Fox Vakanties steunt campagne 'Stap van de Olifant'

Geschreven op 5 september 2014 door Christel

Toeristen maken een olifantenrit
Toeristen maken een olifantenrit
ANWB reizen biedt sinds 2 september onderdak aan een grote oranje olifant die gemaakt is met een 3D printer. De grote olifant staat symbool voor de campagne 'Stap van de Olifant'. Op deze manier steunt Fox Vakanties, onderdeel van de ANWB, de campagne Stap van de Olifant.

Fox Vakanties maakt deel uit van de ANWB en biedt reizen aan naar verre bestemmingen. Sinds begin dit jaar neemt Fox Vakantie geen excursies meer op in haar programma waarbij olifanten worden ingezet als toeristische attractie. Olifanten worden bijvoorbeeld gebruikt voor olifantenshows en -ritten en worden vaak mishandeld. De World Animal Protection voert al jaren campagne tegen deze mishandeling met de campagne 'Stap van de Olifant'.

Het steunen van deze campagne past binnen het beleid van Fox Vakanties. Binnen de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen behoort Fox Vakanties namelijk tot de kopgroep die richtlijnen opstelt voor het welzijn van dieren in de toeristische sector. Fox Vakanties nodigt reizigers uit om een petitie te tekenen waarmee je belooft geen olifantenritten meer te maken tijdens je vakantie.

Nieuws

Artikelen