Leverkusen

Kasteel Morsbroich, Leverkusen
Kasteel Morsbroich, Leverkusen

Tussen Düsseldorf en Keulen ligt Leverkusen. Deze plek is zowel een industriestad, als een sportstad. De sport is hier namelijk wereldwijd vertegenwoordigd. Vooral bekend is de voetbalclub van de stad, Bayer 04 Leverkusen. Bij rivier de Rijn begint de stad en hij ontmoet de eerste heuvels van het Bergisch Land ten oosten. Met een modern centrum met winkelstraat, een centraal trein- en busstation en theater Forum steekt dit gedeelte mooi af bij de oudere gedeeltes van de stad.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Leverkusen
Plaatsen in de buurt van Leverkusen (Duitsland) :
 • Keulen (10 km)
 • Düsseldorf (25 km)
 • Bonn (34 km)
 • Mönchengladbach (42 km)
 • Oberhausen (50 km)
 • Dortmund (63 km)
 • Nordrhein-Westfalen (65 km)
 • Aachen (69 km)
 • Koblenz (86 km)
 • Bocholt (93 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  De stad heeft veel bezienswaardigheden. Een van die bezienswaardigheden is de Sint-Nicolaaskerk. Omdat de oude, herbouwde kerk een grote restauratie nodig had, besloten de pastoor en het kerkbestuur een geheel nieuwe kerk te bouwen in de 19e eeuw. De kerk is gebouwd in neoromaanse stijl. Het hoofdportaal van de kerk wordt gevormd door twee kleine torens. De hoofdtoren is 41 meter hoog. Voor architectuurliefhebbers is deze kerk een zeer interessant object. Tenslotte heeft de stad aan bezienswaardigheid nog het prachtige Morsbroich kasteel, het Morsbroich museum en het zogenoemde Skulpturenpark Schloss Morsbroich, wat zeker de moeite is om te bezoeken.

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Leverkusen

  BayArena (Leverkusen)

  BayArena
  BayArena
  Kaart met locatie BayArena

  Het BayArena stadion is een voetbalstadion in Leverkusen. Dit is de thuisbasis van de Bundesliga voetbalclub Bayer Leverkusen. Het stadion is in 1986 gerenoveerd tot een moderne sportfaciliteit en heeft plaats voor 30.000 toeschouwers. In 1999 werd er ook een hotel, het Lindner Hotel BayArena, aan het stadion gebouwd. Sommige kamers bieden zelfs uitzicht op het veld. Het stadion ligt op ongeveer 15 minuten afstand van het centrum.

  Japanischer Garten Leverkusen (Leverkusen)

  Japanischer Garten Leverkusen
  Japanischer Garten Leverkusen
  Kaart met locatie Japanischer Garten Leverkusen

  Een geliefde plek onder de lokale bevolking van Leverkusen is de Japanse tuin die is aangelegd in het hart van de stad. Met zo'n prachtige park hoef je niet ver te reizen om je in Oriëntaalse sferen te bevinden. De tuin heeft veel verschillende planten, bloemen, beelden en gewelfde poorten. Een van de hoogtepunten van de tuin is het theehuisje. Je kunt hier tevens leuke kleine pondjes met koikarpers en schildpadden tegenkomen. De tuin is van mei t/m september dagelijks geopend van 9.00 tot 20.00 uur. Vooral families komen hier graag voor een mooie wandeling.

  Schloss Morsbroich (Leverkusen)

  Schloss Morsbroich
  Schloss Morsbroich
  Kaart met locatie Schloss Morsbroich

  Schloss Morsbroich is een kasteel gelegen in het stadsdeel Alkenrath. Het kasteel, een voormalige waterburcht, was vroeger een commanderij van de Duitse Orde. In het kasteel was van 1951 tot 1982 het stadsmuseum van Leverkusen gevestigd. Hier bevindt zich sinds 1985 ook Museum Morsbroich, een museum voor moderne kunst. Je vindt hier ook het Skulpturenpark Schloss Morsbroich. Dit is een park met een collectie beeldhouwkunst van internationale beeldhouwers.
  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Duitsland bekijken.

  Vervoer

  Vanuit Nederland kun je met de auto naar Leverkusen. De afstand met de auto van Amsterdam naar Leverkusen is ongeveer 250 kilometer. Ook kun je met de trein vanuit Amsterdam naar de stad. Deze gaat rechtstreeks zonder tussenstops en kost rond de 60 euro. De treinrit duurt 2 uur en 50 minuten. In Leverkusen zelf is geen vliegveld aanwezig. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn in Keulen of Düsseldorf. In Leverkusen zelf rijden er verschillende metro's (de U-bahn).

  Geschiedenis

  De stad Leverkusen is als arbeiderswijk gesticht rond de fabriek Bayer. Deze fabriek is de uitvinder van onder andere Aspirine.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Leverkusen