Van betonboer in Nederland naar levensgenieter in BraziliŽ

Het strand van Cumbuco: Ingrid's favoriete plek
Het strand van Cumbuco: Ingrid's favoriete plek

Ingrid Hogerhorst is 58 jaar en woont sinds 2010 in Cumbuco, Brazilië. Ze is een paar weken in Nederland en voordat ze op 4 maart terugvliegt naar haar penthouse op het strand van Cumbuco krijg ik de kans om haar wat vragen te stellen. Ik leer haar via de telefoon kennen als een enthousiast en levenslustig persoon, die graag haar verhaal met mij wil delen. Hoe ze in Brazilië terecht is gekomen, waarom iedereen hier precies naartoe moet: zoals ze zelf aangeeft kan ze me 'alles vertellen over dit mooie paradijs'.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Wereldreizen

Ingrid is altijd al een avontuurlijk type geweest en maakte de ene wereldreis na de andere. Dit deed ze omdat ze het leuk vond, maar ook omdat ze op zoek was naar wie ze precies was: 'Mijn hele leven al was ik op zoek naar mijn roots.' Op één van deze wereldreizen kwam ze, zo'n twintig jaar geleden, terecht in Cumbuco.

Ingrid's huis
Ingrid's huis

Cumbuco

Cumbuco is een hotspot voor kitesurfers en past zeker in de top tien beste kitesurflocaties, volgens Ingrid zelfs op de eerste plaats. Naast kitesurfen en windsurfen kun je er ook zeilen, paardrijden of tochten maken met de buggy of quad. Ingrid was meteen verkocht en na een scheiding in 2010 vertrok ze definitief naar Brazilië: 'Twee koffers was alles wat ik meenam, waarmee ik mijn leven daar op kon bouwen.' Impulsief, zo denk ik hardop. Ingrid lacht om mijn bedenkelijke toon: 'Wanneer je iets wil, dan moet je het gewoon doen. Je moet je door niemand tegen laten houden, anders komt het er nooit van.' Het zijn wijze woorden, de lijfspreuk 'love the life you live, live the life you love' is dan ook op het lijf van Ingrid geschreven.

Quad rijden in Cumbuco
Quad rijden in Cumbuco

Let's 'Fix it all'

De eerste jaren dat Ingrid in Cumbuco woonde hielp ze een vriendin bij het runnen van een hotel, ook wel 'pousada' genoemd. Lachend voegt ze eraan toe dat ze in Nederland 'gewoon betonboer' was, werkzaam bij twee verschillende betoncentrales. Naar dit werk verlangt ze echter niet terug, ze vindt zichzelf daar iets te oud voor. Met haar 58 jaar is Ingrid echter nog steeds vastberaden en vol energie, want ze is van plan binnenkort een nieuw bedrijf op te starten: 'Fix it all'. Dit bedrijf zorgt voor bijna alles wat je nodig hebt, of zoals Ingrid het noemt: 'persoonlijke begeleiding van A tot Z'.

Nooit meer terug

Over het antwoord op de vraag of ze ooit nog eens terug wilt keren naar Nederland hoeft Ingrid geen seconde na te denken: 'Nee, nooit.' Cumbuco is voor haar het paradijs, ze kan dan ook niet kiezen wat precies het allermooiste is aan deze plaats. 'Ja, het strand misschien. Het strand is fantastisch, met alle watersporten en activiteiten.' Zelf kitesurfen gaat helaas niet meer door artrose in haar handen, maar van het kijken geniet ze nog steeds.

Stand Up Paddle in Cumbuco
Stand Up Paddle in Cumbuco


Ik dring aan, of er echt niets negatiefs te zeggen is over de badplaats? Ingrid's antwoord klinkt lichtelijk nonchalant: 'Nee, ja tenzij je met gouden kettingen en een Rolex horloge rond gaat lopen, dan word je beroofd.' Ik concludeer dat dat dan dus je eigen schuld is, wat Ingrid bevestigt: 'Dan vraag je er zelf om, toch?!'. We ronden het gesprek af, ik wens haar succes met al haar plannen. Voor mij is het duidelijk: Ingrid geniet met volle teugen van haar leven in Cumbuco, kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan met haar bedrijfje en heeft eindelijk haar roots gevonden.

Interesse in een reis naar BraziliŽ? We helpen u hier graag bij. Er is nog geen zekerheid wanneer we weer op vakantie kunnen gaan. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.


Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

12 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,8

Gerelateerde artikelen