Stuttgart

Schlossplatz kasteelplein Stuttgart
Schlossplatz kasteelplein Stuttgart

Stuttgart ligt aan de Neckar in de streek Schwaben in het zuiden van Duitsland. Stuttgart is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Stuttgart is een metropool met een schitterende kunst- en cultuurwereld en veel winkels. De inwoners van Stuttgart weten wat feestvieren is! Wereldberoemd en geliefd zijn het gezellige Cannstatter Volksfest, het gemoedelijke wijnfeest Weindorf en de sfeervolle kerstmarkt. Met de auto-industrie van Stuttgart zijn de namen van Carl Benz, Gottlieb Daimler en Ferdinand Porsche verbonden. Op korte afstand van de stad vind je onder meer de prachtige buitenpaleizen Ludwigsburg en Schloss Solutide. De mensen die wat cultuur willen opsnuiven, kunnen terecht in de Staatsgalerie en het kunstmuseum. Voor de autofanaat is een bezoek aan het Mercedes- of het Porsche Museum zeker de moeite. Tevens worden er in Stuttgart veel activiteiten georganiseerd. Zo kun je een citytrip boeken door de stad en zijn er naast de genoemde musea ook nog heel veel leuke bezienswaardigheden. De verbinding met Stuttgart is ook erg goed, waardoor je er makkelijk kunt komen.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Stuttgart
Plaatsen in de buurt van Stuttgart (Duitsland) :
 • Baden-Württemberg (17 km)
 • Karlsruhe (62 km)
 • Mannheim (95 km)
 • Mainz (152 km)
 • Frankfurt am Main (154 km)
 • Neurenberg (158 km)
 • Neunkirchen (159 km)
 • Sleeswijk–Holstein (160 km)
 • Wiesbaden (161 km)
 • Beieren (164 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Stuttgart

  Mercedes-Benz Museum (Stuttgart)

  Mercedes-Benz Museum
  Mercedes-Benz Museum
  Kaart met locatie Mercedes-Benz Museum

  Bijna iedereen kent automerk Mercedes-Benz wel. In Stuttgart is het internationale hoofdkantoor gevestigd. Je vindt in de stad tevens het Mercedes-Benz Museum. Dit museum documenteert ruim 130 jaar aan de geschiedenis van de auto-industrie. Tijdens een twee uur durende rondleiding maak je als het ware een reis door de tijd en leer je alles over de geschiedenis van de auto. Hier kun je tevens een aantal tentoonstellingen en natuurlijk hele oude en nieuwe auto's bewonderen.


  Schloss Solitude (Stuttgart)

  Schloss Solitude
  Schloss Solitude
  Kaart met locatie Schloss Solitude

  Schloss Solitude is een voormalig jachtslot uit de 18e eeuw. Het is destijds gebouwd voor de hertog van Württemberg. 'Solitude' is Frans voor 'eenzaamheid'. Het kasteel heeft deze naam gekregen omdat het bedoeld was als toevluchtsoord. De hertog kwam hier om rust op te zoeken. Schloss Solitude heeft verschillende functies gehad. Zo werd het ook gebruikt als een school, een kunstacademie, een militaire academie en als universiteit. Het kasteel is inmiddels gerestaureerd en is tegenwoordig geopend voor het publiek.

  Staatsgalerie Stuttgart (Stuttgart)

  Staatsgalerie Stuttgart
  Staatsgalerie Stuttgart
  Kaart met locatie Staatsgalerie Stuttgart

  Staatsgalerie Stuttgart is een belangrijk kunstmuseum in Stuttgart. Het is een van de meest bezochte musea in heel Duitsland. De collectie staat vooral in het teken kunst uit de 20e eeuw. Ongeveer 800 kunstwerken zijn te zien bij de permanente tentoonstelling van Staatsgalerie Stuttgart. Het museum is van dinsdag t/m zondag geopend. Tegen betaling is het mogelijk om deel te nemen met de rondleiding.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Duitsland bekijken.

  Vervoer

  De stad heeft een internationaal vliegveld, Stuttgart International Airport. Het openbaar vervoer in Stuttgart is goed geregeld. Stuttgart is een echte metropool, waarbij het fijn kan zijn om jezelf te vervoer door middel van het openbaar.

  Geschiedenis

  De naam Stuttgart verwijst naar de oorsprong van de stad: het was namelijk oorspronkelijk een stoeterij (oftewel: paardenfokkerij). Nadat het kasteel van Württemberg in 1311 was afgebrand, verplaatsten de graven van Württemberg hun residentie naar Stuttgart. Stuttgart kreeg in de 13e eeuw stadsrechten van de markgraven van Baden, maar was in latere eeuwen vooral het centrum van het concurrerende Württemberg, dat van 1806 tot 1918 een koninkrijk was. Vanaf 1918 was Stuttgart de hoofdstad van deelstaten, achtereenvolgens Württemberg (tot 1945), Württemberg-Baden en Baden-Württemberg (vanaf 1952). In de Tweede Wereldoorlog leed de stad grote schade tijdens geallieerde luchtaanvallen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Stuttgart