Brandenburg

Spreewald Brandenburg Duitsland
Spreewald Brandenburg Duitsland

Brandenburg is een deelstaat in het oosten van Duitsland. Brandenburg grenst in het oosten aan Polen en aan de deelstaten Mecklenburg-Voor-Pommeren, Saksen, Saksen-Anhalt en Nedersaksen. Brandenburg is een relatief dunbevolkte deelstaat, die georiënteerd is op de stad Berlijn. Deze stad hoort wel bij het historische Brandenburg, maar sinds 1920 ligt het als een enclave middenin. De hoofdstad van Brandenburg is Potsdam. Een andere grotere stad is Cottbus in het zuidoosten. Brandenburg is onderverdeeld in 14 districten (Landkreise) en 5 stadsdistricten (kreisfreie Städte). De stadsdistricten zijn Brandenburg an der Havel, Cottbus, Frankfurt an der Oder en Postdam.

Aanbieders van vakanties naar Brandenburg
Booking.com (hotel) Klik
Kras (allround) Klik
Interhome (vakantiehuizen) Klik
Belvilla (vakantiehuizen) Klik

Landkaart Brandenburg
Plaatsen in de buurt van Brandenburg:
 • Berlijn (25 km)
 • Potsdam (7 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Brandenburg

  Bad Saarow (Brandenburg)

  Bad Saarow
  Bad Saarow

  Wie ontspanning zoekt kan terecht in de ongerepte natuur van Bad Saarow. Het eerste kuuroord van Brandenburg, de Saarowtherme, is hier te vinden aan de Scharmutzelsee. De Saarowtherme is een oase van ontspanning en gezondheid. Bezoekers van de kuuroord kunnen genieten van het warme zouthoudende water uit de Catherinenquelle en van wellnessbehandelingen. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van het modderbad, de schoonheidssalon en de sauna. Dit kuuroord is dus zeer veelzijdig en daarnaast ook gesitueerd in een prachtige groene omgeving. Dit gebied is een geliefde vakantiebestemming voor wie ontspanning zoekt, gezinnen en natuurliefhebbers. Bad Saarow is 'the place to be' voor wie even wilt ontsnappen van de drukte in de stad.

  Spreewald (Brandenburg)

  Spreewald
  Spreewald

  Uniek voor de deelstaat Brandenburg is het Spreewald, een bosrijk veengebied op een uur afstand van Berlijn. Met een 970 kilometer lang netwerk van waterwegen is dit biosfeerreservaat een uniek landschap en wordt het ook wel het Groene Venetië genoemd. Het is een labyrint van kleine rivieren die je het beste met de platbodem of de Spreewaldboot kunt verkennen. Met de vele smalle bruggen zijn de verschillende 'wooneilanden' te bereiken. Sinds 1991 staat het Spreewald op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege de zeldzame planten- en diersoorten die hier voorkomen. Het landschap is geschikt voor het maken van fiets- en wandeltochten. Het Spreewald wordt daarom jaarlijks door duizenden bezoekers bezocht.

  Ziegeleipark Mildenberg (Brandenburg)

  Ziegeleipark Mildenberg
  Ziegeleipark Mildenberg

  Een van de meest belangrijke monumenten van de industriële cultuur in Europa is het Ziegeleipark Mildenberg. Het was voorheen een historische steenfabriek waar miljarden stenen werden gebakken. Tegenwoordig is het industrieel cultuurpark toegankelijk voor bezoekers. Hier kun je een bezoekje brengen aan het museum, een ritje maken met diverse treinen of deelnemen aan de rondleiding. Genieten van de natuur in het park is ook een aanrader. Er worden ook regelmatig evenementen gehouden in het Ziegeleipark Mildenberg.

  Ziegeleipark Mildenberg (Brandenburg)

  Ziegeleipark Mildenberg
  Ziegeleipark Mildenberg

  Een van de meest belangrijke monumenten van de industriële cultuur in Europa is het Ziegeleipark Mildenberg. Het was voorheen een historische steenfabriek waar miljarden stenen werden gebakken.Tegenwoordig is het industrieel cultuurpark toegankelijk voor bezoekers. Hier kun je een bezoekje brengen aan het museum, een ritje maken met diverse treinen of deelnemen aan de rondleiding. Genieten van de natuur in het park is ook een aanrader. Er worden ook regelmatig evenementen gehouden in het Ziegeleipark Mildenberg.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Duitsland bekijken.

  Geschiedenis

  De ontwikkeling van Brandenburg is nauw verbonden met de naam Hohenzollern. Koningen en keizers die uit dit adellijk geslacht stamden, zoals Frederik II de Grote, verschaften de Duitse staat Pruisen met zijn centrum in het gebied van het huidige Brandenburg en Berlijn, binnen Europa een belangrijke positie. Brandenburg werd gesticht in het jaar 1157 door Albrecht de Beer. Hij werd de eerste markgraaf van Brandenburg, nadat hij het gebied van de Duitse keizer in leen had gekregen. Tussen de 13e en de 17e eeuw kreeg het gebied door grote branden, epidemieën en vooral door de Dertigjarige Oorlog telkens weer enorme tegenslagen te verwerken.

  Heb je interesse in een reis naar Brandenburg? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Brandenburg, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Duitsland? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen