Recept: Mexicaanse nacho's

Mexicaanse nacho schotel
Mexicaanse nacho schotel

Iedereen kent het wel: de Mexicaanse nacho's. Dat ze oorspronkelijk uit Mexico komen spreekt voor zich. Maar hoe is deze Mexicaanse lekkernij eigenlijk ontstaan? Ignacio 'Nacho' Anaya bedacht dit gerecht in 1943, hij moest voor zijn restaurant een snelle en nieuwe snack bedenken, waarbij maar weinig ingrediënten nodig waren. Toevallig had hij in de keuken tortilla's en cheddarkaas tot zijn beschikking. De tortilla's sneed hij vlug in driehoeken en bestrooide ze met kaas. Nadat Ignacio de tortilla's had warm gemaakt, versierde hij het met gesneden ingelegde jalapeño pepers. Toen de klanten vroegen hoe het gerecht heette, antwoordde hij "Nacho's Especiales". Vanuit hier verspreidde het gerecht zich over de hele wereld en werden er allerlei varianten van gemaakt. Het was altijd bedoeld als tussengerecht, maar met wat meer ingrediënten is het ook een aanrader als hoofdgerecht. 

Walter van ProjectGezond deelt met ons hun versie van de nachoschotel. Voor hem is de schotel een groot aandenken aan hun huwelijksreis in Mexico, iedere keer wanneer ze dit samen eten, dromen ze weer even weg naar die prachtige droomreis. 

Heb je weinig kennis van Mexico? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Ingrediënten:

- 80 gram tortilla chips (naturel)
- 100 gram mager rundergehakt
- 400 gram Mexicaanse roerbakgroente
- 1 tomaat
- 75 gram crème fraîche
- 35 gram geraspte kaas
- Mexicaanse kruiden (Tex-Mex kruiden)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Marineer het gehakt met de Mexicaanse kruiden. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

2. Verhit olie ik een wokpan en bak het rundergehakt rul. Voeg na circa 2 minuten de Mexicaanse roerbakgroente toe en laat deze zo'n 5 minuten meebakken.

3. Verdeel de helft van de tortilla chips over de bodem van de ovenschaal en bedek de chips met het gehaktmengsel. Gebruik nu de andere helft van de chips en smeer op elk chipje een klein beetje crème fraîche. Steek de chips schuin in het gehaktmengsel. De eventuele overgebleven crème fraîche kun je opdelen over de nachoschotel. Strooi als laatste de geraspte kaas over de schotel en zet het zo'n 8 minuten in de oven.

Tips & tricks
Hou je het liever nog wat magerder? Vervang dan het gehakt voor kleine stukjes kipfilet.

Voedingswaarde (per persoon)
Kcal: 524
Eiwit: 21,5 gram
Koolhydraten: 34,8 gram
Vet: 31,9 gram
Vezels: 8,1 gram

Eet smakelijk!

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen