Tien leukste Nederlandse reisblogs

Reisinspiratie opdoen via verschillende reisblogs
Reisinspiratie opdoen via verschillende reisblogs

Naast Reisgraag.nl zijn er ook veel andere sites waar je reisinspiratie op kunt doen, denk bijvoorbeeld aan de Nederlandse reisblogs. Deze worden bijgehouden door verschillende reizigers, van de zusjes van Travellab tot aan het reizende stel van Reishonger, maar ook gewoon door individuele reizigers zoals Laura van What About Her. Wij hebben de tien leukste Nederlandse reisblogs hieronder voor jou op een rijtje gezet!

Heb je weinig kennis van Nederland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Reismeisje

Reismeisje is de blog van Wendy. Sinds haar eerste verre reis naar India is ze verslaafd geraakt aan reizen naar verre landen. Ze zoekt in deze landen het lokale leven en het avontuur op en dit deelt zij op haar blog. Ze geeft onder andere reistips en maakt foto’s en filmpjes tijdens haar reizen die ze bij haar reisverslagen plaatst. Alle foto’s en filmpjes op de blog zijn dus door haar zelf gemaakt of door haar man Gerben, die fulltime fotograaf is. Samen hebben ze al meer dan 100 landen gezien en dit gaan er nog zeker meer worden.

De reisblog Reismeisje
De reisblog Reismeisje

Travelvalley

Op de blog van Travelvalley schrijven meerdere bloggers over de nieuwe plekken die ze ontdekken, de ervaringen die ze daar opdoen en de nieuwe mensen die ze ontmoeten tijdens hun reizen. Daarnaast lees je alles over de huidige reistrends en krijg je aan de hand van tips en foto’s informatie over vele reisbestemmingen. De oprichtster van Travelvalley is Marloes, ook zij deelt haar reiservaringen op de blog. 

De reisblog Travel Valley
De reisblog Travel Valley

Reishonger

De blog Reishonger richt zich op alle avonturiers die van (wereld)reizen houden. Verschillende bloggers dragen bij aan de blog. Je leest over al hun reisavonturen met daarbij de mooiste foto’s en video’s. De oprichters zijn het stel Martijn en Dionne. Ook zij delen hun reisverhalen en reistips, die gaan over landen over de hele wereld. Bovendien wordt je op de blog op de hoogte gehouden van het laatste reisnieuws. 

De reisblog Reishonger
De reisblog Reishonger

Droomplekken.nl

Droomplekken.nl is een blog waar de mooiste en meest unieke bestemmingen ter wereld worden beschreven. De oprichter van de blog is Corno van den Berg. De meeste informatie die op de blog staat komt van Corno zelf. Hij heeft namelijk al veel reizen gemaakt naar bestemmingen gelegen over de hele wereld. Ook een groot deel van de foto’s heeft Corno zelf gemaakt, maar wat maakt iets nu tot een droomplek? Hiervoor kijkt Corno vooral naar de historie en natuur van de plaats. Daarnaast let hij ook op of het toeristisch is of niet en of het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De droomplekken die op de blog staan zijn wereldsteden, cultuursteden, nationale parken, natuurmonumenten, cultuurmonumenten en eilanden(groepen).

De reisblog Droomplekken.nl
De reisblog Droomplekken.nl

Reisjunk

De bloggers van Reisjunk reizen de hele wereld over om hun volgers te inspireren met de mooiste en meest interessante plekken op aarde. De reizen zijn niet zomaar reizen, ze beklimmen namelijk vulkanen, eten insecten en bezoeken de mooiste bounty-eilanden. Op locatie maken zij foto’s en filmpjes die de volgers een goed beeld geven van al deze mooie plekken. Greg Gerrits heeft de blog opgericht. Hij reist graag naar Azië en weet ons op zijn blog altijd weer te verblijden met prachtige collectie reisfoto's.

De reisblog Reisjunk
De reisblog Reisjunk

Travellab

Al van kinds af aan gaan de zusjes en oprichters van Travellab, Serena, Larissa en Tara, samen op reis. Naast dat ze samen op reis gaan, gaan de zusjes ook individueel veel op reis. Hun persoonlijke reisverhalen delen ze iedere week op hun blog Travellab. Bovendien houden de zusjes een reisvlog bij en hebben ze een veel bezochte Instagrampagina, waar je al hun reisfoto’s kunt zien. Serena deelt vooral reiservaringen over city trips, road trips, leuke winkeltjes en tips van de lokale bevolking. Larissa laat de volgers graag de best hotspots zien, zoals schitterende panorama uitzichten en knusse cafés. Daarnaast wijst Tara de volgers erop wat en waar ze het beste kunnen eten.

De reisblog Travellab
De reisblog Travellab

What About Her

Het gezicht achter de blog What About Her is Laura Coolen. Ze is gek op het ontdekken van nieuwe plekken en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur, zowel in het binnen- als buitenland. Met haar reisverhalen, foto’s en reisfilms wil ze een inspiratiebron zijn voor haar volgers. De reisfilms worden gemaakt in samenwerking met haar vriend die filmmaker is. Laura’s hart ligt bij reizen en dat valt goed terug te zien aan alle mooie plekken, belevenissen en persoonlijke momenten die ze deelt tijdens haar reizen.

De reisblog What About Her
De reisblog What About Her

Ciao tutti

Op de blog Ciao tutti kunnen de volgers iedere dag genieten van de Italiaanse keuken, taal en cultuur. Daarnaast is dit de grootste blog over Italië in Nederland. Je leest op de blog ook alles over films, boeken, restaurants en evenementen in Italië. Daarnaast schrijven de bloggers over leuke weetjes, het laatste nieuws uit Italië en nuttige tips voor als je in Italië bent. De oprichtster is Saskia Balmaekers, zij schrijft samen met nog 5 anderen de informatie op de blog.

De reisblog Ciao tutti
De reisblog Ciao tutti

BerlijnBlog

Wil jij meer te weten komen over Berlijn? Dan is BerlijnBlog de blog voor jou. Hier lees je alle ins- en outs over de Duitse stad Berlijn. Van diepgaande historische artikelen tot tips voor leuke bars en bezienswaardigheden. Ook doe je de Berlijnse sfeer op aan de hand van foto’s over het Berlijnse leven. Er staan feiten en tips op de blog die volgers helpen bij hun reis plannen naar Berlijn. De schrijfster van de blog is Marjolein van der Kolk, zij is nadat zij een jaar in Berlijn heeft gestudeerd helemaal verliefd geworden op de stad. Deze liefde wilde zij maar al te graag met de rest van de wereld delen en daarom richtte ze BerlijnBlog op.

De reisblog BerlijnBlog
De reisblog BerlijnBlog

We Are Travellers

We Are Travellers is een blog met reisinformatie over landen die liggen verspreid over de hele wereld. Van tips over roadtrips en stedentips in Europa tot aan reizen door Azië of Amerika: je vindt het er allemaal. Daarnaast vind je op de blog foto’s, reisfilms, reisnieuws, de leukste reisgadgets en handige infographic’s. De bedenkster van de site is Roëll de Ram, na haar backpackreis in Brazilië en haar wereldreis van 6 maanden kon zij niet meer zonder het reisavontuur. Tips van haar reizen deelt ze graag met de volgers van de blog. Naast Roëll schrijven er nog een aantal andere reisbloggers over hun reiservaringen.

De reisblog We Are Travellers
De reisblog We Are Travellers

Interesse in een reis naar Nederland? We helpen u hier graag bij. Er is nog geen zekerheid wanneer we weer op vakantie kunnen gaan. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.


Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen