Braziliaanse Caipirinha met en zonder alcohol

Braziliaanse Caipirinha
Braziliaanse Caipirinha

Voor het recept van deze week heb ik gekozen voor het meest bekende drankje uit Brazilië: Caipirinha. Tijdens mijn rondreizen door dit prachtige land was dit drankje echt overal te krijgen en met de brandende zon op je lichaam is dit een heerlijke verkoeling. Omdat ik de rum, vooral overdag, wat te sterk vind nam ik vaak de alcoholvrije variant en terug in Nederland heb ik daar ook een heerlijk recept voor gevonden. Het is een makkelijk recept om thuis te maken. Waan je zo op een heerlijk strand in Brazilië met een lekker swingend muziekje op de achtergrond.

Aanbieders van vakanties naar BraziliŽ
Kras (allround) Klik
Riksja BraziliŽ (landenspecialist) Klik
Shoestring (rondreizen) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Avila Reizen (verre reizen) Klik
OutSight Travel (landenspecialist) Klik
TUI (allround) Klik

Wat heb je nodig?

Caipirinha
Cachaça of een andere witte rum (ongeveer 30 ml)
Rietsuiker (2-3 eetlepels, naar smaak)
Limoen (4 partjes)
IJsblokjes of crushed ice (vol glas)

Maak de ijsblokjes fijn in de blender of leg ze tussen een theedoek en sla ze met een hamer kapot. Doe de limoenpartjes en de suiker in een longdrinkglas en druk de limoen met de achterkant van een lange lepel fijn. Voeg het ijs en de rum toe, roer het drankje met de lepel om.

Caipirinha zonder alcohol
30 ml Ginger ale
20 ml rietsuikersiroop of 2 theelepels rietsuiker
Halve limoen in 2 partjes
IJsblokjes of crushed ice (vol glas)

Maak de ijsblokjes fijn in de blender of leg ze tussen een theedoek en sla ze met een hamer kapot. Doe de limoenpartjes en de suiker in een longdrinkglas en druk de limoen met de achterkant van een lange lepel fijn. Voeg het ijs en de ginger ale toe, roer het drankje met de lepel om.

Je kunt er ook ander fruit bij doen zoals stukjes watermeloen, passiefruit, grapefruit, kiwi en aardbeien. In Brazilië wordt het geklopt met melk en dan heet het Caipifruta. Bij een Caipiroska wordt de Cachaça vervangen wordt door wodka. Cachaça is de bekendste gedistilleerde drank van Brazilië. Net zoals rum, wordt het gemaakt van suikerriet.

Heb je interesse in een reis naar BraziliŽ? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar BraziliŽ, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Jouw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen