrechten. Hannover was en is een handelsstad. De stad was één van de eerste leden van de Hanze. Pas in de 17e eeuw werd Hannover echt belangrijk dankzij de komst van een hertogelijke residentie. In 1944 werd de stad ernstig verwoest, meerdere historische monumenten zijn herbouwd. Het Britse bezettingsleger stelde in 1947 een handelsbeurs in, de Messegelände genaamd. Het is uitgegroeid tot één van de belangrijkste beurscomplexen van Europa. De jaarlijkse industriële handelsbeurzen trekken bezoekers van over de hele wereld. De CeBit, de grootste computerbeurs van de wereld is er o.a. gevestigd. In het jaar 2000 werd er internationale Expo er gehouden.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Hannover