Het feest van het licht is weer begonnen in India

Geschreven op 14 november 2012 door Dave

NEW DELHI – In heel India is Diwali, het feest van het licht weer begonnen. Van 13 tot en met 17 november vieren de Hindoes en Sikhs de overwinning van het licht op de duisternis, wat symbool staat voor de overwinning van het goede op het kwade. Volgens de kalender van het Hindoeïsme en Sikhisme is dit een van de grootste en helderste festivals van het geloof. Het feest dateert uit 900 na Christus en wordt beschouwd als eerbetoon aan Hindoe-god Ram, die terugkeerde naar Ayodhya na de overwinning op de demonenkoning Ravana.

Het lichtfestival duurt 5 dagen. Deze dagen hebben elk een eigen betekenis en verhaal. Tijdens het vertellen van de verhalen zijn verschillende traditionele rituelen, verlichte symbolische olielampen en algemene vreugde in alle straten te zien. Prachtige vuurwerkshows en het eten van veel zoetigheden zijn voorbeelden van tradities.

'Het is een ritueel om met de familie de tempel te bezoeken op de eerste ochtend van Diwali. Na het bidden versieren we ons huis met bloemen en lichtjes en het feest kan beginnen', zegt Kanchan Singh, een 44-jarige zakenvrouw uit Ashok Vihar.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen