Recept: Mexicaanse rijstepap

Arroz con leche
Arroz con leche

Waarschijnlijk heb je nog nooit van de naam 'arroz con leche' gehoord, of misschien ook wel. Maar dit is dus de naam voor een bekend Mexicaans toetje. Al hoewel ik niet wil zeggen dat het typisch Mexicaans is, want waarschijnlijk heb jij dit toetje ook wel ooit gegeten bij je (groot)moeder thuis. In Nederland noemen we het namelijk gewoon rijstepap, in Frankrijk noem je het Riz au lait en zo heeft ieder zijn eigen naam ervoor. Natuurlijk heeft elk land er zijn eigen draai aan gegeven en zo deed Mexico dat ook. Zo zijn er in het Mexicaanse land talloze versies van deze 'doodgewone' rijstepap, ofwel arroz con leche te vinden. Een goede rijstepap is dan ook overheerlijk en 'nee' dan bedoel ik niet de rijstepap uit een pakje. Vandaar dat Simone's Kitchen haar recept van de Mexicaanse rijstepap met ons deelt. Tevens kun je dit recept eten als een warm dessert of als een koud ontbijt.

Astrid 'Yucatan is het schiereiland in het oosten van Mexico. Ga jij graag naar een bestemming met een aangename temperatuur, houd je van zon, zee en strand of vind je duiken erg leuk? Dan is Yucatan een uitstekende vakantie bestemming. Naast het relaxen kun je er ook erg veel leuke dingen ondernemen. Zo heb ik de tempels van Tulum bezocht, heb ik gesnorkeld met schilpadden, ben ik een dagje naar het eiland Cozumel geweest om te snorkelen en heb ik een leuke dagtrip gemaakt naar verschillende cenotes in de omgeving. Kortom, een fantastische plek waar je een mooie afwisseling kunt maken in relaxen en cultuur.á', Astrid - reisexpert Mexico gratis reisvoorstel >>

Ingrediënten 4 bakjes

- 1 kop pandanrijst
- 2 kaneelstokjes
- 1 steranijs
- 1/4 tl zout
- 500 ml water
- 470 ml Alpro Amandeldrink ongezoet
- 240 ml Alpro Verse Sojadrink light
- 1/2 cup gedroogde cranberries
- 200 gram suiker
- gemalen kaneel (ter garnering)

Bereidingswijze

1. Doe de pandanrijst, de kaneelstokjes, de steranijs, het zout en het water samen in een steelpannetje (niet te klein) en breng dit aan de kook. Dek de steelpan af met een deksel en zet het vuur laag. Laat het geheel rustig pruttelen totdat alles is opgenomen in de rijst. Dit duurt circa 15 minuten.

2. Schud de Alpro Amandeldrink ongezoet en de Alpro Sojadrink light bij de rijst en warm dit op tot het begint te borrelen. Roer nu de suiker erdoorheen en voeg de gedroogde cranberries toe. Laat het geheel 10 à 15 minuten onafgedekt pruttelen. Roer ondertussen een paar keer door.

3. Zet het vuur uit en laat het mengsel iets afkoelen. Serveer het met wat gemalen kaneel.

Bereidingstijd: 35 minuten

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?á

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen