Beieren

Kathedraal van Bambergen, Beieren
Kathedraal van Bambergen, Beieren

Beieren is een deelstaat in het zuiden van Duitsland. De deelstaat Beieren is weer onderverdeeld in diverse regio`s. Deze regio`s hebben allen hun eigen karakteristieke bezienswaardigheden. Abten, burgers, priesters, vorsten en gerenommeerde bouwmeesters lieten prachtige bouwwerken en dorpjes na. Je kunt er op ontdekkingstocht door adembenemend mooie landschappen. De streek Allgäu-Bayerisch Schwaben is een paradijs voor alle bergbeklimmers, watersporters en skiërs. Oberbayern heeft een indrukwekkende bergwereld, een lieflijk Vooralpenlandschap, moreneheuvels en uitgestrekte vlakten. De karakteristieke rivieren en ongeveer 200 meren bepalen het beeld van Oberbayern. Ook zijn er nog steden en de plaatsen vol kunst en cultuur, waarvan de cultuurmetropool München de belangrijkste is. Het Beierse bier wordt graag gedronken door mensen uit de hele wereld. Beieren heeft de meeste brouwerijen ter wereld. Hier vind je de oudste bewijzen voor brouwerijactiviteiten in Duitsland. Hertog Wilhelm IV vaardigde in 1516 het bekende reinheidsgebod uit, waarin werd vastgelegd dat Beiers bier geen andere ingrediënten mocht bevatten dan water, hop en gerst.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Beieren
Plaatsen in de buurt van Beieren:

Ervaringen

Jos Burgelman op 16 november 2017 plaats: Beieren, reisperiode: september 2017

Heel rustige omgeving en prima hotel met een luxe aan diverse mogelijkheden, de ligging op een heuvel zorgt voor een prachtig panoramisch zicht , vriendelijk en behulpzaam personeel, bus aan het hotel die je kan gebruiken om 2 km naar beneden het stadje te bezoeken. Enorme keus om te wandelen.

 • Algemeen 10
 • Cultuur 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 10
 • Ligging 8
Petra Eradus -Keijzer op 22 oktober 2017 plaats: Beieren, reisperiode: augustus 2017

Neukirchen beim Heiligen Blut is een gemoedelijk plaatsje met genoeg wandel/fietsgelegenheden en bergactieviteiten in een schitterende omgeving.

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 8
 • Ligging 9
Riet Verhagen op 29 augustus 2017 plaats: Beieren, reisperiode: juni 2017

Hirschbach is een mooi klein dorpje waar de tijd een beetje stil heeft gestaan. Hele vriendelijke en gastvrije mensen.Mooie natuur en een geweldig wandel en fiets gebied.Kortom wil je actief bezig zijn, gaan.

 • Algemeen 9
 • Cultuur 9
 • Restaurants 9
 • Inwoners 9
 • Ligging 10

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Beieren

Munich Residenz (Beieren)

Munich Residenz
Munich Residenz

Het Munich Residenz is het voormalig koninklijk paleis voor Beierse machthebbers van 1508 tot 1918. Het is het grootste stadspaleis in Duitsland en heeft wel 10 binnenplaatsen en 130 kamers. De belangrijkste delen van het paleis zijn Königsbau, Alte Residenz en de Festsaalbau. In het paleis kunnen bezoekers de architectuur, de gedecoreerde kamers en koninklijke collecties bewonderen. De collecties worden tentoongesteld in het museum in het paleis.

Oktoberfest (Beieren)

Oktoberfest
Oktoberfest

Het Oktoberfest is een groots volksfeest dat elk jaar op een terrein dicht bij München wordt gevierd. Het is het grootste bierfestival ter wereld en er komen dan ook altijd veel mensen op af. Het festival duurt ongeveer 3 weken en begint meestal in midden september. Het draait bij het Oktoberfest om twee dingen: bier en gezelligheid. Het feest bestaat uit een kermis en grote tenten. Deze tenten zijn mooi aangekleed en bieden plaats voor duizenden mensen. Rondom de tenten vind je de Biergarten waar zes verschillende biermerken geschonken worden. Er is ook een leuke parade op de eerste zondag van het feest waar traditionele kledij centraal staat.

Slot Neuschwanstein (Beieren)

Slot Neuschwanstein
Slot Neuschwanstein

Slot Neuschwanstein is een kasteel in Beieren, gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw. Het kasteel is in opdracht van koning Lodewijk II van Beieren gebouwd. Hij stierf echter en het kasteel is daarom nooit afgemaakt. Enkele weken na zijn dood werd het kasteel geopend voor het publiek en sindsdien is het een toeristische trekpleister. Slot Neuschwanstein wordt ook vaak een sprookjeskasteel genoemd. Het kasteel van Doornroosje in Disneyland in Californië is op Slot Neuschwanstein gebaseerd.

Slot Nymphenburg (Beieren)

Slot Nymphenburg
Slot Nymphenburg

Slot Nymphenburg is een paleis in München dat vroeger gebruikt werd als zomerverblijf voor de heersers van Beieren. Koning Ferdinand Maria liet het slot bouwen als cadeau voor zijn vrouw. De reden van dit grootse cadeau was de geboorte van een troonopvolger. Het paleis heeft een prachtig park en diverse musea. Andere hoogtepunten van het paleis zijn de eetzaal, de slaapkamer van de koning en de portrettengalerij.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Duitsland bekijken.

Geschiedenis

Beieren ontstond toen een Germaanse stam, de Bajuwaren, in de 6e eeuw na Chr. het gebied binnenviel en er een hertogdom stichtte. Bij de opdeling van het Frankische Rijk in 843 in het Verdrag van Verdun kwam Beieren ongedeeld bij het Oost-Frankische Rijk onder Lodewijk de Duitser. Binnen het Oost-Frankische Rijk was Beieren het kernland van de koningen.

Heb je interesse in een reis naar Beieren? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Beieren, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Duitsland? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen