Braziliaanse Caipirinha met en zonder alcohol

Braziliaanse Caipirinha
Braziliaanse Caipirinha

Voor het recept van deze week heb ik gekozen voor het meest bekende drankje uit Brazilië: Caipirinha. Tijdens mijn rondreizen door dit prachtige land was dit drankje echt overal te krijgen en met de brandende zon op je lichaam is dit een heerlijke verkoeling. Omdat ik de rum, vooral overdag, wat te sterk vind nam ik vaak de alcoholvrije variant en terug in Nederland heb ik daar ook een heerlijk recept voor gevonden. Het is een makkelijk recept om thuis te maken. Waan je zo op een heerlijk strand in Brazilië met een lekker swingend muziekje op de achtergrond.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Wat heb je nodig?

Caipirinha
Cachaça of een andere witte rum (ongeveer 30 ml)
Rietsuiker (2-3 eetlepels, naar smaak)
Limoen (4 partjes)
IJsblokjes of crushed ice (vol glas)

Maak de ijsblokjes fijn in de blender of leg ze tussen een theedoek en sla ze met een hamer kapot. Doe de limoenpartjes en de suiker in een longdrinkglas en druk de limoen met de achterkant van een lange lepel fijn. Voeg het ijs en de rum toe, roer het drankje met de lepel om.

Caipirinha zonder alcohol
30 ml Ginger ale
20 ml rietsuikersiroop of 2 theelepels rietsuiker
Halve limoen in 2 partjes
IJsblokjes of crushed ice (vol glas)

Maak de ijsblokjes fijn in de blender of leg ze tussen een theedoek en sla ze met een hamer kapot. Doe de limoenpartjes en de suiker in een longdrinkglas en druk de limoen met de achterkant van een lange lepel fijn. Voeg het ijs en de ginger ale toe, roer het drankje met de lepel om.

Je kunt er ook ander fruit bij doen zoals stukjes watermeloen, passiefruit, grapefruit, kiwi en aardbeien. In Brazilië wordt het geklopt met melk en dan heet het Caipifruta. Bij een Caipiroska wordt de Cachaça vervangen wordt door wodka. Cachaça is de bekendste gedistilleerde drank van Brazilië. Net zoals rum, wordt het gemaakt van suikerriet.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen