Beklim met Djoser de Kilimanjaro

Geschreven op 22 mei 2017 door Renee

Kilimanjaro, Tanzania
Kilimanjaro, Tanzania
Djoser organiseert een nieuwe 21-daagse rondreis door Tanzania en Kenia. Je gaat op safari, kamperen in de natuur en krijgt de unieke kans om de Kilimanjaro op te gaan. Je vliegt van Amsterdam naar Nairobi in Kenia. Daar reis je verder in speciale safaritrucks. 

Kenia

Na de aankomst in Nairobi reis je naar het meer van Naivasha waar je nijlpaarden kunt kijken en de vulkaan Mount Longonot kunt bedwingen. Slapen doe je aan de oevers van het meer. Hoewel je na twee nachten deze plek moet verlaten zul je het slapen naast een meer niet hoeven missen, want de komende 3 dagen verblijf je in het Nakurumeer Nationaal Park. Hier ontdek je de mooiste en indrukwekkendste dieren, zoals flamingo's, neushoorns, luipaarden en leeuwen. Op de zesde dag vervolg je de reis naar Kericho, de theehoofdstad van Kenia. De volgende 3 dagen verblijf je in Musoma, waar het beroemde Victoriameer ligt.

Victoriameer, Kenia
Victoriameer, Kenia

Tanzania

Op dag 10 trek je verder naar het Serengeti Nationaal Park in Tanzania. Dit Nationaal Park staat bekend om het bijzondere wildlife en de indrukwekkende landschappen. De dag daarna kom je in de spectaculaire Ngorongoro Conservation Area. Je gaat de enorme Ngorongorokrater bekijken, waar de 'big 5' leven. Na een stop te hebben gemaakt bij de locals van Mto wa Mbu reis je verder naar Moshi, dat aan de voet van de Kilimanjaro gelegen is. Het is hier tijd voor het letterlijke hoogtepunt van de reis. In 6 dagen tijd klim je tot adembenemende hoogte. Op de negentiende dag keer je terug in Moshi, vanwaar je terugkeert naar Nairobi. Met een ongelooflijke ervaring rijker vlieg je op de laatste dag weer terug naar Amsterdam.

Olifanten in Serengeti Nationaal Park, Tanzania
Olifanten in Serengeti Nationaal Park, Tanzania

Praktische informatie

De vliegreis, reisbegeleiding, overnachtingen, entreegelden en het grootste gedeelte van de maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen. Naast je paspoort heb je ook een geldig visum nodig voor beide landen. Ook moet je ruim voorafgaand aan de reis vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts hebben gehad en malariapillen hebben genomen. De eerste vertrekmogelijkheid is op 18 januari 2018 en er zijn al meerdere andere vertrekdata vastgesteld voor 2018 en 2019. De prijs van de reis is afhankelijk van de vertrekdata en ligt tussen de €3.795,- en €3.995,-.

Nieuws

Artikelen