Naar welke landen mag je op vakantie na 15 juni?

Geschreven op 3 juni 2020 door Anique

Een van de stranden in Griekenland
Een van de stranden in Griekenland

Het kabinet heeft woensdag het reisadvies voor de meeste Europese bestemmingen versoepeld per 15 juni. Waar het reisadvies eerder nog stond op ‘alleen noodzakelijke reizen’ (oranje), is dit vervangen door ‘let op, veiligheidsrisico’s’ (geel). Het RIVM gaf eerder vorige week al aan weinig problemen te voorzien als de Hollanders deze zomer weer op vakantie gaan naar een beperkt aantal landen. Als er gekeken wordt naar de kans op besmetting met corona, dan zal het niet uitmaken of je in Nederland of Frankrijk bent. Een zonvakantie naar Griekenland in juli zou dus zomaar weer eens mogelijk kunnen zijn. Wij zochten voor je uit naar welke landen je weer kan reizen na 15 juni.

Landen met een geel reisadvies

Indien een land een geel reisadvies heeft is reizen mogelijk, maar gelden er wel veiligheidsrisico's in verband met het coronavirus. Het is er wel veilig genoeg om naartoe te reizen. De volgende landen zijn weer bereikbaar:

België
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Frankrijk
Griekenland
Italië
IJsland
Kroatië
Letland
Litouwen
Liechtenstein
Luxemburg
Oostenrijk
Portugal
Polen
Spanje
Tsjechië
Zwitserland

Buiten Europa: de zes Caribische eilanden die onderdeel van het koninkrijk zijn

Landen met een oranje reisadvies 

Bij landen met een oranje reisadvies worden alleen noodzakelijke reizen aangeraden. In het geval van corona wil dat vaak zeggen dat het land bepaalde restricties oplegt aan buitenlanders die het land binnenkomen. Soms kom je het land helemaal niet in en soms moet je verplicht in quarantaine. Naar de volgende landen kan je nog niet reizen per 15 juni. Waarschijnlijk volgt er voor deze landen (die nog moeten besluiten wanneer ze de belemmeringen voor Nederlandse toeristen weer opheffen) een versoepeling tussen 15 juni en 5 juli:

Finland
Hongarije
Ierland
Malta (verwachting vanaf 15 juli)
Noorwegen
Roemenië
Slowakije
Slovenië (Nederlandse overheid zou het advies aanpassen van oranje naar geel, maar de grenzen zijn door Slovenië nog niet geopend voor Nederlandse toeristen)
Turkije

Het reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk en Zweden blijft voorlopig 'alleen noodzakelijk reizen' (oranje). Het wordt dus vooralsnog afgeraden naar deze landen te reizen. Hetzelfde geldt voor de landen buiten Europa.

9 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,1

Gerelateerde artikelen

vacature