Leukste festivals zomer 2016 (Nederland)

Concert at Sea in Zeeland
Concert at Sea in Zeeland

De beste tijd om optimaal te genieten van een festival is in de zomer. Hebben wij even geluk dat wij Nederlanders gek zijn op zomerfestivals. Dus vind jij het ook zo heerlijk om samen te genieten in het zonnetje met sfeervolle muziek op de achtergrond? Mis dan vooral niet een van deze vijf festivals aankomende zomer!

Heb je weinig kennis van Nederland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Libelle Zomerweek

Van 23 tot en met 29 mei 2016 vindt de jaarlijkse Libelle Zomerweek plaats op het Almeerderstrand in Almere. Ook dit jaar staat deze zomerweek in het teken van het geliefde lifestyleblad. De zomerweek is speciaal bedoeld om de lezers meer te betrekken bij een van de meest gelezen tijdschriften van Nederland. Speciaal aan dit jaar is dat het festival zijn 20-jarige jubileum viert, dit betekent extra feest. Het is wel vanzelfsprekend dat het festival voornamelijk door vrouwen wordt bezocht, aangezien het grootste deel van de Libelle-lezers vrouwen zijn. Een aantal grote namen die gaan optreden tijdens de Libelle Zomerweek zijn Jan Smit, de 3J's, Sandra van Nieuwland, Jeroen van der Boom en Lange Frans. Maar er is meer; er zijn meer dan 300 stands, het evenement is gelegen in een kleurrijke omgeving op het strand en er zijn diverse workshops, zoals je eigen Ibiza-tas pimpen of een complete metamorfose nemen. Vanaf €15,95 kun je één dag van de Libelle Zomerweek bijwonen. Bestel hier je kaarten

Vraag gratis een offerte aan

Oerol Festival

Misschien heb je er al ooit van gehoord: het Oerol Festival. Van 10 tot 19 juni 2016 is er op Terschelling een van de bijzonderste theaterfestivals in Europa. Het begon allemaal in 1982, toen stond heel Terschelling tien dagen in het teken van (straat)theater, dans, muziek en beeldende kunst. Tegenwoordig is het festival zo uitgebreid dat je op de meest bijzondere locaties van het waddeneiland prachtige voorstellingen en spektakels kunt bezichtigen. Denk hierbij denk hierbij aan mime acts, theater en hilarische circusvoorstellingen. Ondertussen is het festival niet meer weg te denken van het eiland en onder de theaterliefhebbers. Ook wordt Oerol elk jaar door tienduizenden festivalgangers bezocht. Vooral kunstenaars vinden hun weg naar het eiland tijdens Oerol festival, zij kunnen hier samen met andere kunstenaars hun passie en creativiteit delen. Vanaf €20,00 kun je al een bezoek brengen aan Oerol Festival. Bestel hier je kaarten.

Oerol festival 2016
Oerol festival 2016

Concert at Sea

Concert at Sea is het grootste betaalde festival in de provincie Zeeland. In 2006 werd het evenement opgericht door de Zeeuwse popgoep BLØF in samenwerking met de Ondernemers Vereniging Renesse. Het begon als een eendaags concert met 60.000 bezoekers, nu is het uitgebreid naar een tweedaags evenement dat zo'n 40.000 bezoekers per dag trekt. Dit jaar vindt het festival plaats op 1 en 2 juli 2016 in de Brouwersdam Zeeland. De hoofdacts voor deze avond zijn Faithless, Skunk Anansie, Guus Meeuwis en Douwe Bob. Daarnaast kun je heerlijk genieten van een drankje in het zand met uitzicht op zee of een ritje maken in het reuzenrad tijdens de zonsondergang. Al met al, Concert at Sea is meer dan een gewoon muziekconcert! 

Concert at sea 2016
Concert at sea 2016

Het Internationale Vuurwerkfestival

Het Internationale Vuurwerkfestival in Scheveningen bestaat sinds het jaar 1979. Het begon als een kleinschalig evenement, maar het groeide uiteindelijk uit tot een echte publiekstrekker. Aangezien het vuurwerkfestival steeds geliefder werd in de loop van de jaren, is het festival tegenwoordig twee weekenden in augustus in plaats van één. Dit jaar vindt alweer de 37e editie plaats op het strand van Scheveningen. Zo gaan er op 12 & 13 en 19 & 20 augustus 2016 honderden vuurpijlen de lucht in vanaf het water. Tienduizenden bezoekers gaan aan de kust staan om de spectaculaire vuurwerkshows van deze avonden te bewonderen. Om de beste plaats te bemachtigen moet je snel zijn, want de strandtentjes en restaurants lopen snel vol. Verder is er naast de vuurwerkshow nog veel meer te beleven in Scheveningen tijdens deze weekenden. Dus ook voor een weekendje weg is een van deze weekenden een echte aanrader. Daarnaast is het vuurwerkfestival ook nog eens gratis! Kijk hier voor meer informatie over het Internationale Vuurwerkfestival in Scheveningen.

Het Internationale Vuurwerkfestival Scheveningen 201- Peter Baas
Het Internationale Vuurwerkfestival Scheveningen 201- Peter Baas

Het Grachtenfestival

Van 12 tot en met 21 augustus 2016 vindt het jaarlijkse Grachtenfestival in Amsterdam plaats. In deze week bezoeken zo'n 54.000 bezoekers uit binnen- en buitenland dit 10-daagse festival. Naast bekende muzikanten en orkesten is het festival ook bedoeld om nieuwe muzikanten van over de hele wereld een kans te geven om zichzelf meer bekendheid te geven. Diverse locaties in het hart van de stad worden omgetoverd tot concertzalen en podia. Door de unieke sfeer en de ongekende gezelligheid die tijdens het Grachtenfestival in de stad hangt is het geschikt voor zowel jong als oud. Wel wordt er voor een aantal locaties entree gevraagd, deze prijzen komen medio juni online. Voor meer informatie bekijk de website.

Het Grachtenfestival 2016
Het Grachtenfestival 2016


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen