Nieuwe rondreis Iran van FOX Vakanties

Geschreven op 15 mei 2017 door Renee

Uitzicht over Teheran
Uitzicht over Teheran
FOX Vakanties heeft een nieuwe rondreis door Iran toegevoegd aan het aanbod. Je vliegt vanuit Amsterdam naar Teheran en reist per bus en trein 16 dagen lang verder door Iran. Overnachten doe je in comfortabele hotels en een traditionele karavanserai. Tijdens de rondreis krijg je de kans om de natuur en cultuur van het oude Perzië en het tegenwoordige Iran goed te leren kennen.

Programma

Je begint de rondreis in Teheran, waar je de oude stad gaat verkennen. Bezoek de bazaars met traditionele producten, het paleis en de vele parken. In de volgende dagen bezoek je ontzettend veel historische en religieuze plaatsen en bouwwerken, zoals de Shazdeh Hossein heiligdom, Vrijdagsmoskee, tempel van Zarathoestra, de Anahita tempel en de tuinen van Takieh Mo’aven ol-Molk. Je bezoekt een aantal plaatsen die van groot belang waren in de tijd van de Zijderoute en waar veel resten van de toenmalige rijkdom te vinden is. Op de zevende dag kom je in Yazd, een van de oudste steden ter wereld. In de volgende drie dagen heb je ruim de tijd om je ogen versteld te doen staan bij het eeuwige vuur, de vele met mozaïek bewerkte gebouwen en de Torens van Stilte.

Jame Moskee, Yazd
Jame Moskee, Yazd


De reis wordt daarna vervolgd met een bezoek aan Kerman, Zeinodin en Shiraz, waar nogmaals ontzettend veel te zien is aan culturele monumenten. Tijdens een stadstour in Shiraz krijg je ook een goed beeld van het dagelijkse leven van de bevolking. Het bekende Persepolis wordt ook zeker niet vergeten. Je bezoekt de ceremoniële hoofdstad van het Achaemenidische koninkrijk Persepolis op weg naar Isfahan. Op de veertiende en vijftiende dag kom je in Isfahan, de stad die vaak wordt genoemd als de mooiste stad van Iran. Na twee dagen rustig te hebben genoten in Isfahan begint de reis terug naar Teheran. Na een tussenstop in Kashan kom je op de zestiende dag terug in Teheran. Vanuit deze stad vlieg je op de laatste dag terug naar Amsterdam.
Persepolis
Persepolis

Praktische informatie

De vluchten, busreizen, overnachtingen, stadstours en reisbegeleiding is inbegrepen in de reis. Een deel van maaltijden en excursies zijn niet erbij inbegrepen. De eerste rondreis door Iran van Fox Vakanties is van 19 juli tot 4 augustus 2017. De volgende vertrekmogelijkheid is op 23 november. Meer informatie over de voorwaarden en vertrekdata is te vinden op de website van de reisorganisatie.

Nieuws

Artikelen