Schrijf een ervaring over Djoser en maak kans op mooie prijzen!

Nieuwe rondreis Djoser door Bulgarije en RoemeniŽ

Geschreven op 18 mei 2017 door Renee

Amfitheater in Plovdiv
Amfitheater in Plovdiv
Djoser heeft een nieuwe 14-daagse rondreis door Bulgarije en Roemenië aan het aanbod toegevoegd. Tijdens deze reis kom je in aanraking met het communistische verleden, de prachtige natuur en moderne kant van beide landen. Je vliegt vanuit Amsterdam naar Sofia en gaat per bus verder langs de bekendste en mooiste plekken van de twee balkanlanden.

Bulgarije

Na een dag in Sofia te hebben doorgebracht ga je op weg naar de eerste highlights van Bulgarije. Je komt in het bijzondere Rila klooster en het historische Plovdiv, die beiden gerekend kunnen worden tot de mooiste plekken van Bulgarije. Onderweg kom je ook nog langs de Stob Pyramides en krijg je veel te zien van de veelzijdige natuur van het land. Op de vijfde dag vervolg je de reis naar het westen van het land, richting de Zwarte Zee. In Kazanlak en Veliko Tarnovo bezoek je de bekende vallei van de Thracische koningen en het Buzludja monument. Na twee dagen bereik je de kustplaats Varna. Op de achtste dag bezoek je nog de Thracische tombes in Sveshtari en het Ivanovo Rots klooster voordat je de reis naar Roemenië vervolgt.

Rila klooster, Bulgarije
Rila klooster, Bulgarije

Roemenië

Op de achtste dag kom je in Boekarest. Vanuit hier reis je verder naar het Sinai klooster, de markt en zwarte kerk van Brasov en het kasteel van Dracula. Op de elfde dag is het dan alweer tijd om een kijkje te gaan nemen in Transsylvanië. Ook hier bezoek je een UNESCO monument, namelijk de Viscri Kerk. Je trekt door het prachtige berglandschap verder naar een van de oudste steden van Roemenië: Sibiu. Na een overnachting in Sibiu ga je via Cozia en Curtea de Arges terug naar Boekarest. Je hebt dan nog anderhalve dag te slijten in de Roemeense hoofdstad voordat je op de veertiende dag weer terug naar Amsterdam vliegt.

Dracula's kasteel
Dracula's kasteel

Praktische informatie

Bij de reis zijn de vluchten, overnachtingen met ontbijt, reisbegeleiding, het vervoer en de excursies inbegrepen in de prijs. Andere optionele excursies zijn bij te boeken. De reis is ook te boeken exclusief de vliegreis. In 2017 boek je de rondreis door Bulgarije en Roemenië bij Djoser voor €1.395,-. De eerste vertrekdatum is 2 september 2017 en daarnaast zijn er al meerdere vertrekdata bekend in 2017 en 2018.