Neunkirchen

Oud IJzer Monument Neunkirchen
Oud IJzer Monument Neunkirchen

Neunkirchen ligt in het Zuid-Duitse Saarland. Het is een gemeente met 45.794 inwoners. Het is een gemeente die zeer groen gelegen is, vlakbij de plaats Homburg. Het is een zeer levendige gemeente waar vroeger de mijn- en staalindustrie de belangrijkste inkomstenbron was. Tegenwoordig staat het vooral bekend als de beste winkelgemeente van Saarland. Midden in het centrum van Neunkirchen vind je het grootste winkelcentrum van Saarland met meer dan 120 verschillende winkels. Midden in het boomrijke gebied van Neunkirchen vind je de Neunkirchen Zoo. Het is een van de grootste attracties die Saarland kent. In de dierentuin vind je meer dan 100 verschillende dieren. Regelmatig worden er shows gehouden. Het oude industriegebied Hüttenweg, waar in 1982 de laatste hoogovens werden gesloten, is een leuke uitstapje op 's avonds te ondernemen wanneer de indrukwekkende verlichting aan gaat.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Neunkirchen
Plaatsen in de buurt van Neunkirchen (Duitsland) :
 • Saarbrücken (18 km)
 • Saarland (22 km)
 • Trier (61 km)
 • Rijnland-Palts (69 km)
 • Mannheim (94 km)
 • Karlsruhe (97 km)
 • Mainz (107 km)
 • Wiesbaden (112 km)
 • Koblenz (117 km)
 • Frankfurt am Main (138 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Neunkirchen

  Natuurpark Saar-Hunsrück (Neunkirchen)

  Natuurpark Saar-Hunsrück
  Natuurpark Saar-Hunsrück
  Kaart met locatie Natuurpark Saar-Hunsrück

  Natuurpark Saar-Hunsrück is 205.500 hectare groot en loopt als een groene en brede strook langs de grens van Luxemburg en Frankrijk. Vanaf Neunkirchen is het zo'n 50 kilometer rijden naar het park. Je kan hier heerlijk wandelen en tot rust komen. Er worden verschillende ontdekkingstochten gehouden, waarbij je indrukwekkende burchten, idyllische dorpjes en kastelen uit de Romeinse en Keltische tijd kunt bewonderen. Heel bijzonder zijn de gevarieerde rivieren en het berglandschap met diepe dalen en beboste bergruggen. Het landschap is zeer gevarieerd door de vele wijngaarden, bossen en de hoogvlaktes in Saargau. Hier heb je appelboomgaarden, akkers, bossen en schrale bergweiden. Het is een bijzonder en mooi park dat zeker een bezoekje waard is.

  Neunkirchen Zoo (Neunkirchen)

  Neunkirchen Zoo
  Neunkirchen Zoo
  Kaart met locatie Neunkirchen Zoo

  De dierentuin Neunkircher Zoo in Neunkirchen heeft echt voor iedereen wat leuks, je zal je hier zeker niet vervelen. Zo kan je een training van olifanten bijwonen, een roofvogelshow bewonderen of kijken naar de opgewonden stokstaartjes. De sinds 1926 bestaande Zoo is op het moment bezig met het bouwen van een nieuw berenpark, met een groot buitenverblijf. Een ander hoogtepunt is de wandeling met de lama's Pauline en Pia. Ze lopen door de dierentuin of door Kasbruchtal. Zeker een bijzondere beleving, en niet alleen voor de kinderen!


  Runde um den Bostalsee (Neunkirchen)

  Runde um den Bostalsee
  Runde um den Bostalsee
  Kaart met locatie Runde um den Bostalsee

  Ben jij een wandelliefhebber? In de buurt van Neunkirchen is er de mogelijkheid om mooie boswandelingen maken variërend van 3 tot 17 kilometer lang. Deze tochten gaat om het meer Bostalsee heen. Je maakt een wandeling door de prachtige natuur, waar je helemaal tot rust zult komen. Het zijn gezinsvriendelijke wandelroutes die voor iedereen goed te doen zijn.


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Duitsland bekijken.

  Vervoer

  Vanaf Utrecht is Neunkirchen ongeveer 450 kilometer rijden. Er zijn komen 2 snelwegen uit in Neunkirchen: de A6 en A8. De wegen in Neunkirchen zijn erg goed. Het dichtstbijzijnde vliegveld is het Mannheim vliegveld. Binnen de stad kun je jezelf verplaatsen met het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer is hier prima geregeld en betrouwbaar. Ook zijn er taxi-mogelijkheden.

  Geschiedenis

  Neunkirchen kreeg haar naam in 1281 en kreeg stadsrechten in 1922. Dit nadat zij al jaren lang het grootste dorp van Prussia waren. Op 10 februari 1933 ontplofte er een grote gastank op het industrieterrein. Door deze ontploffing kwamen 68 mensen om het leven en raakten 190 mensen gewond. De schade was enorm en verwoeste ook een deel van een nabijgelegen woonwijk en schoolgebouw. In 1945, ten tijde van de tweede wereldoorlog, werd de stad opnieuw verwoest door meerdere luchtaanvallen. Heden ten dage worden er nog steeds bommen gevonden die al die tijd onder de grond hebben gelegen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Neunkirchen