Frankfurt am Main

Skyline Frankfurt am Main Duitsland
Skyline Frankfurt am Main Duitsland

Frankfurt am Main is gelegen op de rechteroever van de Main. Het is de grootste stad in de Duitse deelstaat Hessen en de 5e stad van Duitsland. Het wapen van de stad is een witte adelaar op een rode achtergrond. Frankfurt am Main is het voornaamste financiële centrum van Duitsland: de Bundesbank en de Duitse beurs zijn er gevestigd en tevens de Europese Centrale Bank (ECB), waardoor Frankfurt op financieel gebied in Europa zelfs Londen naar de kroon steekt. De stad is bekend als beurzenstad, vooral door de Frankfurter Buchmesse, de jaarlijkse internationale uitgeversbeurs. Een van Duitslands toonaangevende dagbladen, de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), zetelt hier.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Frankfurt am Main
Plaatsen in de buurt van Frankfurt am Main (Duitsland) :
 • Wiesbaden (32 km)
 • Mainz (32 km)
 • Hessen (51 km)
 • Mannheim (71 km)
 • Koblenz (82 km)
 • Rijnland-Palts (100 km)
 • Winterberg (121 km)
 • Karlsruhe (124 km)
 • Naumburg (131 km)
 • Bonn (132 km)
 • Ervaringen

  op 2 januari 2024 plaats: Frankfurt am Main, reisperiode: mei 2023

  Een wat minder bekende toeristen bestemming, Frankfurt am Main. Het zakencentrum van Europa kun je het wel noemen, centraal en vol kansen. Ik ben er zelf met de sneltrein vanuit Arnhem heen gereisd wat me zeer beviel. Door de Tweede Wereldoorlog is veel van de stad, en dus ook het historische centrum gebombardeerd, net zoals veel andere Duitse steden. Maar omdat het historische centrum is gerepliceerd is dit toch weer aantrekkelijk voor touristen. In mijn opzichte is er een mooi contrast tussen oude en nieuwe architectuur wat het heel bijzonder maakt. Toch vind ik dat doordat het is nagebouwd er een bepaalde sfeer mist. Maar knap dat ze dit zo precies hebben nagebouwd. Het nieuwe zakencentrum heeft ook zo zijn voordelen, geweldige skyline en uitzichten vanuit de gebouwen. Zelf zijn we op het uitzichtpunt van de Main Tower gegaan wat erg beviel. 1 dag is genoeg voor deze stad en het voelde toch een beetje leeg aan in de stad, de gezelligheid miste. Toch wel het bezoeken waard.

  • Algemeen 7
  • Cultuur 5
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 6
  • Ligging 7
  op 9 april 2018 plaats: Frankfurt am Main, reisperiode: maart 2017

  Veel leuke dingen gezien vooral de WWII. En lekker gegeten

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 6
  • Cultuur 6
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 9
  • Ligging 1
  op 24 augustus 2017 plaats: Frankfurt am Main, reisperiode: augustus 2017

  Frankfurt is een hele mooie plaats. je hebt veel bezienswaardigheden. Savonds is het super gezellig om de stad in te gaan omdat je veel kroegjes en restaurantjes hebt waar je naar toe kunt gaan. wil je shoppen? ga naar het winkelcentrum het zeil. Ontzettend veel winkels en gezelligheid!

  • Algemeen 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Frankfurt am Main

  Alte Oper (Frankfurt am Main)

  Alte Oper
  Alte Oper
  Kaart met locatie Alte Oper

  Een indrukkend gebouw in Frankfurt is de Alte Oper. Dit klassieke gebouw valt op tussen de vele moderne gebouwen. De Alte Oper is in de 19e eeuw gebouwd in neo-renaissance stijl. In 1944 werd het operagebouw gedeeltelijk verwoest door de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hoewel operavoorstellingen sindsdien in het Schauspielhaus te zien zijn werd het gebouw toch gerestaureerd. In de Alte Oper worden tegenwoordig conferenties en concerten gehouden.

  Kaiserdom St. Bartholomäus (Frankfurt am Main)

  Kaiserdom St. Bartholomäus
  Kaiserdom St. Bartholomäus
  Kaart met locatie Kaiserdom St. Bartholomäus

  De Kaiserdom St. Bartholomäus is een kerk die aangeduid wordt als de Dom van Frankfurt, maar wist je dat de kerk nooit een bisschopszetel is geweest? In de kerk zijn echter wel veel Duitse koningen en keizers gekozen en gekroond. Wat opmerkelijk is, is dat de kerk is gebouwd op de resten van een kapel. In dit kapel lag een meisje van adel begraven en haar graf staat tegenwoordig nog steeds aangeduid. De kerk is indrukwekkend om te zien en heeft een mooie schatkamer die je kunt bewonderen. Er zijn ook verschillende kunstwerken in de kerk te zien.

  Palmengarten (Frankfurt am Main)

  Palmengarten
  Palmengarten
  Kaart met locatie Palmengarten

  Palmengarten is met een oppervlakte van 20 hectare de grootste botanische tuin van Duitsland. In de tuin vind je prachtige flora uit verschillende klimaatzones. Zo kun je o.a. tropische planten, woestijnlandschappen en een subarctisch landschap bewonderen. Afhankelijk van de plaats van herkomst worden de planten in broeikassen of de buitenlucht gehouden. Het hele jaar door worden er ook kleurrijke tentoonstellingen gehouden in de tuin.

  Römer (Frankfurt am Main)

  Römer
  Römer
  Kaart met locatie Römer

  Een van de bekendste bezienswaardigheden in Frankfurt is het middeleeuwse stadhuis. Toen in het jaar 1400 een nieuw stadhuis nodig was is dit gebouw gekocht van een koopmansfamilie en omgebouwd tot een stadhuis. Het complex bestaat uit drie gebouwen waarvan het middelste gebouw eerst het stadhuis was en 'Zum Römer' werd genoemd. Dit is een verwijzing naar de Romeinen. De aangrenzende panden zijn er later mee verbonden en wordt aangeduid als Römer. De Römer werd in de middeleeuwen voor politieke en commerciële doeleinden.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Duitsland bekijken.

  Vervoer

  Frankfurt heeft een belangrijke internationale luchthaven, Frankfurt/Main.

  Geschiedenis

  Al sinds de neolithische tijd wordt deze regio bewoond. Nadat de plaats gebruikt werd door Kelten, Romeinen en Alemannen, werd het rond 600 een koningshof van de Frankische Merovingen. Als dusdanig werd Frankfurt (als Franconofurd, Frankenvoorde of voorde der Franken) in een oorkonde van keizer Karel de Grote uit 794 voor het eerst genoemd. Rooms keizer Lodewijk de Duitser koos de palts te Frankfurt als zijn residentie. Rond de palts ontstond een stad. De Vrije Stad Frankfurt was een stadstaat die bestond van 1813 tot 1866 als deel van de Duitse Bond. Deze staat was een voortzetting van de vrije rijksstad die tot 1806 binnen het Heilige Roomse Rijk bestond. In de Tweede Wereldoorlog onderging Frankfurt zware bombardementen. Na de oorlog werd de stad, op grond van haar geschiedenis en haar centrale ligging, naar voren geschoven als hoofdstad van de Bondsrepubliek, maar uiteindelijk werd dat Bonn. Frankfurt werd wel de economische hoofdstad van het naoorlogse Duitsland en is dat tot op de dag van vandaag nog steeds.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Frankfurt am Main