Recept: Mexicaanse rijstepap

Arroz con leche
Arroz con leche

Waarschijnlijk heb je nog nooit van de naam 'arroz con leche' gehoord, of misschien ook wel. Maar dit is dus de naam voor een bekend Mexicaans toetje. Al hoewel ik niet wil zeggen dat het typisch Mexicaans is, want waarschijnlijk heb jij dit toetje ook wel ooit gegeten bij je (groot)moeder thuis. In Nederland noemen we het namelijk gewoon rijstepap, in Frankrijk noem je het Riz au lait en zo heeft ieder zijn eigen naam ervoor. Natuurlijk heeft elk land er zijn eigen draai aan gegeven en zo deed Mexico dat ook. Zo zijn er in het Mexicaanse land talloze versies van deze 'doodgewone' rijstepap, ofwel arroz con leche te vinden. Een goede rijstepap is dan ook overheerlijk en 'nee' dan bedoel ik niet de rijstepap uit een pakje. Vandaar dat Simone's Kitchen haar recept van de Mexicaanse rijstepap met ons deelt. Tevens kun je dit recept eten als een warm dessert of als een koud ontbijt.

Heb je weinig kennis van Mexico? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Ingrediënten 4 bakjes

- 1 kop pandanrijst
- 2 kaneelstokjes
- 1 steranijs
- 1/4 tl zout
- 500 ml water
- 470 ml Alpro Amandeldrink ongezoet
- 240 ml Alpro Verse Sojadrink light
- 1/2 cup gedroogde cranberries
- 200 gram suiker
- gemalen kaneel (ter garnering)

Bereidingswijze

1. Doe de pandanrijst, de kaneelstokjes, de steranijs, het zout en het water samen in een steelpannetje (niet te klein) en breng dit aan de kook. Dek de steelpan af met een deksel en zet het vuur laag. Laat het geheel rustig pruttelen totdat alles is opgenomen in de rijst. Dit duurt circa 15 minuten.

2. Schud de Alpro Amandeldrink ongezoet en de Alpro Sojadrink light bij de rijst en warm dit op tot het begint te borrelen. Roer nu de suiker erdoorheen en voeg de gedroogde cranberries toe. Laat het geheel 10 à 15 minuten onafgedekt pruttelen. Roer ondertussen een paar keer door.

3. Zet het vuur uit en laat het mengsel iets afkoelen. Serveer het met wat gemalen kaneel.

Bereidingstijd: 35 minuten

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen