Saarbrücken

Opera Saarbrucken, Duitsland
Opera Saarbrucken, Duitsland

Saarbrücken ligt in de deelstaat Saarland in het zuidwesten van Duitsland. De mooiste plekken van Saarbrücken zijn de Schlossplatz, Ludwigsplatz en St. Johanner Markt met de omliggende steegjes van de binnenstad. Saarbrücken is een levendige plaats waar mensen van verschillende culturen bij elkaar komen. In de zomer worden in de slottuin iedere zondag openluchtconcerten gehouden. De Ludwigskirche wordt gezien als een van de mooiste evangelische barokkerken in Duitsland. Parken in de stad en langs de oevers van de Saar bieden volop mogelijkheden tot recreatie en vrijetijdsbesteding. Het park Deutsch-Französischer Garten, dat direct aan de grens met Frankrijk ligt, is bijzonder mooi. De universiteitsstad is het politieke, economische en culturele centrum van de deelstaat Saarland. In Saarbrücken en omgeving verschijnt de Saarbrücker Zeitung, een van de oudste kranten van Duitsland, die al sinds 1861 onder haar huidige naam wordt uitgegeven.

Aanbieders van vakanties naar Saarbrücken
Booking.com (hotel) Klik

Landkaart Saarbrücken
Plaatsen in de buurt van Saarbrücken:
 • Neunkirchen (18 km)
 • Saarland (18 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Saarbrücken

  Ludwigskirche (Saarbrücken)

  Ludwigskirche
  Ludwigskirche

  De Ludwigskirche is een barokke kerk uit de 18e eeuw. De na de Tweede Wereldoorlog herbouwde Ludwigskirche vormt een belangrijk deel van een "Place-Royale"-architectuur en wordt beschouwd als een van de evangelische barokkerken met de meest zuivere stijl. Samen met de Ludwigsplatz, de omliggende paleizen en ambtenarenhuizen wordt het schitterende barokensemble bestempeld als meesterwerk van de fantastische bouwmeester Stengel. Hij ontwierp de kerk in opdracht van koning Willem Hendrik II.

  Saarbrücker Schloss (Saarbrücken)

  Het Slot van Saarbrücken dateert uit 1738-1748. Met zijn avant-gardistische middenstuk is een ongebruikelijke mengeling van barok en moderne stijl en heeft zich ontwikkeld tot een levendige plaats waar mensen van verschillende culturen bij elkaar komen. In de zomer worden in de slottuin openluchtconcerten gehouden. Een trefpunt voor rock-, pop- en bluesfans. Vanaf de slotmuur heb je het mooiste uitzicht op de stad.


  St. Johanner Markt (Saarbrücken)

  St. Johanner Markt
  St. Johanner Markt

  Met zijn kroegen, bistro’s en restaurants is de St. Johanner Markt het pronkstuk van de inwoners van Saarbrücken. Zodra de zon begint te schijnen, komt men hier bij elkaar om een cappuccino, een glas rode wijn of een vers getapt pilsje te nuttigen. Sinds 1978 is dit gebied een voetgangerszone. Het is daarom ook heerlijk om rond te slenteren in de vele pittoreske straatjes rondom de marktplein.


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Duitsland bekijken.

  Vervoer

  Vliegveld Saarbrücken ligt op 25 km afstand van de stad.

  Geschiedenis

  Saarbrücken werd voor het eerst genoemd in 999 (castellum Sarabrucca). De Alte Brücke, de oudste brug op deze plaats, dateert echter pas uit 1547. De nog steeds bestaande brug verbindt het oorspronkelijke Saarbrücken op de linkeroever met St. Johann op de rechter, het stadsdeel waarmee Saarbrücken in 1909 is samengevoegd. IJzersmelterijen en kolenmijnen maakten van Saarbrücken vanaf de 18e eeuw een belangrijke industriestad. In deze 18e eeuw beleefde de stad haar bloeitijd. Friedrich-Joachim Stengel, ontwierp het Slot van Saarbrücken en de Ludwigskirche, beide in barokstijl. De kerk geldt als een van de voornaamste barokke kerkgebouwen in Duitsland en is het symbool van de stad.

  Heb je interesse in een reis naar Saarbrücken? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Saarbrücken, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Duitsland? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen