Djoser organiseert nieuwe 11-daagse reis naar Iran

Geschreven op 30 mei 2017 door Francien

RuÔnes van Persepolis
RuÔnes van Persepolis
Reisorganisatie Djoser organiseert een nieuwe korte reis naar Iran. In 11 dagen krijg jij als reiziger een compleet beeld van het diverse en gastvrije land. Je neemt o.a. een kijkje in het Golestan Paleis in Teheran. Ook een bezoek aan de woestijnstad Yazd ontbreekt niet. Je maakt de reis onder leiding van Nederlandstalige én lokale gids. Tijdens de reis verblijf je in goede en schone middenklasse hotels. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer, toilet en airconditioning. Alle groepen bestaan uit zowel samen reizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen? Dan wordt je, in goed overleg, samen met andere alleenreizende op een kamer ingedeeld. De reis is inclusief directe vlucht met KLM vanaf Schiphol.
Yazd
Yazd

Reisbeschrijving

De reis begint in de moderne hoofdstad Teheran. Deze stad telt meer dan 9 miljoen inwoners en ligt tegen het Alborz gebergte aan. Hier kun je je twee dagen lang vergapen aan de mooie paleizen en musea. Dag drie en vier breng je door in Kashan en Yazd. Kashan staat bekend om haar indrukwekkende koopmanshuizen en ligt langs de bekende zijderoute. In Yazd vind je prachtige handwerken en de bevolking hier is zeer gastvrij. Vanuit Yazd reis je verder naar Persepolis, hét hoogtepunt van de rondreis door Iran. Ooit was dit het centrum van de machtige Perzische rijk maar helaas 2000 jaar geleden in brand gestoken door Alexander de Grote. Gelukkig vind je er nog genoeg overblijfselen die tot de verbeelding spreken. Vanuit Persepolis reis je vervolgens naar Shiraz, Isfahan en eindig je uiteindelijk in Qom.

Vertrekdata

De reizen die in 2017 worden georganiseerd vertrekken op 12 en 19 oktober. Ook in 2018 kun je deze reis boeken op verschillende data tussen 5 april en 11 oktober. Voor alle vertrekdata kun je een kijkje nemen op de website van Djoser.

Nieuws

Artikelen