De Oranjecamping

De Olympische Spelen en het EK 2012 komen er weer aan en dat betekent dat ook dit jaar De Oranjecamping weer van de partij is. Inmiddels is De Oranjecamping tot een professionele organisatie uitgegroeid.

Heb je weinig kennis van Nederland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wat is de Oranjecamping?

Bij een groot toernooi waar Oranje aan deelneemt, is De Oranjecamping niet meer weg te denken. Voor supporters van het Nederlands elftal is het overnachten op zo'n camping in combinatie met sport een unieke vakantiebelevenis. Het eerste jaar dat dit georganiseerd werd, was in 2004. De basiselementen van het concept van de Oranjecamping zijn: kamperen op een camping met goede voorzieningen, elke ochtend een lekker ontbijtje, transfer(s) van camping naar speelstad op de dagen dat er wedstrijden gespeeld worden, optredens en DJ's in grote feesttenten, voorbeschouwingen van het toernooi en alle wedstrijden op een groot scherm, dagelijks diverse activiteiten en Nederlands personeel. Bij iedere editie van De Oranjecamping wordt de nadruk gelegd op het beleven van een fantastische vakantie in combinatie met de liefde voor Oranje en voetbal.

Het idee

Volgens organisator Jokko de Wit was De Oranjecamping in 2004 een uit de hand gelopen project. De organisator studeerde in 1997 in Estoril Portugal, wanneer bekend werd dat het EK in het Zuid-Europese land gespeeld zou worden. In 2002 richtte Jokko 'Club Travel' op, met als doel om voor reizen te organiseren groepen. In samenwerking met www.oranjefans.nl werd niet veel later het concept geboren voor De Oranjecamping. Samen met compagnon Jeroen Toonen, die vanaf het eerste moment betrokken is als projectleider, runt Jokko de Wit De Oranjecamping.

Portugal 2004

Zijn vuurdoop beleefde de camping tijdens het EK 2004 dat gehouden werd in Portugal. In de zomer van 2004 werd het kleine kustplaatsje Espinho overvallen door grote groepen oranjefans. Camping Municipal stond binnen de kortste keren vol en bruiste van de Hollandse gezelligheid. Terwijl er maar 400 personen verwacht werden, kwamen er ongeveer 800 personen op af.

Duitsland 2006

Omdat Portugal een groot succes was, vond de tweede editie van De Oranjecamping plaats tijdens het WK in Duitsland. De media-aandacht was net als de voorgaande keer erg groot, ook dankzij de nieuwe vorm. Op 3 verschillende plaatsen in Duitsland werd het oranjekamp opgebouwd, om niets van de sfeer te missen en dicht bij de speelsteden in de buurt te blijven. De camping werd twee keer per dag afgebroken en opgebouwd. Er werd gekampeerd en feest gevierd in Schlaitz, Sonnenbuhl-Erpfingen en in Wertheim am Main. Verdeeld over de 3 campings vonden er rond de 13.000 overnachtingen plaats, wat er voor zorgde dat De Oranjecamping tot een oranjefenomeen uitgroeide.

Zwitserland 2008

Nadat er weer 2 jaar voorbij waren, nam De Oranjecamping tijdens het EK in Zwitserland nog grotere vormen aan. Voor de massaal afgereisde campingbezoekers was de schitterende locatie in Unterseen een uitstekende uitvalbasis. Minstens 5.500 personen kwamen hier op af, wat het feest nog groter maakte dan de jaren hiervoor. Een combinatie van topoptredens en sportieve activiteiten zorgden voor een geweldige sfeer. Dit volksfeest werd door 220 man personeel in goede banen geleid, ook de derde editie was weer een succes.

Zuid-Afrika 2010

Een hele nieuwe uitdaging volgde in 2010; De Oranjecamping ging naar een ander continent, namelijk Afrika. 2.000 reizigers gingen mee om de unieke Oranjecamping-ervaring in Zuid-Afrika op te doen. De oranjekaravaan volgde het Nederlands elftal en trok van de ene speelstad naar de andere. Vanuit Pretoria naar Durban en via de Garden Route naar Kaapstad verplaatsten oranjefans zich met kampeertrucks, campers en 4x4-voertuigen. Deze editie was een buitengewone ervaring, met een combinatie van feest, een reis van 3.500 kilometer, oranjetrots en een intense kennismaking met het prachtige Zuid-Afrika. Gasten werden hartverwarmend ontvangen door de lokale bevolking. Dankzij de goede prestaties van het Nederlands elftal werd er door De Oranjecamping een driedaagse finalereis aangeboden, die uitverkocht was binnen anderhalve dag.

2012 Oekraïne & Londen

In 2012 zal het EK in Oekraïne plaatsvinden, dus zal de Oranjecamping van 2012 dit jaar op het eilandje Charkov liggen. Vanaf 7 tot en met 18 juni zal deze geopend zijn. Het is mogelijk om met eigen vervoer te gaan, met een bus mee te gaan of te vliegen.

Naast het EK in Oekraïne, vindt in 2012 ook de Olympische Spelen in Londen plaats. Dit sportspektakel kunnen sportliefhebbers live meemaken, want de Oranjecamping is ook hier aanwezig. De camping zal zich in het hart van het grootste multisportevenement ter wereld bevinden, aan de rivier de Thames en naast de O2 arena. Alle Olympische venues liggen in de buurt en zijn goed te bereiken met de metro. De spelen zullen van 27 juli tot en met 12 augustus gehouden worden.

Interesse in een reis naar Nederland? We helpen u hier graag bij. Er is nog geen zekerheid wanneer we weer op vakantie kunnen gaan. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.


Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen