Naumburg

Naumburger, Dom Naumburg, Duitsland
Naumburger, Dom Naumburg, Duitsland

Naumburg is een plaats in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt. Het is een van de mooiste steden van Midden-Duitsland. In de Middeleeuwen beleefde de Domstad haar bloeiperiode als belangrijke beurs- en handelsplaats. Geweldige koopmanshuizen, de stadswallen, het prachtige Marktplein en de wereldberoemde Dom getuigen van een rijke historie. Een belangrijk bouwkundig monument in de stad is de Petrus-en Paulusdom. Het westkoor van dit monument is bestaat al sinds 1250 en is geïnspireerd door vroeg-gotische stijl. Het oostkoor werd in de 14e eeuw herbouwd in gotische stijl. De stad bestaat uit 32.804 inwoners. Naumburg ligt in het centrale gedeelte van Duitsland. Het is tevens het centrum van de vakantiestreek 'Saale-Unstrut'. Ook erg leuk zijn de feestdagen in deze stad. Naumburg wordt tijdens deze dagen sfeervol ingericht. Zo heb je in mei de internationale sportdagen. In juni is er een grote historische markt, waarbij alle geschiedenis van de stad herleefd word. Verder word in augustus het wijnfeest gevierd en in december is Naumburg super gezellig tijdens de kerstdagen.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Naumburg
Plaatsen in de buurt van Naumburg (Duitsland) :
 • Winterberg (45 km)
 • Hessen (81 km)
 • Nordrhein-Westfalen (106 km)
 • Dortmund (122 km)
 • Frankfurt am Main (131 km)
 • Hannover (131 km)
 • Erfurt (133 km)
 • Osnabrück (137 km)
 • Wiesbaden (145 km)
 • Koblenz (148 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Naumburg

  Marientor (Naumburg)

  Marientor
  Marientor
  Kaart met locatie Marientor

  De Marientor is de enige overgebleven burchtpoort in Naumburg. De poort maakte deel uit van een stadsversterking. Het is in de 14e eeuw opgericht. De Marientor bestaat uit een binnen- en buitenpoort met een binnenhof. In de zomer worden hier vaak activiteiten georganiseerd. Je kunt de Marientor bezoeken van april tot november. Het is in deze maanden dagelijks geopend van 10.30 tot 16.30 uur.

  Naumburger Dom (Naumburg)

  Naumburger Dom
  Naumburger Dom
  Kaart met locatie Naumburger Dom

  De meest bekende attractie in Naumburg is de St. Petrus- en St. Paulusdom, ook wel bekend als de Naumburger Dom. Dit is een van de belangrijkste romaanse bouwwerken van de deelstaat Saksen-Anhalt. Deze indrukwekkende kathedraal is waarschijnlijk in de 11e eeuw gebouwd. De vier torens van de dom zijn niet te missen en zijn het herkenningsteken van de stad. In de kathedraal worden kostbaarheden uit de tijd van de middeleeuwen en de renaissance tentoongesteld.

  Rathaus Naumburg (Naumburg)

  Rathaus Naumburg
  Rathaus Naumburg
  Kaart met locatie Rathaus Naumburg

  Het Rathaus is een laatgotisch bouwwerk uit de 15e eeuw. Het is tevens een beschermd monument in Naumburg. Na een grote brand werd het stadhuis gerestaureerd. Het ligt aan de westzijde van de Markt. Tegen de façade bevinden zich 6 dwerggevels. Het hoofdportaal dateert uit het jaar 1612 en is mooi gedecoreerd. De zuil op de noordoosthoek heeft een kapiteel in de vorm van twee vechtende honden.


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Duitsland bekijken.

  Vervoer

  De IC en ICE treinen stoppen bij het centraal station. De dichtsbijzijnde luchthaven is Leipzig-Halle, op ongeveer 50 km afstand. De stad wordt onder meer bediend door een korte tramlijn. Deze tramlijn loopt 2,5 kilometer door en is tevens een overblijfsel van een vroegere ringlijn. De uitrit van de A9 ligt op ca. 15 km afstand.

  Geschiedenis

  De stad wordt voor het eerst vermeld in een oorkonde uit 1012. In 1028 werd de bisschopszetel uit Zeitz overgebracht naar Naumburg. Tot aan de Reformatie van de stad in 1568 bleef het bisdom in Naumburg gevestigd.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Naumburg