Reisleiders Fox Vakanties halen ANVR-certificaat

Geschreven op 30 december 2013 door Anique

HOOFDORP – Aan het begin van 2013 zijn de reisleiders van Fox Vakanties begonnen met een opleiding voor reisleiders, gecertificeerd door de ANVR. Op deze manier wil de reisorganisatie de professionalisering van de reisbegeleiding waarborgen.

Meerwaarde voor klant

Alle reisleiders van Fox hebben inmiddels hun ANVR-certificaat gehaald. Ook de reisleiders die in het buitenland wonen zijn geslaagd voor het examen. De examens werden onder andere in Zuid-Afrika, Indonesië en Thailand afgenomen. Hiermee zijn het de eerste reisleiders woonachtig in het buitenland die een officieel certificaat uit de reisbranche hebben mogen ontvangen, wat ook voor de klant een grote meerwaarde heeft.

Mijlpaal

Directeur van de ANVR, Frank Oostdam noemt het 'een mooie mijlpaal voor de sector'. 'Er wordt op deze manier voldaan aan de behoefte van de reisbranche om beter samen te werken aan professionele reisbegeleiding. Ook de reisleiders kunnen zich op deze manier als professionals profileren.'

Gekwalificeerde reisleiding belangrijk

De IVOR opleiding die de reisleiders hebben gevolgd is erg praktijkgericht, wat een groot voordeel is voor de reisleiders van Fox. De reisleiding bij Fox Vakanties is namelijk een zeer belangrijk onderdeel van de reizen. De reisleider heeft de grootste invloed op het organiseren van een zorgeloze vakantie voor de consument en bepaald voor een groot deel de algehele indruk van een reisorganisatie. Gekwalificeerde reisleiders zijn dus erg belangrijk. Door middel van het ANVR-certificaat wordt de kwaliteit van de reisleiding gewaarborgd.

Nieuws

Artikelen